500 دانشجوی غیرایرانی و 15 دفتر همکاری، ماحصل فعالیت حوزه بینالملل
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ایجاد یک سامانه دو زبانه برای ثبتنام دانشجویان غیرایرانی، ایجاد یک واحد و اقدام برای راهاندازی 15 دفتر در کشورهای خارجی و جذب 500 دانشجوی غیرایرانی از جمله اقدامات حوزه بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی در یک سال گذشته بوده است.
اداره کل بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی، آذر سال گذشته سامانه دوزبانه ثبتنام دانشجویان غیرایرانی را به آدرس fstudent.iau.ir راهاندازی کرد که 333نفر در آن ثبتنام کردهاند. این اداره همچنین کتابچه راهنمایی برای پذیرش دانشجویان غیرایرانی به زبانهای فارسی، کردی و انگلیسی تهیه و منتشر کرد. اقداماتی که برای جذب هر چه بیشتر دانشجویان غیرایرانی انجام شد.
پذیرش نیز از طریق آزمون اختصاصی ویژه واحدها و مراکز بینالمللی و برونمرزی در مقاطع کارشناسیارشد و دکتری هم اقدام جدید این معاونت در همین راستا بود. نتیجه این اقدامات جذب 500 دانشجوی غیرایرانی بوده است که نزدیک به 50 نفر از آنها دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند که از نظر شهریهای و درآمدزایی برای دانشگاه به اندازه دو برابر دانشجویان کارشناسی ارزش مالی به همراه دارند.
همکاری واحد آکسفورد با واحد تهران مرکزی برای پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسیارشد و دکتری به صورت مشترک، نمونه دیگری از اقدامات در زمینه پذیرش دانشجوی غیرایرانی است.
نمودار تعداد دانشجویان جذب شده در دانشگاه آزاد اسلامی در یک سال گذشته
تشکیل شورای مدیریت تخصصی واحدهای بینالمللی و برونمرزی دانشگاه در مناطق آزاد تجاری، بررسی و تهیه سند راهبردی بینالملل و پیوست فرهنگی حوزه بینالملل از جمله اقدامات حوزه بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی بوده است.
به گفته دکتر حسین ابراهیمی مدیر کل امور بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی، توسعه در این حوزه همچنین با راهاندازی واحد دانشگاه آزاد اسلامی در مسکوی روسیه، تصویب راهاندازی دفاتر دانشگاه در 15 کشور برای گسترش همکاریها و اقدام برای راهاندازی این دفاتر و به پایان رساندن مراحل آغازین فعالیت مجتمعهای بینالمللی تبریز و گلبهار زیر نظر واحدهای تبریز و مشهد اتفاق افتاده است. علاوه بر اینها، تاسیس واحد در کشورهای عمان، عراق و آذربایجان در دست بررسی است.
واحدها و دفاتر راهاندازی شده در حوزه بینالملل در یک سال گذشته
توسعه همکاریهای بینالمللی به خصوص در فضای پسابرجام، از جمله اهداف این حوزه بوده است. دیدارهای هیاتهای مختلف از دانشگاه تنها فعالیتهای این حوزه نبوده است. بررسی 14 پیشنویس تفاهمنامه که احتمالا به امضای تفاهمنامههای بینالمللی منجر خواهد شد، بررسی 2 طرح همکاری بینالمللی و امضای 4 تفاهمنامه، بررسی راهکارهای احیای 3 تفاهمنامه که مدت آنها به پایان رسیده و اجرای 4 تفاهمنامه همکاری، ترجمه 200 مکاتبه در حوزه یادداشت تفاهم با دانشگاهها، انجمنهای بینالمللی، دعوتنامه همایشهای بینالمللی و مکاتبات مربوط به راهاندازی واحدها و دفاتر همکاری فعالیتهای حوزه بینالمللی برای توسعه همکاریهای بینالمللی بوده است. فعالیتهایی که با تشکیل کارگروه تفاهمنامهها با تاکید رئیس دانشگاه بر نظارت ویژه بر روند امضای تفاهمنامههای علمی و بینالمللی و تهیه و تنظیم شیوهنامه تفاهمنامهها برای ارائه راهکار نظاممند به واحدها و مراکز دانشگاهی تسریع شده است.
تفاهمنامهها و طرحهای همکاری بینالمللی حوزه بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی در یک سال گذشته
انتهای پیام/