دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حکایت حال خراب دارو/9

شهریاری در کمبودهای دارویی بی‌تقصیر نیست

شهریاری در کمبودهای دارویی بی‌تقصیر نیست
حسینعلی شهریاری در ماه‌های آخر مسئولیت خود سعی دارد مشکلات حوزه بهداشت را عیان‌تر بیان کند، مردم نیز در فضای مجازی حدس می‌زنند رئیس کمیسیون بهداشت سعی دارد کم‌کاری خود را لاپوشانی کند تا شانس خود را برای انتخابات بعدی مجلس شورای اسلامی بیشتر کند.
کد خبر : 861929

گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا_ زهرا اردشیری: از روز گذشته فضای مجازی علیه یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ملتهب است. رئیس کمیسیون بهداشت روز یکشنبه ۱۵ مرداد ماه، در نطق میان دستور خود گفته است: باید دعا کنیم که فرزندان مسئولان بیمار شوند تا به دارو احتیاج پیدا کنند و فکر جدی برای رفع مشکلات دارویی مردم داشته باشند.

آنطور که معلوم است حرف‌های حسینعلی شهریاری به مذاق مسئولان و مردم خوش نیامده است. مردم حدس می‌زنند شهریاری درست زمانی که چند ماه به انتخابات مجلس شورای اسلامی بیشتر نمانده است می‌خواهد با گفتن این حرف‌ها خودی نشان دهد و کم‌کاری خود را لا‌پوشانی کند. چرا‌‌‌که رئیس کمیسیون بهداشت قطعا در کمبود‌های دارویی و دیگر مشکلات حوزه بهداشت نمی‌تواند بی‌تقصیر باشد. 

 البته بعید نیست شهریاری بخواهد برای نگه داشتن صندلی خود تلاش بیشتری انجام دهد و در این چند ماه باقی مانده اظهارات جنجالی دیگری هم داشته باشد. برای مثال چندی پیش حسینعلی شهریاری که در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در رابطه با علت کمبود تجهیزات پزشکی عنوان کرد: بهتر است مردم را بیش از این نگران نکنیم؛ حالا خودش بحران‌های حوزه بهداشت و درمان را با نگرانی بیشتر مطرح می‌کند. 

شهریاری موافق اسیضاح نبود

اواخر سال گذشته که استیضاح وزیر بهداشت توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح شد و بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت از مجلسی‌ها کارت زرد گرفت و بهارستان نشینان به‌دنبال کارت قرمز و اخراج او از دولت بودند. حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس مطرح کرد: «موافق استضاح نیستم» این در حالی بود که چند روز قبل از اظهارات رئیس کمیسون عبدالحسین روح‌الامینی، عضو کمیسیون بهداشت از امضای بیش از ۷۰ نفر از نمایندگان مجلس زیر نامه استیضاح وزیر بهداشت خبر داده بود. شهریاری گفت: استیضاح وزیر بهداشت در دستور کار کمیسیون بهداشت نیست.

روز گذشته، اما رئیس کمیسیون بهداشت با اشاره به کم‌کاری وزیر بهداشت گفت: در حوزه درمان مشکلات زیادی پیدا کردیم و کمبود قابل توجه دارو را شاهد هستیم. همچنین او ادامه داد: تعداد زیادی از نخبگان کشور چه از جامعه پزشکی و غیر پزشکی مهاجرت کرده‌‌اند مشکل اصلی هم به کم فهمی تعدادی از مدیران در دولت و کم‌‌‌فهمی برخی از عزیزان در مجلس شورای اسلامی برمی‌گردد که با مصوبات غیرکارشناسی باعث مهاجرت نخبگان و نیرو‌های کارشناسی و خبره از کشور شدند که روز به روز تعداد مهاجران از ایران بیشتر می‌شود.

 اظهارات دیگر شهریاری درباره کشور 

گویی رئیس کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، قصد دارد در اواخر دوران مسئولیت خود کم کاری خود را در همه حوزه‌ها جبران کند و دل مردم را به دست بیاورد چرا که شهریاری به مشکلات دیگر کشور اشاره کرد و تعداد زیادی از مسئولین کشوری مورد خطاب قرار داده است. شهریاری در نطق پر سر و صدای خود گفته است: جناب آقای رئیسی، وقتی رئیس جمهور شدند دولتی را تحویل گرفتند که می‌گفتند خزانه آن خالی است و در دو سال ابتدا تلاش کردند بدهی‌های دولت قبل را بدهند، دیپلماسی خارجی را فعال کنند این اقدامات قابل تقدیر و تشکر است. در این دو سال نطق نکردم و منتظر بودم ببینم بالاخره دولت آقای رئیسی برای سفره مردم و مشکلات مردم چه کاری انجام می‌دهد.

وی افزود: سفر‌های آقای رئیس جمهور به استان‌ها و ارتباط با مردم خوب است، اما وقتی این ارزش دارد که بعد از سفر‌ها مشکلاتی از مردم حل شود. متاسفانه به طور جدی نمونه‌ای از رفع مشکلات بعد از انجام سفر‌ها ندیدیم. ممکن است مقطعی کار‌هایی انجام شده باشد.

شهریاری گفت: به دلیل خشکسالی، سیستان و بلوچستان از بین رفت، طوفان‌های شن سیستان را پوشاند و کلی از روستا‌ها زیر طوفان‌های شن از بین رفتند، متاسفانه دولت هیچ کار مهمی در رابطه با حقابه سیستان انجام نداد به جز شعار دادن و متاسفانه مردم روز به روز مهاجرت می‌کنند و تنگه احدی که رهبری برای سیستان و بلوچستان فرمودند، خالی از سکنه می‌شود، نمی‌دانم چه کسی باید پاسخگو باشد و با چه نیرویی بتوان امنیت استان را برقرار کرد.

وی گفت: یکی از مطالبات جدی مردم حل مشکل کمبود آب است، در زمان سرکشی به حوزه انتخابیه تنها مطالبه مردم تامین آب است که ما نتوانستیم پاسخی به مردم در این زمینه بدهیم.

شهریاری عنوان کرد: مشکل اصلی سفره مردم است، آقای رئیس جمهور دو مسئله را مطرح کرد و گفت: «جان مردم و نان مردم را حفظ می‌کنیم» که متاسفانه نه نان مردم را تا حالا حفظ کردید یعنی سفره مردم کوچک نشده بلکه سفره مردم خالی شده است.

رئیس کمسیون بهداشت با اشاره به مشکلات استان حوزه انتخابیه خود گفت: استان زاهدان مشکل اشتغال دارد جمعیت قابل توجهی از استان ما بیکار هستند، اگر اشتغال دولتی اندکی اتفاق بیافتد متاسفانه از استان‌های دیگر آن شغل را اشغال می‌کنند. رئیس جمهور هر استانی که می‌رود دستور می‌دهد حتما نیرو‌های بومی بگیرید، اما در استان ما این دستور تحقق پیدا نمی‌کند و نیرو‌های بومی جذب نمی‌شود.

وی حتی به مشکل معلمان نیز اشاره کرد و افزود: معلمان حق التدریس و خرید خدمت، کسانی هستند که ۱۵ سال خدمت کردند، اما سازمان امور اداری و استخدامی گفت این افراد باید کنار بروند و نباید آن‌ها را به کار گرفت، این افراد سنی از ان‌ها گذشته است این چه سیاست گذاری است؟ عزیزانی که در سازمان امور استخدامی حضور دارند از مسائل اولیه برخی از استان‌ها اطلاع ندارند و فقط با مصوبات غیرکارشناسی برای مردم مشکل درست می‌کنند.

پاداش پایان خدمت نیرو‌های وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی بعد از دو سال پرداخت نشده است. همسان سازی حقوق بازنشستان و شاغلین بار‌ها تذکر داده شده است، اما چیزی از آن در نیامده و مشکل مردم متاسفانه حل نشده است. این مشکلات جدی در استان ما است.

وی افزود: چرا سفر دوم رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان انجام نمی‌شود؟ استانی که آرامش داشت با سوء مدیریت دچار تنش کرده اند و تصمیمی نمی‌گیرند که آرامش را به استان برگردانند. با زور و قوه قهریه و با تنش آرامش به استان سیستان و بلوچستان بر نمی‌گردد باید تدبیر و مدیریت مشکل استان را واقعا حل کنند.

شهریاری گفت: با مسائلی که در استان رخ داده بخش خصوصی حاضر به سرمایه گذاری در استان نیست، قابل توجه است که در ۴۳ ماه گذشته بیش از ۴۰ نفر از عزیزان ما در نیروی انتظامی به شهادت رسیده اند و اکثر این عزیزان از نیرو‌های خارج استان هستند و تعدادی از آن‌ها در استان‌های دیگر تشییع می‌شود و ذهنیت بدی برای استان سیستان و بلوچستان به وجود می‌آورد که این مسائل با سوء مدیریت و سوء تدبیر رخ داده است، اما می‌شد از ابتدا با مدیریت این مسائل را کاهش داد و مشکلات مردم و استان را برطرف کرد.

وی در پایان افزود: از رئیس جمهور می‌خواهیم شخصا وارد کار شود برخی مواقع دستورات خوبی می‌دهد، اما زیر مجموعه فشل دولت خوب مدیریت نمی‌کند بسیاری از مدیران کشور در تمام استان‌ها توان مدیریت ندارند چرا که براساس شایسته سالاری و توان مدیریت انتخاب نشده اند و نه تنها مشکلات را حل نمی‌کنند بلکه با سوء تدبیر روز به روز مشکلات استان‌ها بیشتر می‌شود از این رو انتظار داریم آقای رئیس جمهور به طور جدی برای حل مشکلات بیکاری جوانان، درمان، پاداش پایان خدمت، همسان سازی حقوق‌ها اقدام عاجل به عمل آورد.

شهریاری خود نیز مقصر است

به نظر می‌رسد رئیس کمسیون بهداشت باید زودتر از این‌ها به مشکلات دارویی و کمبود‌های حوزه بهداشت فکر می‌کرد. مردم انتظار دارند نمایندگان در مجلس شورای اسلامی به واقع حقوق آن‌ها را بیشتر پیگیری کنند و حالا که نزدیک به انتخابات شده است نقد‌های تند و تیز خود را مطرح نکنند. بدیهی است مطرح کردن مشکلات در شمایل یک فعال مدنی نمی‌تواند کم‌‌کاری در جایگاه یک مسئول را جبران کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته