غنیتر شدن حوزه دانشبنیان با حضور شرکتها در بازار سرمایه
علیرضا فرشید، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا درمورد ارزیابی خود از تأثیر حضور شرکتهای دانشبنیان در بازار سرمایه گفت: حضور شرکتها و عمق پیدا کردن بازار به پویاتر شدن بازار سرمایه کمک میکند، اما حضور شرکتهای دانشبنیان در نهایت باعث افزایش غنیتر شدن حضور شرکتهای مبتنی بر فناوری و پلتفرمی میشود، کما اینکه در حال حاضر تپسی را به عنوان شرکت دانشبنیان در بازار سرمایه داریم و اگر شرکتهای دیگر هم وارد بورس شوند به غنیتر شدن این بخش کمک میشود.
او ادامه داد: وقتی شرکتی وارد بازار سرمایه میشود، علاوه بر اینکه سرمایهگذارانی که علاقهمند به سرمایهگذاری در آن بخش هستند مورد مناسبی را پیدا میکنند، باعث تأمین مالی برای آن شرکت و سرمایهگذاران قبلی آن هم خواهد شد. برای دانشبنیانها هم بر همین اساس است و اگر شرکتها در بازار سرمایه درج شوند، کسب منبع مالی خوبی میکنند.
فرشید تصریح کرد: یکی از نکات قابل توجه اینه بازار سرمایه ما بازار کامودیتی محور است و نمیتوان خیلی از این جهت که درصورت حضور شرکتهای دانشبنیانهای بیشتر چه روندی خواهد داشت آن را تفسیر کرد بنابراین شرکتهای بزرگتر و لیدرهای بازار ما شرکتهای کامودیتی محور هستند و با توجه به اینکه شرکتهای پلتفرمی مانند تپسی به تازگی وارد بازار ما شدند و ارزش بازار و عمق خاصی در این بخش شاهد نیستیم، باید دید که سیاستگذار چگونه این بخش بازار را هدایت خواهد کرد.
کارشناس بازار سرمایه تأکید کرد: درمجموع، اما افزایش عمق بازار با حضور شرکتهای دانشبنیان بیشتر قطعاً باعث تغییر فضای بازار سرمایه خواهد بود.
انتهای پیام/