«پروانهها مینویسند» مجموعه شعر پزشکان خوشذوق!
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم رونمایی از مجموعه شعر «پروانهها مینویسند» به همت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وجهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
در این مراسم علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن تبریک روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار و تحصیل وی در رشته طب گفت: شهریار دانشجوی پزشکی بوده است و ریشه در حوزه سلامت و پزشکی کشور دارد. حسی مشترک میان اعضای حوزه سلامت نسبت به شخصیت ممتاز اجتماعی، ادبی و فرهنگی شهریار وجود دارد، که وی را به جامعه پزشکی و سلامت کشور متعلق میدانیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه افزود: معتقدیم ریشه اصلی ورود علمی و بست اجتماعی و فرهنگی شهریار و تعالی ادبی او در زمان دانشجویی پزشکی بود و از یک رویداد عاطفی به شعر و ادب به طور عمیق وارد شد. رویدادی که نشأتگرفته از احساسات ناب و لطیف دانشجویی ممتاز است.
زالی با اشاره به داستان انتخاب تخلص شهریار ادامه داد: محمدحسین بهجت تبریزی به دلیل ارادت خاصی که به حافظ داشت، دو بار به دیوان غزلیات حافظ تفأل زد و هر دو بار کلمه شهریار آمد. از اینرو تصمیم گرفت این تخلص را برای خود انتخاب کند.
وی با تأکید بر پیوستگی عمیق بین طب و شعر اظهار کرد: یکی از متعارفترین مسیرهای بهره جستن از ظرفیت معنوی سلامت میتواند ابتنای به شعر باشد. شعر زبان بسیار عمیقی است که به روابط انسانها عمق میدهد. اثر شعر در اجتماع در آثار تربیتی و فرهنگی برای انسانسازی عمیق است.
پیشنهادهای زالی به ناصر پروانی؛ از جشنواره ملی شعر تا شعر درمانی
در پایان، علیرضا زالی به ناصر پروانی، پیشنهاداتی را در زمینه ایجاد کانون پژوهشمحور ادبی در حوزه سلامت، برگزاری سمینار و جشنوارههای ملی شعر ویژه علوم پزشکی به نام زندهیاد دکتر افشین یداللهی، همچنین ورود جدی به حوزه شعردرمانی به سبب نقش شعر در تسکیندهی و آرامبخشی بیان کرد.
در ادامه ناصر پروانی مؤلف کتاب «پروانهها مینویسند» گفت: این کتاب شامل مجموعه اشعار دانشجویان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و دربردارنده اشعار هنرآموزان کارگاههای شعر «شبهای پروانهای» است که از انتشارات جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهیدبهشتی در ۱۵۵ صفحه به چاپ رسانده است.
وی با اشاره به برگزاری کارگاههای شعر «شبهای پروانهای» به مدت ۵ سال گفت: کارگاه شعر «شبهای پروانهای» پنج سال است که در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار میشود و حدود ۵۰۰ هیأتعلمی، پرسنل، کادر درمان و دانشجویان دانشگاه در طول این ۵ سال در کارگاهها شرکت کردهاند.
پروانی با اشاره به ایده و پیشنهاد دکتر محمود خدادوست برای جمعآوری مجموعهشعرهای برآمده از کارگاههای شعر «شبهای پروانهای» اظهار کرد: برای گردآوری کتاب «پروانهها مینویسند» از حدود ۱۰۰ شاعر بیش از ۵۰۰ شعر دریافت شد.
وی در ادامه با اشاره به چاپ شعرهای شاعران برای اولینبار در مجموعه شعر «پروانهها مینویسند» افزود: جمعآوری آثار با همراهی دانشجویان انجام شد و باتوجهبه اهمیت تعداد فراوان شعرهای دانشجویان داوری اولیه را خود دانشجویان انجام دادند.
مدیر منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: این کتاب حدود ۱۱۰ شعر دارد که اشعار آن در قالبهای مختلف: ترانه، نیمایی، سپید و شعر کلاسیک است. این شعرها سروده ۳۵ نفر از اعضای هیأتعلمی، پزشکان متخصص و فوقتخصص، پرستاران و دانشجویان علوم پزشکی و علوم پایه دانشگاه شهیدبهشتی است که برخی از شاعران دو یا سه شعر در این کتاب دارند.
در ادامه الهام باقری با اشاره به وجه تسمیه روز شعر و ادب فارسی به نام استاد شهریار گفت: نخ پنهان آنچه در جغرافیای ایران ایجاد اتحاد میکند، زبان فارسی که استاد شهریار از ترکان پارسیگو همواره به آن وفادار بوده است.
این نویسنده افزود: استاد شهریار ارادت خود را بهتمامی شاعران ایرانی از رودکی تا معاصر در منظومه بلند ۴۷۸ بیتی به اثبات رسانده است و از این منظر سالگرد درگذشت او بهترین انتخاب شورایعالی انقلابفرهنگی در سال ۱۳۷۹ برای روز شعر و ادب فارسی است.
این مراسم با شعرخوانی جمعی از شاعران حاضر ادامه یافت و با جشن رونمایی و امضا پایان گرفت.
انتهای پیام/