لزوم انتقال مفاهیم دفاع مقدس در قالب سرفصلهای آموزشی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا ولیلو سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی در دومین دوره توانافزایی استادان آشنایی با دفاع مقدس که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهمترین راههای زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا و رشادتهای هشت سال دفاع مقدس، تبدیل مفاهیم این دوران به سرفصلهای آموزشی در مدارس و دانشگاهها است که تدریس درس آشنایی با دفاع مقدس نیز همین رسالت را در دانشگاهها دنبال میکند.
وی با بیان اینکه برگزاری دوره توانافزایی استادان آشنایی با دفاع مقدس سه مقوله تعلیم، تربیت و تبیین مورد توجه قرار داده، افزود: با توجه به اهمیت بحث تبیین در محیط دانشگاه، باید این مهم مورد توجه همه استادان بهویژه اساتید آشنایی با دفاع مقدس باشد تا با انتقال وقایع ۸ سال دفاع مقدس فاصله نسل حاضر در جنگ تحمیلی و نسل امروزی از بین برود.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با اشاره به فرموده امامین انقلاب مبنی بر اینکه اجر و پاداش زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا کمتر از شهادت نیست، ادامه داد: برای صیانت و پاسداری از خون شهدا ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بهترین شیوه در این زمینه بوده و به مدد الهی دانشگاه آزاد اسلامی از پیشتازان این عرصه است.
ولیلو با بیان اینکه نسل امروز جامعه باید با شناخت اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی و شهدا در راستای اهداف آنها گام بردارند، تأکید کرد: باید فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه تقویت کرده و از هر فرصتی برای تقویت بحث ایثار و شهادت در جامعه بهرهمند شویم.
وی عنوان کرد: بهرهمندی عالمانه از تجارب و دستاوردهای دفاع مقدس نقش تعیینکنندهای در شکست توطئههای دشمنان دارد. فرهنگ دفاع مقدس همان فرهنگ ایثار و شهادت به تأسی از قیام عاشورا است که باید در قالب جهاد تبیین به جوانان منتقل شود. استادان دانشگاه، پرچمداران جهاد تبیین بوده و دانشگاه بهترین بستر برای جهاد تبیین است.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی با تأکید بر اینکه مدیریت رهبری همواره کشور را در برابر توطئههای دشمنان بیمه کرده، توضیح داد: تفکر انقلابی گری و تبعیت از فرامین مقام معظم رهبری در حرکت رو به رشد کشور و عبور از موانع همواره چارهساز بوده لذا اساتید دفاع مقدس در انتقال تفکر و سبک مدیریت امام و رهبری در طول دوران بعد از پیروزی انقلاب نیز نقش بسزایی بر عهده دارند.
سیره شهدا در مواجهه با توطئههای دشمنان، ایستادگی بود
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی نیز گفت: ضروری است سیره شهدا در مواجهه با توطئههای دشمنان که همان ایستادگی و مقاومت بود به جوانان نسل امروز منتقل شود. ایستادگی شهدا در کنار ولایت و امامت و اتحاد تمام نیروهای مسلح، یکی از دلایل پیروزی جمهوری اسلامی در جنگ هشت ساله دفاع مقدس بود.
حجتالاسلام سجاد بیگی با بیان اینکه هشت سال دفاع مقدس مظهری از برترین صفاتی است که جامعه میتواند به آنها ببالد، اضافه کرد: این دوران اسوه معنویت، دینداری، آرمانخواهی، ایستادگی و حکمت به شمار میرود. آنچه امروز از تعالی ارزشهای اسلامی و درخشش در عرصههای مختلف پیشرفت، توسعه و امنیت کشور شاهد هستیم، همه از برکات ایستادگی، پایداری و حضور عظیم رزمندگان و ملتی بصیر و ولایت مدار است که در این دوران، ارزشمندترین سرمایههای خود را در دفاع از کیان ایران اسلامی به کار گرفتند.
وی با اشاره به ضرورت ایستادگی و برخورد عزتمندانه در برابر دشمنان عنوان کرد: دیپلماسی خنده در برابر دشمنی که در همه حال به دنبال نابودی و از بین بردن ایران اسلامی و ارزشهای آن است، پاسخگو نیست؛ چراکه دشمنان همانهایی هستند که فرقهای به نام داعش را با هدف اصلی نابودی ایران اسلامی شکل داده، ساماندهی کردند و حادثه چند روز گذشته شاهچراغ نیز یکی از نتایج آن بود.
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی با تأکید بر ضرورت حفظ اصول کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی در برخورد و مذاکره با دشمنان مطرح کرد: اصول ما همان اصول شهدا، خط ولایت، مقاومت مردم ایران و جانبازانی است که با ایثار و فداکاری خود عزت و شکوه را معنا کردند. در برابر اصول مقدس نظام جمهوری اسلامی ایران، اصول دشمنان ظلم، ستم و ریختن خون مردمان بیگناهی است که قربانی زیادهخواهی ایادی استکبار شدهاند.
بیگی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه خستگی ممنوع بوده و باید راه را ادامه دهیم، افزود: جهاد تبیین مورد تأکید رهبری باید بهصورت جدی دنبال شود و یکی از مصادیق آن این است که استادان درس آشنایی با دفاع مقدس باید این را تبیین کنند که دشمن، جنگ تحمیلی را برای خاموش کردن نور انقلاب ساماندهی کرد.
وی توضیح داد: تلاش دشمنان برای خاموش کردن نور انقلاب در هشت سال دفاع مقدس، شعلههای انقلاب اسلامی ایران شعلهورتر شد و دلیل آن هم ایمان و ایستادگی شهدا بود. جنگهای بسیاری تاکنون در دنیا رخ داده؛ اما دلیل ماندگاری این دوران و تبدیل شدن آن به الگویی بزرگ، مقدس بودن جنگ تحمیلی و تبعیت از امام و رهبری در سالهای جنگ بود. امروز الگوسازی و انتقال مفاهیم و ارزشهای دفاع مقدس و پرداختن به دو واژه شهید و جانباز یکی از اساسیترین وظایف دانشگاهیان بهویژه در دروس آشنایی با دفاع مقدس است.
تدریس درس آشنایی با دفاع مقدس در ۶۸ دانشگاه آذربایجان غربی
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجان غربی هم با بیان اینکه دفاع مقدس یک میثاق ملی است، اظهار کرد: دفاع مقدس موضوعی فراجناحی و فرادستگاهی بوده و متعلق به همه مردم و جریانات است.
سردار جلیل وحیدی با قدردانی از رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی در برگزاری شایسته دومین دوره توان افزایی اساتید دفاع مقدس افزود: آذربایجان غربی پایتخت دوم دفاع مقدس بوده و با ۳۶ هزار شهید که ۱۲ هزار شهید مخصوص خود استان بوده و ۲۴ هزار شهید مهاجر، از استانهای تاثیرگذار در دوران جنگ تحمیلی است.
وی با اشاره بر موقعیت خاص آذربایجان غربی اظهار کرد: این استان با ۳ کشور خارجی همسایه بوده و با ۵ پایانه مرزی فعال، ۳ میلیون و ۴۴ هزار نفر جمعیت، ۲۰ شهرستان، ۵۰ شهر، ۴۲ بخش و بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ روستا، از استانهای مهم کشور به شمار میرود.
وحیدی با تاکید بر گسترش نا امنیها در این استان در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی افزود: ۷۲ گروه بعد از پیروزی انقلاب در آذربایجان غربی اعلام موجودیت کردند که بیشترین درگیریها مربوط به دو گروه کوموله و دموکرات در شهرهای کردنشین استان بود.
وی با تاکید بر اینکه ۳ الی ۵ شهر کردنشین توسط گروهکها اشغال شده بودند تصریح کرد: ۳ هزار و ۵۰۰ متر از جادههای مواصلاتی استان دچار اشغال و نا امنی بود. همین مسائل، وجود ۳۶ هزار شهید و برخی از درگیریهایی که هم اکنون نیز گاها اتفاق افتاده و شهدایی از این استان تقدیم نظام و انقلاب میشود، وجه تمایز آذربایجان غربی با سایر استانها است.
وحیدی با بیان اینکه هیچ گلزار شهدایی نیست که در آن شهیدی از آذربایجان غربی وجود نداشته باشد تصریح کرد: این استان ۶۸۶ شهیده زن تقدیم انقلاب اسلامی کرده که از این جهت، سومین استان دارای بالاترین شهیده زن در کشور است.
وی با بیان اینکه ۷۳ دانشگاه دولتی و غیردولتی در آذربایجان غربی در حال فعالیت هستند عنوان کرد: در ۶۸ دانشگاه از این تعداد، درس آشنایی با دفاع مقدس تدریس میشود و تا کنون نیز ۱۰۰ هزار دانشجوی استان موفق به گذراندن این درس شده اند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی پیشتاز در دوره توان افزایی اساتید آشنایی با دفاع مقدس است افزود: امیدواریم سایر دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز در این حوزه گام بردارند.
وی با اشاره بر اینکه ترویج معارف دفاع مقدس امری اجتناب ناپذیر و حائز اهمیت است گفت: درس آمادگی دفاعی در دوران متوسطه جایگزین درس دفاع مقدس نمیشود و امیدواریم این درس در سرفصلهای دوره متوسطه در مدارس نیز علاوه بر دانشگاهها قرار گیرد.
وحیدی خاطرنشان کرد: بهرهگیری از ظرفیت مراکز علمی و دانشگاهی برای پیشبرد پژوهش در حوزه دفاع مقدس یک ضرورت است و نتیجه اقدامات پژوهشی باید جریان ساز باشد.
وی با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به گفتمان انقلاب اسلامی، راه حل بسیاری از مسائل و مشکلات حال حاضر کشور را در گرو توجه به این گفتمان دانست و افزود: اغتشاشات اخیر در کشور در سایه اغفال از گفتمان انقلاب اسلامی و جهاد تبیین به وجود آمد و این نشان میدهد این حوزه باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش آنا، دومین دوره توانافزایی استادان آشنایی با دفاع مقدس با شرکت ۱۰۶ نفر از استادان آشنایی با دفاع مقدس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، ایلام، کردستان و کرمانشاه و با حضور یادگاران دوران هشت سال جنگ تحمیلی و استادان صاحبنظر در حوزه دفاع مقدس به مدت سه روز به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار میشود.
انتهای پیام/