دانشگاه آزاد اسلامی پیشرو در تدریس آشنایی با دفاع مقدس
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد صالحیآرا در دوره «توانافزایی و آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس» پیشروبودن دانشگاه آزاد اسلامی در موضوع تدریس و آشناسازی جوانان با دفاع مقدس را از افتخارات این دانشگاه برشمرد.
وی اضافه کرد: دوران هشت ساله دفاع مقدس با همه مشقات و تنگناها به ما آموخت که این دوران طلایی، دوران ساختن و تربیت سربازان آخرالزمانی برای منجی است و ثابت کرد که بزرگترین ویژگی این سربازان صبر در راه خدا و توکل برای رسیدن به اهداف موردنظر است.
رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: جای خرسندی است که پرچم تدریس این گنجینه عظیم معنوی در مجامع علمی کشور از ابتدای امر در دست دانشگاه آزاد اسلامی بوده و همچنان با قوت به کار خود ادامه میدهد و با مشاهده نتایج حاصل آن توسط مسئولان وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور امکان تبدیل این ماده درسی از جمله دروس اختیاری به دروس عمومی وجود خواهد داشت.
صالحیآرا افزود: آنچه باید مورد توجه مدرسان درس آشنایی با دفاع مقدس قرار گیرد، اینکه با دانشجویانی مواجه هستند که دوران دفاع مقدس را تجربه نکردهاند و آشنایی آنان با این مقوله در حد شنیدههاست و بنا به سفارش مقام معظم رهبری لازم است که مدرسان، آنچه که خود از این دوران فهمیده و میفهمند، با لحن و گویش درخور و شنوندهپسند به دانشجویان عرضه کنند.
وی با اشاره به تلاش خستگیناپذیر دشمنان اسلام برای تضعیف همهجانبه کشور تصریح کرد: ابرقدرتهای شرق و غرب هر آنچه داشتند به میدان آوردند تا جوانان دهه ۶۰ حاضر در جنگ را از پشتیبانی نظام و انقلاب دلسرد کند، اما موفق نشدند و امروز نیز با انواع روشها از شبیخون فرهنگی گرفته تا ناتوی فرهنگی و جنگ ترکیبی گرفته به میدان آمده تا این جوانان را نسبت به این سرمایه بدبین سازد و مدرسان درس دفاع مقدس با رسالت تدریس و روشنگری نقش مؤثری در نقش بر آب کردن این دسیسه خواهید داشت.
رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: در مواجهه با دانشجو و تدریس این درس، نگاه مودتآمیز و پدرانه استاد به دانشجویان، کار را پیش برده، به همین دلیل دانشجو احساس خوشایندتری نسبت به این درس داشته و خواهد داشت و برآیند ونتیجه این نگاه، تربیت دانشجویانی در تراز سربازان مورد انتظار منجی است که تقدیم ۴۱۹ شهید دانشگاه آزاد اسلامی در قالب شهدای دوران دفاع مقدس، شهدای مدافع امنیت و سلامت و شهدای مدافع حرم نمونه بارز این مدعاست.
صالحیآرا تأکید کرد: فرآیند تدریس درس دفاع مقدس با یک پیوست فرهنگی همراه خواهد بود و آن استفاده از روشهای نوین آموزشی برای تدریس است که در هر استان و بنا به شرایط اجتماعی، فرهنگی و محیطی هر استان متفاوت بوده که توجه به این نکته برای تدریس موفقتر حائز اهمیت بسیار است.
بهرهگیری از فرصت تدریس دفاع مقدس برای تبیین نظام ولایی
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان هم در دوره «توانافزایی و آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس»، خواستار استفاده از فرصت تدریس دفاع مقدس برای تبیین نظام ولایی در میان دانشجویان شد.
حجتالاسلام حسن عارضی اضافه کرد: یکی از اصلیترین راههایی که دشمن برای رخنه در باور مردم و ایجاد سستی در ایمان آنان از آن بهره میجوید، نشانه رفتن اصل ولایت فقیه و ایجاد شبهه در این باره است که راه مقابله با آن، روشنگری و تبیین این مقوله در دانشگاه و در خلال درس آشنایی با دفاع مقدس است.
وی تأکید کرد: استفاده، تفسیر و تحلیل تعابیر مرسوم و مورد استفاده در این فرهنگ مانند جبهه حق و باطل، دفاع مقدس و تعابیری از این دست میتواند نقش مؤلفه قلوبهم در میان دانشجویان داشته باشد و در گرایش جوانان به سمت نظام مقدس جمهوری اسلامی به واسطه بیان صحیح و خوانش درست اهداف انقلاب اسلامی مؤثر باشد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان تبیین کرد: فرماندهان و رزمندگان دوران دفاع مقدس با دست خالی اما با تکیه بر ایمان و توکل خللناپذیر، انواع مدیریت جهادی را به منصه ظهور رساندند و این میتواند یکی از ظرفیتهای درس دفاع مقدس برای ایجاد امید و خوشبینی در میان دانشجویان قرار گیرد.
عارضی با بیان اینکه امام خمینی(ره) به جوانان آن روزها عزت و احساس کرامت دادند، خاطرنشان کرد: برای عبور از مشکلات حاضر باید جوانان را دریابیم و زمینه را برای به فعلیت رسیدن توانمندی آنان مهیا سازیم و این مهم با اعطای عزت و کرامت به جوانان میسر است و دوران دفاع مقدس میتواند الگوی بسیار مناسبی برای عملکرد مدیران برای میدان دادن به جوانان باشد.
وی در ادامه با اشاره به اجرای موفق «طرح نشاط» در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان تصریح کرد: دفاع نوین در مقابل تهاجم نوین، روشهای نوین را میطلبد و استفاده از روشهای نوین آموزشی در تدریس دفاع مقدس بسیار مهم است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان تشریح کرد: بنابراین برای دستیابی به موفقیت از تدریس در محیطهای خارج از کلاس و انتقال مفاهیم جنگ با استفاده از روشهای عینی و عملی بهره برد، همانگونه که در استان اصفهان و در خلال برگزاری طرح نشاط، حضور دانشجویان در محل گلستان شهدای اصفهان و بازدید از موزه جنگ این مجموعه و ارتباط ملموستر با شهدا و آثار و میراث آنان، از جمله این اقدامات بود.
به گزارش آنا، در دوره «توانافزایی و آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس» که با عنوان دوره «توانافزایی و آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) برگزار شد، استادانی از دانشگاههای آزاد اسلامی استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، قم، لرستان، همدان، مرکزی و واحد نجفآباد در طول سه روز برگزاری دوره با جدیدترین روشهای تدریس آشنا شده و تجربیات یکدیگر را درباره تدریس این درس به اشتراک خواهند گذاشت.
انتهای پیام/