سردار رادان: عزت، مصلحت و حکمت مورد اهتمام وابستگان انتظامی در دیپلماسی است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، امروز نشست تخصصی وابستگان انتظامی فراجا در خارج از کشور با حضور سردار احمدرضا رادان؛ فرمانده کل انتظامی کشور و جمعی از مسئولان مربوطه با هدف ابلاغ سیاستهای فراجا در حوزه بین الملل بر اساس سند معماری آینده فراجا، تبیین وحدت فرماندهی در حوزه بین الملل و آموزش و توجیه حین خدمت وابستگان انتظامی برگزار شد.
فرمانده کل انتظامی کشور ضمن قدردانی از پلیس بین الملل فراجا به سبب برگزاری نشست تخصصی وابستگان انتظامی فراجا در خارج از کشور تصریح کرد: امید است در پایان این نشست تخصصی دستاوردی خوب، مؤثر و قابل اجرا در اختیار شما عزیزان قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: معمولاً دیپلماسی دارای ابعاد سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی میباشد شاهد هستیم که در برخی مقاطع یک بعد از بعد دیگر فعالتر بوده است و حقیقت این است که دیپلماسی انتظامی به عنوان یکی از ابعاد دیپلماسی عمومی از ارزش و اهمیت قابل توجهی برخوردار است که در کنار تمام ابعاد دیپلماسی اعم از اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی قرار دارد به همین دلیل در معماری فراجای آینده جایگاه افسران رابط انتظامی به وابسته انتظامی ارتقا یافته است.
سردار رادان اظهار کرد: از این پس آن چیزی که در روابط ما با کشورهای دیگر و امور خارجه قرار میگیرد افسر رابط نیست بلکه وابسته انتظامی است که حوزه اختیارات و مأموریت آن نیز به شدت افزایش مییابد.
وی در ادامه مطالب فوق بیان کرد: بنابراین زمانی که این امر حاکم میشود وابستگان انتظامی با توجه به تأکیدات بایستی به دیپلماسی با سه اصل "حکمت"، "مصلحت" و "عزت" تمرکز داشته باشند از این رو انتظار از وابستگان انتظامی افزایش بهرهوری و اثربخشی است که باید به دنبال این ۲ نگاه اقدامات ویژهتری انجام شود.
سردار رادان تاکید کرد: وابستگان انتظامی باید بتوانند برای توسعه فعال دیپلماسی انتظامی بسترسازی کنند و زمینه ارتباطات دو و چندجانبه انتظامی را ایجاد کنند در نتیجه از این به بعد برای وابستگان انتظامی یک جدول از مأموریتها بر اساس شاخص در نظر گرفته میشود که قابل اندازه گیری نیز باشد.
وی گفت: بایستی تحرکات و تحولات فرامرزی که مؤثر بر حوزههای انتظامی کشورمان است را پیگیری و در جهت ارتقا اشراف اطلاعاتی قدم برداشته ضمن اینکه ظرفیتهای طرف مقابل در همه حوزههای انتظامی بررسی و زمینه مراودات دو جانبه را فراهم آورند.
فرمانده کل انتظامی کشور تاکید کرد: ضرورت دارد وابستگان انتظامی افق، چشمانداز و قابلیتها را بدانند؛ اساساً کارگاههای توانمندیهای انتظامی در ابعاد مختلف برای وابستگان انتظامی باید برگزار شود.
سردار رادان با بیان اینکه وابستگان انتظامی ضرورت دارد "توجه به خود"، "توجه به سازمان" و "توجه به محیط کاری و مأموریتی" را مدنظر قرار دهند، ادامه داد: وابسته انتظامی در توجه به خود بایستی علم، دانش و آگاهی خود را در زمینههای مختلف در درون و برون سازمان افزایش دهد؛ در حقیقت اطلاعات عمومی یک وابسته انتظامی باید به اندازه یک فرمانده انتظامی باشد.
وی در موضوع "توجه به سازمان" در ارتباط با وابستگان انتظامی ادامه داد: وابسته انتظامی باید از سازمان اطلاعات کافی، به هنگام و به روز داشته باشد از سویی وظیفه به روز رسانی نیز بر عهده پلیس بین الملل است و سایر پلیسها بایستی این به روز رسانی را تقویت کنند؛ ضمن اینکه وابسته انتظامی در این مهم موظف است سازمان را در اذهان طرف مقابل مطرح کند.
فرمانده کل انتظامی کشور گفت: وابستگان انتظامی در کشورهای خارجی، سفیران فرهیخته ایران اسلامی و نخبگان انتظامی هستند که با درایت، هوشمندی و ذکاوت در کشور محل مأموریت از حقوق هموطنان دفاع میکنند و بارها شاهد بودیم که پیگیریهای مجدانه آنها، موجب احقاق حق، شهروندان مالباخته در داخل و حتی خارج از کشور شده است.
سردار رادان با اشاره به لزوم توسعه و تقویت ارتباطات پلیسی در حوزههای مختلف آموزشی، ورزشی، تبادل تجربیات اظهار داشت: فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، یکی از قویترین پلیسهای منطقه و حتی دنیا است و در زمینههای مختلف از قبیل مبارزه با قاچاق مواد مخدر، تروریسم، قاچاق انسان و … از تجربیات ارزشمندی برخوردار است که میتواند این توانمندیها را در قالب همکاریهای دو و چند جانبه در اختیار پلیس سایر کشورها و متقابلاً از ظرفیتهای پلیس آنها در امر مبارزه با جرایم بهره مند شود که وظیفه ایجاد ظرفیت و ارتباط در این زمینه بر عهده وابستگان انتظامی است و انتظار میرود در این زمینه بیش از پیش کوشا و فعال باشند.
انتهای پیام/