دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دستاورد 30 میلیون دلاری ایران در الجزایر در بخش دارو/ ساخت 100 هزار واحد مسکونی در الجزایر

رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه دستاوردها در بخش دارویی با کشور الجزایر تنها در یک مورد به بیش از 30 میلیون دلار رسیده است، عنوان کرد: در بخش فنی و مهندسی در حال انجام پروژه ساختن 100 هزار واحد مسکونی در الجزایر هستیم.
کد خبر : 85839

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا جلال‌پور در نشست تجاری ایران و الجزایر که در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد به تلاش برای تعریف راهکارهای عملیاتی گسترش روابط تجاری دو جانبه کشورهای ایران و الجزایر تا قبل از برگزاری کمیسیون مشترک دو کشور اشاره کرد و گفت: در راستای این هدف سه کارگروه اصلی پس از بررسی ظرفیت‌های مکمل تجاری و اهداف مشترک توسعه‌ای با توجه به نیاز بازار الجزایر به امور زیربنایی و کیفیت بهتر و قیمت رقابتی کالا و خدمات ایران در اتاق بازرگانی تشکیل شد.


وی ادامه داد: در این راستا کارگروه خدمات فنی مهندسی، دارو و تجهیزات پزشکی و نفت و گاز و پتروشیمی در این اتاق تشکیل شده است.


وی تصریح کرد: پس از توافقات کمیسیون مشترک و حضور موفق کارگروه‌های تخصصی اتاق ایران در الجزایر شاهد رونق و پیشرفت چشمگیری در سطح تعاملات دو کشور بوده‌ایم.


جلال‌پور تأکید کرد: تنها یک مورد از توافقات و دستاوردهای یاد شده در کارگروه دارو بیش از 30 میلیون دلار به حجم تعاملات دو کشور افزوده است.


وی همچنین به تلاش کارگروه خدمات فنی مهندسی اتاق ایران اشاره کرد و گفت: با رهنمودها و کمک وزارت صنعت معدن و تجارت و یاری سایر شرکت‌های خصوصی به تأسیس کنسرسیوم ساخت و ساز و خدمات مهندسی در مورد پروژه ساخت 100 هزار واحد مسکونی در الجزایر اقدام خواهد شد.


وی با بیان اینکه پس از ماه‌ها تلاش بی‌وقفه شاهد پویایی، حضور و مشارکت فعال دو طرف در عرصه اقتصادی یکدیگر هستیم، افزود: اعزام و پذیرش هیأت‌های متعدد تخصصی در زمینه‌های مختلف از جمله دارو، صنایع دستی و گردشگری، هیأت تخصصی شورای بازرگانی دو کشور، تشکیل کمیته مشارکت صنعتی و صندوق سرمایه‌گذاری مشترک از جمله دستاوردهای اراده دو جانبه بود.


وی ضمن تأکیدبر اینکه الجزایر یکی از مهم‌ترین کشورها در آفریقاست، گفت: این کشور همواره برای ایران کشور هدف در جهت همکاری‌های اقتصادی و تجاری بوده است و باید گفت هر دو کشور در منطقه سیاسی و اقتصادی خاورمیانه و آفریقا از جایگاه پر اهمیت و ظرفیت‌های بی‌شماری برخوردار بوده و می‌توانند پرچم‌دار ارتباطات اقتصادی دو منطقه باشند.


وی به ظرفیت‌های دو کشور برای همکاری مشترک اشاره و تصریح کرد: نفت و انرژی زمینه کاری مساعدی را برای فعالین بخش خصوصی در حوزه تولیدات پتروشیمی و تجهیزات انتقال گاز و خدمات پالایشگاهی فراهم کرده است.


جلال‌پور ادامه داد: همکاری‌های ساختمانی و خدمات فنی مهندسی ایران بعد از سفر هیأت تجاری اتاق ایران در آذرماه سال 94 کارگروه خدمات فنی مهندسی به صورت متمرکز با توجه به ظرفیت‌های موجود کنسرسیوم خدمات فنی مهندسی را تشکیل داد که فعالیت چشمگیری در جهت حضور دراز مدت در این کشور انجام داده است.


وی به همکاری در زمینه معادن اشاره کرد و افزود: با توجه به سابقه درخشان بخش خصوصی ایران در بهره‌برداری و دارا بودن توانایی استخراج از معادن و همچنین مرغوبیت و کیفیت بالای معادن کشور الجزایر تجار بخش خصوصی می‌توانند از فرصت بدست آمده استفاده کنند.


رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: وجود معادن و منابع فسفات و پتاس در الجزایر بسیار با اهمیت بوده و همکاری بخش‌های خصوصی دو کشور در این زمینه باید تقویت شود.


وی تأکید کرد: الجزایر نیاز شدیدی به احداث کارخانه‌های تولید مواد غذایی صنعتی دارد و با توجه به مشکل حمل و نقل و انتقال وجه ایران می‌تواند با تأسیس کارخانه و انتقال مرحله نهایی تولید به این کشور از مزایای زیادی بهره‌مند شود.


وی مهم‌ترین ظرفیت کشور الجزایر را در بخش خدمات فنی مهندسی دانست و گفت: امیدواریم با تشکیل کنسرسیوم مربوطه آینده‌ای خوب در انتظار این بخش باشد.


وی به زمینه همکاری مشترک درباره اقلام دارویی و صادرات مواد اولیه دارو به این کشور اشاره و اظهار کرد: لوازم خانگی، گوگرد، مصالح ساختمانی، صنایع وابسته صنعت ساختمان، کشاورزی، مواد غذایی، صنایع دستی و توریسم از دیگر زمینه‌های همکاری دو کشور است.


جلال‌پور ضمن ابراز تأسف از عدم تناسب مناسبات اقتصادی با مناسبات سیاسی دو کشور عنوان کرد: حجم کل مناسبات دو کشور در سه ماهه ابتدای سال 94، 769 هزار دلار بوده است که این رقم را صادرات ایران به الجزایر تشکیل می‌دهد و بر اساس آمار گمرک واردات ایران از این کشور صفر است.


وی با بیان اینکه واردات الجزایر از کشورهای دنیا در سال 2014 بالغ بر 58/618 میلیارد دلار بوده است، گفت: متأسفانه سهم ایران از این بازار تنها 5/90 میلیون دلار بوده است که با لحاظ کردن ظرفیت‌های موجود ایران این مقدار قابلیت افزایش به حداقل 1/5 درصد یعنی 830 میلیون دلار و با توجه به توافقات انجام شده در 6 ماه گذشته تا سطح حداقل یک میلیارد دلار را داراست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب