هدف از برگزاری آیین اعطای تندیس فداکاری، الگوسازی برای جوانان است
وی با اشاره به این که در کشور در برهههای مختلف وجود روحیه ایثار، شهادت و فداکاری توانسته است مقاومت ساز، نجاتبخش و امید آفرین باشد، افزود: شاید در سده اخیر برجستهترین این وقایع موضوع "جنگ تحمیلی "و "دفاع مقدس" در برابر دشمن بعثی بود. در این رویداد بزرگ تاریخی که کشور تازه انقلاب کرده بود مورد هجوم عراق و کشورهای حامی او قرار گرفتیم.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی بیان این که وقتی تاریخ و خاطرات "دفاع مقدس"را مرور میکنیم، می بینبم که آنچه توانست کشور را از چنگال دشمنانش بیرون بیاورد همین روحیه فداکاری، ایثار، شهادت و از خودگذشتگی بود، گفت: امروز هم کشور در مواجهه با چالشهای پیش رو به این روحیه و فرهنگ محتاج و نیازمند است. جهاددانشگاهی با این هدف برگزاری "آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران " را در ستور کار خود قرار داد تا بتواند برای نسل جوان الگوسازی کند.
وی در رابطه با برنامهها برای توسعه این آیین اظهار کرد: دبیرخانه تندیس ملی فداکاری در نظر دارد در فاصله بین آیین دوازدهم و آیین سیزدهم در آیین نامه و شیوه نامه بازنگری کند و با استفاده از تجربیات ۱۲ دوره گذشته کارشناسان و اعضای شورای سیاستگذاری و شورای انتخاب دانشجوی فداکار نوآوری هایی را در آیین در نظر بگیرد.
رحیمیان تصریح کرد: هدف این بازنگری زمینهسازی برای گسترش و توسعه این آیین به برخی دیگر از اقشار اجتماعی فداکار است. همچنین به احتمال زیاد بخش بینالملل آیین نیز از جمله نوآوریهای دورههای بعدی آیین باشد. هم اکنون در حال بررسی و مطالعه روی این بخش از نوآوریها هستیم. گسترش شناسایی دانشجویان فداکار از کشورهای دیگر و اعطای تندیس از سوی ما میتواند تاثیر مثبتی در گسترش فرهنگ نوع دوستی و از خودگذشتگی باشد.
معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی تهران گفت: در دورههای آغازین آیین تندیس فداکاری دانشجویان چندان شناختی از آیین نداشتند اما به مرور و با تبلیغات و فضاسازی که انجام شد، کم کم این آیین در بین دانشجویان و گروههای دانشجویی شناخته شد. در طول سال دانشجویانی که در زمینههای مختلف فداکاری مشغول به فعالیت هستند با دبیرخانه تماس میگیرند. البته در شناساندن آیبن فداکاری با هدف نهایی خیلی فاصله داریم و امیدواریم که با کمک مجموعه رسانهها و به ویژه رسانه ملی بتوانیم گامی موثر در این زمینه داشته باشیم.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین ویژگیهای جهاددانشگاهی که زمینه ساز رشد، توسعه و بالندگی آن شده است اعتماد و حتی اتکای به جوانان است. در جهاددانشگاهی ضمن حفظ و احترام به شان، سابقه و تجربه پیشکسوتان شرایط برای بروز نبوغ، استعداد و خلاقیتهای جوانان دانشجو فراهم است. در حقیقت می توان گفت نسل جوان موتور پیشران جهاد در همه عرصه ها است.
رحیمیان با بیان اینکه متاسفانه اخیرا دیوان سالاری موجود در سایر سازمانها و دستگاهها به جهاد نیز تسری پیدا کرده است، که این موضوع برای یک نهاد و سازمان جهادی سمی مهلک است.امید که مسئولان امر این تهدید را جدی بگیرند و نگذارند جهاددانشگاهی از پویایی و بالندگی خود که ثمره جذب جوانان نخبه و خلاق است فاصله بگیرد.
وی افزود: اگر قرار باشد تاریخچه نهادها و موسسات دانشبنیان نوشته شود، بی تردید جهاددانشگاهی در صدر فهرست دانشبنیانها قرار میگیرد. این نهاد از آغاز با الگوی دانشبنیانی شکل گرفته و علاوه بر پاسخگویی به نیازهای کشور در زمان دفاع مقدس، نوآوری و خلاقیت علم پایه و دانشبنیان را در عرصههای مختلف علم و فناوری مبنای کار خود قرار داده است.
معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی تهران در پایان خاطرنشان کرد: امروز نیز این تجربه گرانسنگ میتواند در اختیار نسل جوان و گروههای و جریانهای دانشبنیان قرار بگیرد. حجم عظیم نیروی فارغ التحصیلان دانشگاهی فرصت بسیار استثنایی را فراهم آورده است که مجموعه کشور و مشخصا جهاددانشگاهی با بهرهگیری از آنها جهش و جنبش دانش بنیانی را شتابی دو چندان ببخشند و کشور عزیزمان را در زمینههای مختلف علمی در مرز دانش جهانی پیش ببرند.
انتهای پیام/