توسط متخصصان یک شرکت دانشبنیان؛
در گفتوگو با آنا مطرح شد:
مشکلات جمعآوری کودکان کار از خیابانها
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران گفت: با جمعآوری کودکان کار در خیابان مخالفیم و با آن مشکل داریم؛ چنانچه به جمعآوری افرادی مثل خرده فروش و عمده فروش موادمخدر بپردازیم ولی با آنها برخورد سنگین، جدی و بازدارنده نداشته باشیم دوباره پهن میشوند.
احمد احمدیصدر مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: یک سال و نیم پیش طرحی را با عنوان استعدادیابی، حرفهآموزی و توانمندسازی کودکان کار ایران ارائه دادیم و بحث ما این نبود که کودک کار را جمعآوری کنیم.
وی تصریح کرد: ما با جمعآوری کودکان کار در خیابان مخالفیم و با آن مشکل داریم؛ همانطور که با جمعآوری معتادان متجاهر به معنای جمع آوری صرف مشکل داریم، چنانچه به جمعآوری افرادی مثل خرده فروش و عمده فروش موادمخدر بپردازیم ولی با آنها برخورد سنگین، جدی و بازدارنده نداشته باشیم دوباره پهن میشوند.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران یادآور شد: اگر ۲۵ هزار معتاد متجاهر را جمع و با آنها برخورد جدی نشود، ۲۵ هزار نوجوان را درگیر اعتیاد کردهایم و ما با این موضوع مشکل داریم و برای ما مسئله است.
احمدیصدر همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر مراکز استعدادیابی کودکان کار را که قبلا پیشنهاد آن را با متولیان مطرح کرده بودیم و آنها انجام نداده بودند را راهاندازی کردیم و خودمان آن را انجام دادیم.
وی در ادامه تأکید کرد: برای راهاندازی بزرگترین مجتمع استعدادیابی، حرفهآموزی و توانمندسازی کودکان کار ایران در کشور یک ساختمان را جانمایی کرده و اعتبار بازسازی آن را هم گرفتهایم که مجتمع فوق را بازسازی کنیم.
نگاه ما به کودکان کار، به عنوان ذخیرههای کشور است
نگاه ما به کودکان کار، به عنوان ذخیرههای کشور است
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران اضافه کرد: ۲ نگاه درباره کودکان کار و خیابان کشور وجود دارد و ما در مجتمع استعدادیابی ویژه کودکان کار، به این بچهها به عنوان ذخیرهها و نیروهای بالقوهای که در کشور وجود دارد نگاه میکنیم و نگاه دیگر این است که این چنین بچهای کودک کار ِ زبالهگرد است و باید او را جمع کنیم.
احمدیصدر تصریح کرد: اگر در حوزه کودکان کار و خیابان، مشکل با جمعآوری درست میشد، با انجام ۳۲ باره چنین طرحی در تهران موفقیتی به دست میآمد، اما وقتی با پیمانکار جمعآوری کودکان کار که با بهزیستی کار کرده صحبت کردم، نحوه اجرای این طرح را اینگونه تعریف کرد که با اختصاص مبلغی، مثلا ۱۰ ون در اختیار گرفته و این بچهها را از خیابان جمع میکردیم و برای نگهداری ۲۱ روزه به یکی از مراکز منتقل و بعد از آن دوباره آنها را آزاد کرده و دوباره با صرف بودجه میلیاردی آن طرح تکرار میشد و اینگونه است که میگوییم با جمعآوری کودکان کار مشکلی حل نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم با نگاهی که ما به کودکان کار به عنوان ذخیرههای کشور داریم بتوانیم تغییرات خوبی را در این خصوص به وجود بیاوریم و از وضعیتی که قبلا بوده فاصله بگیریم.
انتهای پیام/
آنا گزارش می دهد؛