ورود محصولات فناورانه ایرانی به صنعت تأسیسات مکانیکی ساختمان
محمد نیرومند رئیس اتحادیه تأسیسات مکانیکی ساختمان در گفتوگو با خبرنگارگروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: تأسیسات در کیفیت زیست در ساختمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ بنابراین باید در شیوههای فعالیت و ابزارآلات مورداستفاده در این صنف مدام از جدیدترین روشها استفاده کنیم.
وی افزود: فعالان صنف تأسیسات مکانیکی ساختمان مداوم در حال آموزش با شیوههای نوین، بازآموزی و آموزش عملی هستند؛ البته علاوه بر علم باید ابزارآلات و تکنولوژی موردنیاز این صنف بهروزرسانی شود که این امر با کمک تولیدکنندگان داخلی محقق میشود.
نیرومند با اشاره به اینکه این صنف باید پاسخگوی تقاضای بازار داخل باشد، گفت: دانشآموختگان در رشتههای صنعتی از طراحی و تولید محصولات فناورانه استقبال میکنند و همین موضوع دلیلی بر توسعه حوزه فعالیت این صنف با توجه به علم روز شده است.
توسعه فعالیت صنف تأسیسات مکانیکی
رئیس اتحادیه تأسیسات مکانیکی با بیان اینکه اکنون این صنف ۹۵۰ عضو در حوزه فعالیت لولهکشی گاز و لولهکشی آب دارد، بیان کرد: به تازگی صنف اطفای حریق نیز به این اتحادیه ملحق شده است؛ بنابراین باید پروانههای کسب درزمینهٔ اطفای حریق نیز توسط اتحادیه تأسیسات مکانیکی صادر شود.
وی درباره نرخ خدمات دریافتی از سوی فعالان صنف تأسیسات مکانیکی ساختمان خاطرنشان کرد: برای امسال پیشنهاد افزایش ۶۰ درصدی به تعرفه سال گذشته را به اتاق اصناف ارائه کردهایم. پس از تائید نرخ جدید از سوی اتاق اصناف باید نرخ پیشنهادی در صمت استان نیز به تائید برسد، اما باگذشت بیش از ۵ ماه هنوز با افزایش قیمتها موافقت نشده است.
این مسئول صنفی تأکید کرد: البته که فعالان صنف بدون توجه به عدم تصویب قیمتهای پیشنهادی برای سال جاری از سوی اتاق اصناف و صمت استان با نرخهای جدید فعالیت میکنند؛ زیرا هزینه خرید کالا و هزینههای زندگی برای آنها نیز طبق نرخ تورم روند افزایشی دارد؛ بنابراین نمیتوانند باقیمت سال گذشته همچنان فعالیت کنند.
انتقاد از ایجاد تغییر در مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان
رئیس اتحادیه تأسیسات مکانیکی با انتقاد از ایجاد تغییر در مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان گفت: بیش از ۵۰ سال است که طراحی و لولهکشیهای گاز و آب توسط فعالان این صنف انجام میشود، اما بهیکباره سازمان نظاممهندسی این بخش را از صنف تأسیسات مکانیکی جدا کرده و برای کسب درآمد بیشتر به ناظران سازمان نظاممهندسی واگذار کرده است.
نیرومند خاطرنشان کرد:این اقدام موجب شده تا برخی فعالان صنفی که پروژه در حال اجرا داشته و یا برای اجرای پروژههای جدید اقدام به خرید کالا کردهاند، با چالش مواجه شوند.
این مسئول صنفی متذکر شد: برای حل این معضل با شهرداری، وزارت صمت و وزارت راه و شهرسازی مذاکرات متعددی انجام دادیم، ولی هیچ نتیجهای حاصل نشد.
انتهای پیام/