دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

تاثیر مستقیم «کشاورزی» بر پدیده تغییر گرمایش جهان/ ضرورت شهرسازی سنتی مبتنی بر فناوری‌های نو

تاثیر مستقیم «کشاورزی» بر پدیده تغییر گرمایش جهان  ضرورت شهرسازی سنتی مبتنی بر فناوری‌های نو
عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید بهشتی یکی از عوامل گرمایش زمین را «کشاورزی» دانست و گفت: کشاورزی یکی از پدید‌آورندگان اصلی پدیده تغییر گرمایش جهانی است.
کد خبر : 862936

هومان لیاقتی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه باید تغییر اقلیم و گرمایش جهانی را متمایز کنیم، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه همواره تغییر اقلیم در طول عمر کره زمین وجود داشته است، گفت: این تغییرات بر اثر مرور زمان دستخوش تحولاتی شده است.

عضو پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه گرمایش جهانی پدیده‌ای است که از نیمه قرن هفدهم میلادی با صنعتی‌شدن، دخالت بشر و استفاده بی‌رویه از منابع در کره زمین شروع شده است، اظهار کرد: در حال حاضر گرمایش زمین ۱.۱ درجه سانتی‌گراد است، اما تا سال ۲۰۳۰ رویه مصرف و اقتصاد باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که گرمایش جهانی از ۱.۵ درجه سانتی‌گراد بالاتر نرود.

لیاقتی با بیان عوامل موثر در گرمایش جهانی، تصریح کرد: «صنعت» نقش عمده‌ای در گرمایش زمین دارد اما «کشاورزی» یکی از پدید‌آورندگان اصلی پدیده تغییر گرمایش جهانی است، زیرا با عملیاتی که در کشاورزی مدرن صورت می‌گیرد، جنگل‌ها به نفع زمین‌های کشاورزی عقب می‌روند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید بهشتی پژوهشکده علوم محیطی اضافه کرد: تغییر رویه در کشاورزی مانند استفاده از کود‌های شیمیایی، سموم، پرورش نشخوارکنندگان و تولید گوشت گاو یکی از دلایل اصلی مهم و اساسی برای گرمایش زمین هستند.

کشاورزی در پدیده تغییر گرمایش جهانی تأثیر به‌سزایی دارد/ به‌کارگیری شهرسازی سنتی مبتنی‌بر فناوری‌های نوین

وی یادآور شد: نابودی جنگل‌ها و آسیب به تنوع زیستی کره زمین در اثر از بین رفتن جنگل‌ها عامل گرمایش جهانی نیست، بلکه نتیجه آن است. هر کدام از درختان در اکوسیستم از منظر اقتصاد محیط زیست نقش اساسی دارند و آلاینده‌ها را جذب می‌کنند. درختان علاوه‌بر جذب این آلاینده‌ها، اکسیژن به زمین می‌دهند؛ از این رو باید در نگهداری از جنگل‌ها اقدامات جدی‌ انجام دهیم.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه چرا امسال نسبت به سال‌های دیگر زمین گرم‌تر است، عنوان کرد: از آنجایی‌که امسال هیچ اقدام جدی‌ در متوقف‌کردن پدیده گرمایش جهانی انجام ندادیم، گرمای بیشتری را تجربه کردیم.

وی با بیان اینکه زندگی و مصرف در کشور‌های مانند چین و هند در حال تغییر است، مطرح کرد: الگوی غذایی مردم چین و هند به سمت گوشت و غلات تغییر پیدا کرده که همین امر باعث افزایش تولید و پدیده گرمایش جهان می‌شود. با مصرف منابع بیشتر تغییرات بسیاری در کره زمین ایجاد می‌کنند.

لیاقتی با اشاره به اینکه مردم در تمام دنیا سال گرمی را نسبت به سال‌های دیگر تجربه کردند، اظهار کرد: دلیل این موضوع هم نسبت به توقف گرمایش جهان اقدام جدی‌ در این زمینه انجام ندادیم. الگوی تغییر مصرف انرژی، الگوی صنعت و تولیدات کشاورزی، نیز در تشدید گرمایش موثر بودند. بر اساس گفته‌های «علیرضا کوچکی»، پدر علم کشاورزی اکولوژیک ایران، باید دنیا به‌سرعت کشاورزی اکولوژیک را به عنوان یک سیستم اجتماعی جدید قبول کند.

عضو پژوهشکده علوم محیطی تصریح کرد: زمانی‌که از تغییر الگوی انرژی سخن می‌گوییم، باید بدانیم که قرار است  در آینده چه اقداماتی انجام دهیم. البته که مصرف انرژی شهری و موتورخانه‌ها بی تاثیر در گرمایش زمین نیستند.

وی اضافه کرد: لازم است برای کمتر شدن گرمایش زمین به انرژی‌های نو، خودروهای هیبریدی و موتور سیکلت‌های برقی روی بیاوریم. 

شهرسازی سنتی در کاهش مصرف انرژی موثر است

لیاقتی با بیان اینکه شهرسازی مدرن باعث فراموشی شهرسازی سنتی شده است، خاطرنشان کرد: شهرسازی سنتی مانند بادگیر‌ها و تونل‌ها در کاهش مصرف انرژی موثر هستند.

به گفته وی، ضروری است که برای کمتر شدن گرمایش زمین شهرسازی سنتی را مبتنی‌بر فناوری‌های جدید به کار بگیریم.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب