رصدخانه ملی در حوزه فناوری و نوآوری ایجاد میشود/ فرهنگستان علوم باید به نقش تصمیمسازی دست یابد
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم در آئین تکریم از خدمات ۲۵ ساله رضا داوری اردکانی در فرهنگستان علوم و معارفه خویش که در فرهنگستان علوم برگزار شد، اظهار کرد: قدردانی از استاد داوری اردکانی باید به وسیله فرهیختگان و بزرگان انجام شود، اما بنده هم باید رسالت شاگردی خود را ایفا کنم و مهمترین درسی که از ایشان گرفتم زندگی بود؛ چرا که نقطه عمیق فلسفه در تفکر است.
وی افزود: فرهنگستان محل علم و تکریم دانشمندان و تبادل افکار است و از آنجایی که بیش از ۲۰ سالی در فرهنگستان بودم این را از نزدیک احساس کردم و با وجود اینکه داوطلب ریاست فرهنگستان علوم نبودم، اما از حکم رئیس جمهور برای مسئولیتم تشکر میکنم.
مخبر دزفولی تصریح کرد: فرهنگستان علوم میتواند برای پیشرفت کشور فعالیتهای زیادی انجام دهد و این موضوع با هدایت و همواری شما استادان میسر است و اولین کار این است که فعالیتهای فرهنگستان را قدر بدانیم و ناسپاسی نکنیم و در صورت اصلاح و ارتقا باید کار را به ثمر برسانیم.
رئیس فرهنگستان علوم تصریح کرد: پیشنهاد بنده علاوه بر جایگاه مشورتی، نقش تصمیم سازی فرهنگستان علوم است که با ظرفیت دانشمندان برای پیشرفت کشور محقق میشود.
مخبر دزفولی گفت: ما در فرهنگستان علوم با دانشگاهها متفاوت هستیم و فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی داخل آموزش عالی بر عهده فرهنگستان نیست و باید رویکردهای تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاهها را در داخل فرهنگستان تقویت کنیم و باید نقش برجستهای در پیشرفت ایران اسلامی ایفا کنیم و حرکتمان رو به جلوست و نمیتوانیم به عقب برگردیم.
وی افزود: با کار جمعی باید در راستای پیشرفت علمی و استفاده از ظرفیت دانشمندان حرکت کنیم و نمیتوانیم جداگانه این امر را محقق کنیم.
مخبر دزفولی افزود: پرداختن به مقوله تعلیم و تربیت از کودکی تا دانشگاه باید یکی از محورهای فرهنگستان علوم باشد و نسل آینده را برنامههای فعلی فرهنگستان علوم شکل میدهد.
وی اضافه کرد: فرهنگستان باید در سطح راهبردی یعنی نظارت و اثرگذاری و نقش آفرینی فعال در حل مسائل کشور و پیشنهاد راه حل حضور داشته باشد و برای تحقق این امر باید ۳ گانهای را با ضلعهای اعضای فرهنگستان وابسته و پیوسته، نخبگان دانشگاهها، دانشمندان و سیاستمداران و دولتمردان تعریف کند که به کمک بیایند؛ چرا که نخبگان و اعضای فرهنگستان برای پیشبرد برنامههای راهبردی علم نمیتوانند به تنهایی نقش ایفا کنند.
رئیس فرهنگستان علوم بیان کرد: یکی دیگر از کارهای ما حفظ گنجینه هوشی و دانشی و تخصصی کشور است چراکه ایرانیها نقش موثری در تمدن سازی داشتهاند و دشمنان میخواهند اینگونه نباشد و ما نباید بگذاریم، بلکه باید دانشمندان را در راس کار بنشانیم تا مطابق تاکیدات مقام معظم رهبری به ایران قوی دست پیدا کنیم.
مخبر دزفولی افزود: میتوانیم مرجعیت علمی به دست آوردیم که رهبر معظم انقلاب چندین بار فرمودند و فرهنگستان علوم باید در این زمینه طراحی داشته باشد و علوم پایه را باید به گونهای طراحی کنیم تا در تصمیم سازیهای میدانی و صحنه بین المللی نقش ایفا کند و به منافع ملی هم باید توجه کنیم. رصد خانه ملی در حوزه نوآوری و فناوری را باید شکل دهیم.
انتهای پیام/