دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 اسفند 1393 - 12:20
رئیس پلیس آگاهی ناجا در نشست خبری مطرح کرد:

در پرونده اسید پاشی به نکات خوبی رسیده‌ایم / به پرونده علی مطهری ورود نکردیم

رئیس پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه پرونده اسید پاشی اصفهان در اولویت پرونده‌های ناجا است، گفت: هر هفته در خصوص پرونده اسید پاشی اصفهان جلساتی در اتاق فکر صورت می‌گیرد و در این زمینه اطلاعات جدیدی را بدست آورده‌ایم.
کد خبر : 8652

گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار محمد رضا مقیمی رئیس پلیس آگاهی ناجا در نشست خبری صبح امروز که در سالن کوثر ستاد ناجا برگزار شد با اشاره به اینکه اولویت پلیس آگاهی ناجا در سال ۹۳ مبارزه با سرقت و برقراری امنیت در جامعه بوده است اظهار کرد: در خصوص بحث مبارزه با سرقت مسئولین و مردم در جامعه دغدغه‌هایی نیز داشته‌اند به همین دلیل با همکاری همه همکاران خود در پلیس آگاهی با جدیت و تلاش مضاعف در این خصوص اقدام کردیم.


وی افزود: در این خصوص مدیریت بر جرم را به جای برخورد با مجرم در دستور کار خود قرار دادیم. در سال گذشته افزایش سرقت جرم سرسام آور نیز بود به همین دلیل تصمیم گرفتیم با ایجاد قرارگاه جهت مبارزه با بروز جرم جلوی سرقت را بگیریم.


سردار مقیمی با تاکید بر اینکه رویکرد پلیس آگاهی، تقویت و توسعه فعالیت‌های اطلاعاتی و جمع آوری اسناد و مدارک قبل از دستگیری مجرم است، بیان کرد: بهره‌گیری از تجهیزات و آزمایشگاه‌ها در بحث کشف علمی جرم مورد توجه ناجا قرار گرفت تا بتوانیم قبل از بدست آوردن اسناد اثبات جرم اقدامی مفید انجام داده باشیم.


این مقام ارشد انتظامی در خصوص ایجاد قرارگاه مبارزه با سرقت گفت: راه اندازی این قرارگاه مبارزه با سرقت را به دلیل وجود هم‌افزایی و تمرکز توان داخلی ناجا بر مدیریت سرقت و جرم در پیش داشته است.


رئیس پلیس آگاهی ناجا تصریح کرد: در این قرارگاه‌های مبارزه با سرقت و جرم از پلیس‌های تخصصی و مراکز پژوهش استفاده کردیم ما تلاش کردیم از تمام کارآگاهان و افراد زبده‌ای که در سال‌های گذشته باز نشسته شده بودند استفاده کنیم.


این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه پلیس آگاهی از همه پتانسیل‌ها و منابع خود در این فضا استفاده می‌کند، افزود: مراکز تحقیقات و دانشگاه‌ها و همین طور تمام پژوهشگران نیز در راستای کاهش جرم و سرقت به پلیس آگاهی یاری می‌رسانند.


سردار مقیمی با اشاره به اینکه در سال ۹۳ ما دو هدف برای کاهش جرم و سرقت داشته‌ایم، ابراز کرد: مسئول‌سازی نهاد‌ها و ارگان‌های خصوصی و جلب مشارکت‌های عمومی مردمی هدف اول پلیس آگاهی ناجا جهت کاهش پدیده سرقت بوده است این موضوع بر روی بسیاری از وزارتخانه‌ها تاثیرگذار بوده و باید به صورت کلان در مدیریت با جرم کار شود.


این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: بحث صندوق‌های امانات بانک‌ها در جلسات زیادی مورد آسیب‌شناسی قرار گرفته است و همین طور دیگر امکاناتی که جهت کاهش جرم و سرقت موثر واقع می‌شود سازمان‌ها و نهاد‌ها در این باره مسئولیت‌های خود را پذیرفته‌اند و حالا نوبت مردم است که این موضوع را بپذیرند.










رئیس پلیس آگاهی ناجا با تاکید بر اینکه در انتهای سال مردم باید نقدینگی‌های خود را در صندوق امانات قرار دهند عنوان کرد: اگر مردم وجوه نقد خود را در خانه نگهداری نکنند در تعطیلات سال نو با سرقت منازل کمتری مواجه می‌شویم و احیانا اگر سرقت صورت گیرد مال کمتری از خانواده‌ها برده می‌شود.




وی افزود: مدیریت بر جرم شامل سه ضلع قربانی، مجرم و شرایط اجتماعی است که در اینجا شرایط اجتماعی نقش جدی و مکملی را ایفا می‌کند.


سردار مقیمی با اشاره به اینکه اقداماتی که به امروز صورت گرفته است توفیقاتی را به همراه داشته بیان کرد: در پایان سال ۹۱ روند رو به رشد ۲۵ درصدی سرقت را داشتیم که این موضوع در سال ۹۲ با ایجاد قرارگاه مبارزه با جرم و سرقت در بهمن و اسفند سال ۹۲ به ۲۳ درصد رسید اما در یازده ماه ابتدایی امسال این میزان به منفی ۱/۳۳ درصد رسیده است که این موضوع نشان می‌دهد ما با ایجاد قرارگاه مبارزه با جرم و سرقت به هدف خود که جلوگیری از افزایش وقوعات جرم بوده است رسیده‌ایم.


رئیس پلیس آگاهی ناجا با اشاره به روند کشفیات خود طی سه سال گذشته اظهار کرد: در سال ۹۳ نزدیک به ۲۳ درصد کشفیات داشتیم که این آمار در سال ۹۲ به ۲۷ درصد رسید و این آمار امسال همانند سال گذشته مثبت ۸ درصد بوده است.


وی ادامه داد: در روند کشف در سال ۹۱ یک درصد کاهش نسبت به سال گذشته داشتیم و در سال ۹۲ شش درصد افزایش وجود داشته است. همین روند برای سال ۹۴ تمدید شده است.


این مقام ارشد انتظامی با اشاره به اینکه فرمانده ناجا وجود قرارگاه مبارزه با سرقت و جرم را برای سال ۹۴ نیز تمدید کرده است، بیان کرد: در این سال تشدید طرح‌های عملیاتی نسبت به سال گذشته را در نظر داریم با تجدید این اقدامات از امکانات درون و برون سازمانی جهت کاهش و پیشگیری وقوع سرقت و جرم در ایام تعطیلات استفاده می‌کنیم.


سردار مقیمی با بیان اینکه تمرکز رسیدگی به پرونده‌های جرائمی که با خشونت همراه بودند در اولویت پلیس آگاهی ناجا است، بیان کرد: ارتقاء آموزش و استانداردسازی رفتار کارکنان ناجا از اولویت‌های پلیس آگاهی برای سال آینده است تا به نوعی افزایش سطح رضایت‌مندی مردم را در پیش داشته باشد. پلیس آگاهی ناجا باید در صحنه‌های جرم به موقع و سریع حضور داشته باشد.


این مقام ارشد انتظامی با توجه به اینکه هدف‌گذاری در خصوص کاهش سرقت و جرم با توجه به جغرافیای هر استان متفاوت است گفت: هدف هر استان کاهش آن جرمی است که بیشتر در آن استان صورت می‌گیرد پلیس آگاهی ناجا به آسیب‌شناسی در هر استان پرداخته است و تلاش می‌کند زمینه‌های جرم در استان مربوطه را از بین ببرد.


۷۵ درصد جرائم در ۱۴ استان اتفاق می‌افتد


سردار مقیمی با اشاره به اینکه ۷۵ درصد جرائم در ۱۴ استان اتفاق می‌افتد، اظهار کرد: این ۱۴ استان هر کدام به صورت جداگانه مورد آسیب‌شناسی قرار می‌گیرند و البته استان لرستان توانسته است خود را از بین این ۱۴ استان بیرون آورده و سرقت را به حداقل برساند و البته وقوع جرم و سرقت در تهران نسبت به گذشته روند مناسب‌تری را در پیش داشته است.


این مقام ارشد انتظامی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا بر روی شرکت‌های لیزینگ خودرو و تبلیغات آن‌ها در روزنامه‌ها و رسانه‌های جمعی نظارتی وجود دارد یا خیر، بیان کرد: قاعدتا شرکت‌ها و موسسات کاغذی زیادی تشکیل می‌شود و هیچ ارگان یا سازمانی بر روی آن‌ها کنترل ندارد بسیاری از شرکت‌ها با هزینه کم اقدام به ثبت می‌کنند با وجود اینکه حتی فعالیتی انجام نمی‌دهند. در این صورت باید برخورد جدی صورت گیرد ما به دنبال آسیب‌شناسی این جرائم هستیم و همواره تذکرات لازم را در خصوص تبلیغات شرکت‌های لیزینگ به رسانه‌ها و صدا و سیما داده‌ایم.


۴۰۰ هزار شرکت صوری وجود دارد


سرهنگ فریدون رهبری معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی در تکمیل صحبت‌های سردار مقیمی گفت: در زمینه وجود شرکت‌های ثبتی تحقیقاتی را داشته‌ایم و پیشنهاداتی را به معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ارائه داده‌ایم.


وی افزود: یک میلیون و ۶۰۰ هزار شرکت تا به امروز ثبت شده است که نزدیک به ۴۰۰ هزار از این شرکت‌ها صوری هستند و متاسفانه هیچ نهاد متولی بر ثبت شرکت وجود ندارد و ما پیشنهاد می‌کنیم تا نهادهای متولی دست به کار شوند.


سردار مقیمی افزود: در ارتباط با خودروسازهای داخلی صحبت‌هایی داشته‌ایم و آخرین شگرد‌ها و روش‌های سارقین را به آن‌ها توضیح دادیم تا از آن استفاده کنند و خوشبختانه خودروسازان داخلی در این روند موفق عمل کرده‌اند.


کشف ۹۵ درصد از وسایل نقلیه سرقت شده در سال ۹۳


سرهنگ علی قیاس وند معاون مبارزه با سرقت آگاهی ناجا به تشریح آمار یازده ماهه کشف وقوع سرقت در سال ۹۳ پرداخت و گفت: سرقت منزل در سال ۹۱ منتهی به سال ۹۲ از ۲۵ درصد به ۱ درصد رسیده است همین طور سرقت مغازه در سال گذشته ۵ درصد کاهش یافته، سرقت خودرو به ۶ درصد کاهش پیدا کرده است، ‌سرقت موتورسیکلت به ۹ درصد کاهش رسیده، ‌سرقت قطعات و لوازم خودرو ۴ درصد کاهش داشته که خود نیز ۳۰ درصد کل سرقت‌ها را تشکیل می‌دهد.


وی ادامه داد: سرقت محموله یک درصد کاهش داشته، سرقت کیف قاپی در سال ۹۱، ۱۳ درصد رشد داشته است که این میزان در سال ۹۳ به ۹ درصد رسیده است.


سرهنگ قیاس وند با تاکید بر اینکه عمده‌ترین سرقت‌ها گوشی موبایل بوده است، بیان کرد: اکثر سارقینی که دستگیر شده‌اند افراد جوانی بوده‌اند که نیازی به حرفه‌ای بودن نداشتند البته در مجلس شورای اسلامی موضوع عدم حمل سلاح سرد مطرح شده است که اگر به تصویب برسد در بحث کاهش کیف قاپی و زورگیری تاثیرگذار است.


وی به تشریح آمار کشف به وقوع انواع سرقت‌ها پرداخت و گفت: کشف به وقوع منزل ۵ درصد رشد، مغازه ۹ درصد رشد، خودرو ۳ درصد رشد، قطعات خودرو ۹ درصد رشد، موتورسیکلت ۷ درصد رشد و کیف قاپی ۵ درصد بوده است و همین طور ۸ درصد رشد سرقت متعلق به سارقین سابقه دار بوده و وزنه به سمت سابقه دار‌ها سنگین‌تر شده است.


در پرونده اسید پاشی اصفهان به نکات خوبی دست یافته‌ایم


سردار مقیمی در خصوص پرونده اسید پاشی اصفهان اظهار کرد: پرونده اسید پاشی اصفهان در اولویت اول پرونده‌های پلیس آگاهی ناجا است و در این رابطه به نکات خوبی رسیده‌ایم اطلاعات مفیدی را در پرونده ثبت کرده‌ایم.


وی ادامه داد: زمان معینی را برای کشف جرائم و رسیدن به مجرم نمی‌توان تعیین کرد اما بدانید پرونده اصفهان در اولویت است و این پرونده به صورت هفتگی در اتاق فکری مورد بررسی قرار می‌گیرد و هر زمان که لازم باشد اخبار جدیدی را اعلام می‌کنیم.


وی تصریح کرد: تا به امروز سایر سازمان‌های خارج از ناجا اطلاعاتی را که در خصوص پرونده اصفهان داشتند در اختیار ما قرار دادند و من نیز از همه می‌خواهم اگر اطلاعات دیگری را دارند در اختیار پلیس آگاهی اصفهان قرار دهند.


وی در خصوص صورت گرفته به علی مطهری نماینده مجلس در استان فارس گفت: ما در این پرونده ورود پیدا نکرده‌ایم.


وی در خصوص وجود پلیس افتخاری خاطرنشان کرد: برخی موارد عده‌ای تحت پوشش مامور دست به سرقت می‌زنند و شیوه جدید سرقت تحت پوشش پلیس افتخاری روش نوینی نیست اما نمی‌توانیم بگوییم اصل موضوع پلیس افتخاری غیر قابل قبول است بلکه باید تلاش کنیم با هر جرمی برخورد جدی صورت گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب