دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

حل بحران رشته ریاضی با هدایت و جذب داوطلبان تجربی در کنکور

حل بحران رشته ریاضی با هدایت و جذب داوطلبان تجربی در کنکور
رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: تعداد داوطلبان شرکت‌کننده در کنکور تجربی ۷ تا ۸ برابر رشته ریاضی است و برای حل بحران این رشته جذب دانشجوی کنکور علوم تجربی را تدارک دیده‌ایم. 
کد خبر : 859425

رسول جلیلی رئیس دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره معضل گرایش تعداد کم داوطلبان به رشته ریاضی اظهار کرد: علاقه دانش‌آموزان و دانشجویان تحت تاثیر معیار‌های زیادی شکل می‌گیرد که یکی از این ملاک‌ها در اقتصاد خلاصه می‌شود. 

وی افزود: خانواده‌ها و دانش‌آموزان زمانی که اقتصاد رشته پزشکی، مهندسی، مواد یا مهندسی شیمی را بهتر می‌بینند، قاعدتا به سمت رشته‌های پزشکی جهت پیدا می‌کنند. 

جلیلی تصریح کرد: پزشکی در تمام جهان و حتی ایران محدودیت‌هایی دارد و این رشته را نمی‌توان خط تولید مقیاس پذیر دانست؛ چرا که سیاست‌های کشور در حوزه جذب دانشجوی پزشکی متناسب با کیفیت مشخص است و علاقه‌مندان زیادی در این حوزه داریم. 

رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: تعداد داوطلبان شرکت کننده در کنکور تجربی ۷ تا ۸ برابر رشته ریاضی است و دانشگاه شریف برای حل این موضوع راه حلی برای جذب دانشجوی کنکور علوم تجربی اندیشیده و آن را در دستور کار دارد بر این اساس این موضوع را در دو بعد دنبال می‌کنیم؛ در وهله اول داوطلبانی که در کنکور تجربی تراز ریاضی آن‌ها از یک آستانه‌ای بالاتر است در برخی از رشته‌های نزدیک جذب می‌شوند و اگر لازم شد برای آن‌ها درس جبرانی ریاضی اختصاص یابد. 

جلیلی بیان کرد: در وهله دوم؛ امیدوار هستیم که از مهر ۱۴۰۳ در رشته فناوری‌های زیستی از میان متقاضیان کنکور تجربی دانشجو بپذیریم. 

وی درباره کاربرد هوش مصنوعی در ریاضی گفت: پایه هوش مصنوعی ریاضی، یادگیری ماشین، تحلیل داده، مبانی ریاضی و ذهن ریاضی است. هوش مصنوعی با وجود اینکه از دو کلمه «هوش» و «مصنوعی» تشکیل شده است، اما مبانی آن بیولوژیک نیست و الگو‌های بیولوژیکی در هوش مصنوعی استفاده می‌شود، اما همه بحث مدل‌هایی است که دانش و ذهن ریاضی بهتر می‌تواند کارکرد داشته باشد. 

رئیس دانشگاه صنعتی شریف اضافه کرد: درست است که گرایش‌هایی مانند علوم شناختی یا مهندسی زیست و بحث‌های زیست فناوری به معنای عام، ژنتیک، تحلیل ژن و ... نیازمند دانش زیست شناختی هستند، اما هوش مصنوعی به زمینه‌های ریاضی نزدیکتر است. 

جلیلی در پایان اضافه کرد: در دانشکدگان فنی‌ زیستی در ۵ یا حداکثر ۱۰ سال آینده چندین گرایش را ایجاد می‌کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب