دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در مسیر عشق...

۴ گروهی که پیامبر سفارش کرده حق آن‌ها را رعایت کنیم

۴ گروهی که پیامبر سفارش کرده حق آن‌ها را رعایت کنیم
حجت‌الاسلام انصاریان، مفسر قرآن کریم گفت: پیامبر (ص) می فرمایند بر امت من واجب است حق چهار نفر را رعایت کند، اول توبه‌کنندگان، دوم رحم بر ناتوانان، سوم نیکوکارانی که به ساخت جایی مشغولند و چهارم گنهکارانی که از استغفار غافلند.
کد خبر : 860314

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام حسین انصاریان مفسر قرآن کریم و استاد حوزه با بیان اینکه تمام واجبات و محرمات در اسلام ریشه در عشق و محبت پروردگار به بندگان دارد، اظهار داشت: مجموعه مسائل اسلام که دینی آسان و قابل عمل برای هر فردی است از دو موضوع انتخاب و حذف سرچشمه می‌گیرد. انتخاب مسائلِ مستدلِ اعتقادی، اخلاقی و عملی و حذف آنچه که تناسب با فکر و قلب و روح انسان ندارد و خسارت‌بار است و تمامی این مسائل در قرآن و روایات مطرح شده است.

وی ادامه داد: خدا، دین، حرام‌ها و حلال‌ها عشق محض بوده و شما بندگان هم برای پروردگار عشق محض هستید. خداوند در قرآن کریم می‌فرماید من برای اینکه محبتم را خرج کنم، آدم را آفریدم و احکامی همچون انفاق و سایر احکام اسلامی به دلیل عشق خدا به بندگان است. طبق آنچه در روایات آمده اگر درآمد‌های هرکس، کفاف هزینه‌های زندگی‌اش را نمی‌دهد و تحت فشار قرار دارد، فقیر محسوب می‌شود و به آن فرد باید کمک کرد، تفاوتی هم ندارد که آن فرد چه شغلی دارد، می‌تواند کارمند، کاسب، معلم و یا هرکس دیگری باشد. این قانون اسلام به معنای دگردوستی است یعنی سفره را تنها برای خودت پهن نکن.

افرادی نیمه‌شب‌ها در تهران به معتادان و کارتن‌خواب‌ها غذا می‌دهند

این مفسر قرآن کریم افزود: عالم بزرگی را می‌شناختم که در سن ۹۹ سالگی درگذشت، روزی به خانه‌ای دعوت شد. هنگام شام، نان و ماست خورد و کباب‌ها را در ظرفی ریخت و با خود برد. از او پرسیدند چرا این کار را انجام می‌دهید؟! گفت من نیمه‌های شب که به زیارت می‌روم، در مسیر فقرا و معتادانی را می‌بینم و این غذا را به آن‌ها می‌دهم. امروزه هم در تهران افرادی هستند که نیمه‌های شب و بدون اینکه کسی خبردار شود، به معتادان و کارتن‌خواب‌ها غذای گرم می‌دهند. کارتن خواب‌ها و معتادان هم انسان هستند و اسلام به ما دستور داده است که آن‌ها را سرزنش نکنید و شخصیت آنان را نکوبید. در قرآن آمده است که با تمام مردم خوب حرف بزنید و زبانتان را آلوده به سرزنش و گناه نکنید.

انصاریان با اشاره به اینکه واجبات الهی برای ما رحمت، مغفرت در آخرت و آبرو در دنیا به ارمغان می‌آورد، تصریح کرد: خداوند در قرآن می‌فرماید محبت افرادی که اهل ایمان و عمل هستند را در دل دیگر بندگان می‌ریزم. در دعای کمیل نیز آمده چه بسیار ستایش‌هایی که تو بین مردم و قوم و خویشان پخش کردی و من شایسته آن‌ها نبودم و آنقدر به من آبرو دادی که مردم از گناهانی که بین من و تو گذشته است، خبر ندارند.

۴ گروهی که پیامبر سفارش کرده حق آن‌ها را رعایت کنیم

وی گفت: پیغمبر اکرم (ص) می‌فرمایند بر امت من واجب است که حق چهار نفر را رعایت کنند. اول اینکه لازم و واجب است که به توبه‌کنندگان محبت کنند. دوم اینکه بر امت من واجب است به هر ناتوانی رحم و محبت کنند. سوم اینکه واجب است به نیکوکارانی که در حال ساخت مدرسه، بیمارستان، مسجد، دانشگاه و ... هستند کمک کنید و چهارم اینکه واجب است تا برای گنهکارانی که از استغفار، غافل هستند، طلب آمرزش کنید.

این استاد اخلاق گفت: سال‌ها قبل به سفر تبلیغی در لندن می‌رفتم، موعد نماز فرا رسید و من تنها کسی بودم که در آن هواپیما نماز خواندم. پس از رسیدن به مقصد خانم بی‌حجابی نزد من آمد و با گریه گفت مشکلاتی در زندگی دارم، اما خجالت می‌کشم که از خدا مسئله‌ای را درخواست کنم، آیا شما برای من دعا می‌کنید؟! من گفتم حتما دعا می‌کنم.

ماجرای بنده گنهکاری که دیگران می‌گویند به جهنم نرود

انصاریان خاطرنشان کرد: در روایتی آمده کارنامه بنده‌ای در روز قیامت جهنمی است. وقتی به سمت جهنم در حال حرکت است میلیون‌ها نفر فریاد می‌زنند که او را به جهنم نبرید چرا که به گردن ما حق دارد. می‌پرسند این فرد چه حقی بر گردن شما دارد که پاسخ می‌دهند او طبق عادت همیشگی خود دعا می‌کرده که «خداوندا! زنان و مردان مومن و مسلمان را بیامرز» و ما با دعا‌های این فرد بخشیده شده‌ایم، سپس پروردگار می‌فرماید او را به بهشت ببرید. حجت‌الاسلام حسین انصاریان مفسر قرآن کریم و استاد حوزه با بیان اینکه تمام واجبات و محرمات در اسلام ریشه در عشق و محبت پروردگار به بندگان دارد، اظهار داشت: مجموعه مسائل اسلام که دینی آسان و قابل عمل برای هر فردی است از دو موضوع انتخاب و حذف سرچشمه می‌گیرد. انتخاب مسائلِ مستدلِ اعتقادی، اخلاقی و عملی و حذف آنچه که تناسب با فکر و قلب و روح انسان ندارد و خسارت‌بار است و تمامی این مسائل در قرآن و روایات مطرح شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب