دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پیامبر (ص) چگونه اعمال ما را می‌بیند؟

پیامبر (ص) چگونه اعمال ما را می‌بیند؟
پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) حقیقت عمل را می‌بینند. آن هم از طرق مختلفی که خدای سبحان در اختیار اهل بیت عصمت و طهارت (ع) قرار داده است.
کد خبر : 868163


به گزارش خبرنگار دین و آیین خبرگزاری علم و فناوری آنا، در آیه ۱۰۵ سوره توبه می‌خوانیم: «وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَیَرَى اللَّهُ عَمَلَکُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ سَتُرَدُّونَ إِلى عالِمِ الْغَیْبِ وَ الشَّهادَةِ فَیُنَبِّئُکُمْ بِما کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ»؛ وبگو: (هر گونه که مى‌خواهید و مى‌توانید) عمل کنید که به زودى خداوند و پیامبرش و مؤمنان کار شما را مى‌نگرند و به زودى به سوى داناى غیب و آشکار بازگردانده مى‌شوید، پس شما را به آنچه انجام مى‌دادید، آگاه خواهد کرد. این سؤال مطرح می‌شود که خدا و پیامبر (ص) چگونه اعمال ما را می‌بینند، حجت‌الاسلام «حمید ملکی» از کارشناسان دینی این گونه پاسخ می‌دهد:

پاسخ این است که ما یک بحثی در اصول کافی تحت عنوان «باب عرض اعمال» داریم که در آنجا روایت‌های بسیار زیادی در حد تواتر مطرح است. در همین اثنا در حد تواتر روایت داریم که اعمال ما خدمت ائمه معصومین (ع) و در رأسش پیامبر عظیم الشان (ص) عرضه می‌شوند. عرض ما این هست که حضرات (ع) حقیقت عمل را می‌بیند. آن هم از طرق مختلفی که خدای سبحان در اختیار اهل بیت عصمت و طهارت (ع) قرار داده است.

۲ روایتی که از عرضه اعمال ما به اهل بیت (ع) خبر می‌دهد

در اینجا ۲ روایت عرض کنم، روایت اول از امام صادق (ع) است که فرمود: تمام اعمال مردم هر روز صبح به پیامبر (ص) عرضه می‌شود. امام رضا (ع) فرمود: به خدا سوگند اعمال شما هر شب و روز بر من عرضه می‌شود. امام رضا (ع) اسمشان چیست؟ امام است، اعمال بر امام عرضه می‌شود؛ یعنی بر امام جواد (ع) هم عرضه می‌شود، بر همه ائمه عرضه می‌شود.

پس اعمال توسط طرق مختلفی از طرف خدای سبحان بر اهل بیت عصمت و طهارت و پیامبر عظیم الشأن (ع) عرضه می‌شوند؛ مثلاً می‌گوید که «زید» در ساعت پنج صبح، فلان عمل عبادی را انجام داد، خبر می‌دهد. مثل اخبار خودمان، ظاهر قصه این است که خود عمل برای آن‌ها بیان می‌شود. چون عمل همانند بحثی که در انرژی داریم، از حالتی به حالت دیگر تبدیل می‌شود، اما از بین نمی‌رود.

خود حقیقت عمل عرضه می‌شود

بنابراین اعمال هم ثبت می‌شود، به خاطر همین در قیامت دست شهادت می‌دهد، پا شهادت می‌دهد، زمین شهادت می‌دهد. شهادت به همان عملی که اتفاق افتاده، می‌دهد، بنابراین خود حقیقت عمل را به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) عرضه می‌کنند و آن‌ها مطلع می‌شوند.

این آیه ۱۰۵ سوره توبه، آیه صریح است، یعنی دیگر جزو آیات متشابه نیست که بگوییم این را آیه را می‌توان به طرق مختلف معنا کرد. «وَ قُلِ اعْمَلُوا»؛ هر کاری می‌خواهید بُکنید، اما بدانید «فَسَیَرَى اللَّهُ عَمَلَکُمْ» خدای سبحان عمل شما را می‌بیند، این «س» به معنای حتماً است، حتماً خدای سبحان عمل شما را می‌بیند، رسول خدا (ص) می‌بیند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب