دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی از سازمان مدیریت پسماند تهران دیدن کردند

کانون فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی، برای رشد و ارتقای علمی دانش‌آموختگان، بازدید علمی و تخصصی از سازمان مدیریت پسماند شهر تهران را برای اعضای این کانون به صورت رایگان برگزار کرد.
کد خبر : 86187

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،دیروز 27 اردیبهشت یک گروه 25 نفره از فارغ‌التحصیلان رشته‌های بهداشت محیط، محیط‌زیست، پزشکی، مدیریت شهری، زیست‌شناسی، شیمی، مهندسی منابع طبیعی به مجتمع پردازش و دفع پسماند آرادکوه واقع در کیلومتر 23 جاده قدیم تهران – قم و در جنوب شهر کهریزک رفتند تا از نزدیک با نحوه عملکرد این ادره و کارکنان آن آشنا شوند.


کارشناس سازمان مدیریت پسماند در این بازدید گفت: «با رشد تکنولوژی و ماشینی شدن شهر تهران مردم دیگر مانند گذشته علاقه‌ای به پخت و پز با ظروف خانگی ندارند و این امر موجب تولید زباله های پلاستیکی شده است.»


او با اشاره به فعالیت تاسیسات مختلفی از جمله واحدهای پردازش، سایت هوادهی تولید کمپوست، واحدهای پالایش کمپوست، سامانه ریجکت سوز و واحد تصفیه‌خانه شیرابه در مجتمع پردازش و بازیافت آرادکوه، گفت: «در این مجتمع بخش عمده‌ای از پسماندهای تر (غالبا از نوع آلی) تحت عنوان (جریان زیر سرندی) پس از عبور از ادوات و تجهیزات خاص همچون خردکن‌ها، سرندها، دستگاه جذب فلزات و ... به عنوان ماده آلی اولیه تولید کمپوست جهت فرآوری و انجام فرآیندهای تکمیلی به سایت تخمیر هدایت می‌شوند.»


او ادامه داد: «در این سایت از ماشین‌های همزمان برای انجام هوادهی پشته‌های کمپوست و نیز کنترل رطوبت مورد نیاز این پشته‌ها استفاده می‌شود. پس از گذشت حدودا 2 ماه از زمان استقرار و فرآوری پشته‌ها در این سایت مطابق با آخرین روش‌های علمی جهان، مواد آلی قابل کمپوست به کود کمپوست تبدیل می‌شوند.»


کارشناس مدیریت پسماند با بیان اینکه واحدهای پردازش شامل 14خط بازیافت و پردازش پسماند هستند و از سال 1384 تاکنون با همکاری بخش خصوصی راه‌اندازی و به بهره‌برداری رسیده‌اند، افزود: «علاوه بر پسماندهای تر ارسالی برای تولید کمپوست، جریان دیگری تحت عنوان جریان روسرندی نیز از خطوط پردازش خارج می‌شود. این جریان در واقع همان مواد باقی مانده در داخل سرندهای استوانه‌ای و غالبا از نوع پسماندهای خشک ارزشمند و غیرارزشمند هستند. پس از جداسازی پسماندهای خشک ارزشمند از جریان روسرندی، این دسته از پسماندهای جداسازی شده، بازیافت و وارد چرخه تولید می‌شوند،‌ حال آنکه پسماندهای خشک غیرارزشمند در مرحله اول جهت تولید سوخت مشتق جایگزین و در صورت عدم وجود این قابلیت برای دفن بهداشتی ارسال می‌شوند. هم‌اکنون برای دفن این بخش از پسماندهای خشک، اولین سلول دفن بهداشتی کشور با ظرفیتی بالغ بر 600هزار تن احداث شده که در طراحی آن از آخرین استانداردهای فنی و مصالح و تکنولوژی‌های نوین استفاده شده است.»


کارشناس سازمان مدیریت پسماند در مورد واحد پردازش بیومکانیکال اظهار گفت: «این واحد به عنوان تز دکتری یک دانشجو از دانشگاه روستوک آلمان اجرا شد و سپس به صورت یک واحد بازیافت و پردازش تکمیل و مورد بهره‌برداری قرار گرفت. در این واحد بطور مستمر و روزانه، پشته‌سازی از تولیدات واحدهای شماره 1 و 2 پردازش، کارخانه کمپوست، کارکو و مواد خرد شده توسط دستگاه Z85، همراه با لوله گذاری و نصب فن‌های هوادهی انجام شده است. در این روش پسماند ریزدانه پس از جداسازی و خرد شدن، وارد فرآیند کمپوست‌سازی شده و پس از پشته سازی با هوادهی فعال یا غیرفعال در طی زمان به کپموست تبدیل می شود.»


فارغ‌التحصیلان هم‌چنین از سایت هوادهی و پالایش کمپوست بازدید کردند و با فعالیت‌های این قسمت نیز آشنا شدند.


کارشناس سایت هوادهی و پالایش کمپوست نیز گفت: «سایت هوادهی و پالایش کمپوست با مساحت 40هکتار، بزرگترین سایت هوادهی کمپوست در خاورمیانه است. این سایت شامل دو سایت هوادهی شماره یک و دو است. سایت هوادهی شماره 1 و 2 با وسعتی معادل 22 و 18هکتار به 7 دستگاه هوادهی یا تاپ ترن (Top Turn) برای هوادهی پشته‌های پسماند تر حاصل از فرایند جداسازی در واحد های پردازش مجهز است.»


او در پایان افزود: «پسماندهای تر حاصل از خطوط پردازش مجتمع آرادکوه به صورت مستقیم توسط تسمه نقاله به دو سایت هوادهی شماره 1 و 2 منتقل می‌شوند و در طول این مدت بنا به نظر آزمایشگاه کنترل کیفیت مجتمع آرادکوه، پشته‌های موجود در سایت‌ها توسط دستگاه‌های هوادهی زیر و رو شده تا کمپوست تولیدی از یکنواختی بیشتری برخوردار شوند. کمپوست تولیدشده در این سایت پس از طی مرحله رسیدگی به واحدهای پالایش کمپوست ارسال شده و به سه خروجی کمپوست درجه 1، کمپوست درجه 2 و مواد ریجکت تقسیم می‌شود.»


دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی جهت اطلاع از دیگر بازدیدها و خدمات کانون فارغ‌التحصیلان می توانند به سایت https://aiau.ir مراجعه کنند و یا از ساعت 8 صبح الی 18 با تلفن 88777502 تماس بگیرند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب