دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرکل بورس سازمان امور دانشجویان در گفت‌وگو با آنا:

پای مافیای کنکور به تغییر ذائقه داوطلبان ریاضی باز شد/ اگر تجربی را انتخاب نکنید، حتماً بی‌سوادید!

پای مافیای کنکور به تغییر ذائقه داوطلبان ریاضی باز شد  اگر تجربی را انتخاب نکنید، حتماً بی‌سوادید!
استادیار دانشکده علوم و فنون نوین گفت: دلیل اصلی بی‌رغبتی دانشجویان به عدم تحصیل در رشته‌های ریاضی این است که ذائقه دانشجویان تغییر یافته است و این موضوع را مافیای کنکور عوض می‌کند؛ چراکه منافع آن‌ها در تمرکز و رقابت داوطلبان در رشته‌های سخت است که درآمدزایی را رقم می‌زند.
کد خبر : 859820

محمد محمدی مسعودی، مدیرکل بورس و اعزام دانشجویان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره بورس علوم پایه اظهار کرد: در بورس دانش، تمام رشته‌های بنیادین داخل کشور نهفته است که باید بهترین و بااستعدادترین دانش‌آموزان به این رشته‌ها هدایت شوند. 

وی افزود: طبق قانون ذکر شده، ۱۰ درصد از قبولی‌های برتر دهک اول جامعه که به‌عنوان نخبه شناخته می‌شوند در رشته‌های بنیادین و مهم کشور جذب می‌شوند و به صورت تخصصی به تقویت آموزش آن‌ها می‌پردازیم. 

استادیار دانشکده علوم و فنون نوین اظهار کرد: این افراد مدت زمان ۴ سال بورس دانشجویی دریافت می‌کنند و از سوی سازمان امور دانشجویان هم حمایت مالی می‌شوند، در صورتی که پویایی و شرایط علمی خود را حفظ کنند و جزو یک چهارم برتر باشند تا مقطع دکتری و حتی هیئت علمی جزء اولویت بورس‌های بعدی قرار می‌گیرند.

اشتغال در گروی خوب درس خواندن

مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان با بیان اینکه اگر دانشجویان نخبه به‌خوبی درس بخوانند، اشتغال برای آن‌ها ایجاد می‌شود، تاکید کرد: هدفمان این است که در رشته‌های علوم پایه افراد نخبه را جذب کنیم تا در چند سال آینده در سطوح بالاتر برای کشور نقش آفرینی کنند. 

وی درباره تعداد کم داوطلبان رشته‌های علوم ریاضی و ضرر آن برای آینده جامعه علمی اظهار کرد: دلیل اصلی نبود تمایل داوطلبان به رشته‌های ریاضی این است که ذائقه دانشجویان تغییر یافته است و این موضوع را مافیای کنکور عوض می‌کند؛ چرا که منافع آن‌ها در تمرکز و رقابت داوطلبان در رشته‌های سخت است که درآمدزایی را رقم می‌زند. 

مسعودی بیان کرد: زمانی که دانش‌آموزان در مدارس برای انتخاب رشته تصمیم‌گیری می‌کنند، مسئولان و مدیران آن‌ها را برای ادامه تحصیل به سمت رشته‌های علوم تجربی سوق می‌دهند و بیش از ۵۰ درصد این داوطلبان معدل بالای ۱۹.۷۵ دارند و ذائقه دانش‌آموز هم با تبلیغات روانی هم راستاست، در صورتی که در حال نابودی هستیم و اگر با این روش پیش برویم نخبگان کمتری جذب ریاضی فیزیک می‌شوند. 

وی گفت: در رشته‌های ریاضی و فیزیک شاهد تنوع رشته‌های فنی و مهندسی، علوم پایه، مدیریت و ... هستیم و زمانی که نخبگان کمتری جذب این رشته‌ها شوند در آینده‌ای نه چندان دور جذب مشاغل دچار مشکل می‌شود و به این صورت در سال‌های آینده شرکت‌ها به‌ناچار از کشور‌های خارجی مهندس وارد می‌کنند؛ بنابراین باید هم اکنون ترمز این معضل را کشید و با تغییر ذائقه دانشجو را سمت رشته‌های مورد نیاز جامعه کنیم. 

مسعوی در پایان گفت: از لحاظ آزمایشگاهی، استادان و دانشگاهی به‌شدت وضعیت خوبی داریم و تعداد دانشگاه‌های موجود در رتبه‌بندی‌های رنکینگ قابل توجه است و دارای استادان یک درصد برتر جهان هستیم، تنها مشکل موجود در کشور خراب کردن ذائقه دانش‌آموز برای گرایش به رشته‌های علوم ریاضی است و تبلیغات روانی مدعی این است که اگر دانش‌آموز رشته تجربی را انتخاب نکند حتماً فرد بی‌سوادی است.  

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته