جزئیات اجرای پزشکی خانواده اعلام شد
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزیر بهداشت در خصوص نسخه جدید تفاهمنامه پزشکی خانواده، اظهار کرد: موفقیتی که امروز در حوزه پزشکی خانواده حاصل شده، جز با هماهنگی و همدلی مسئولان بیمه سلامت و وزارت بهداشت محقق نمیشد؛ در تفاهمنامه جدید نیز موارد بسیار خوبی گنجانده شده است.
وی با بیان اینکه با برنامه پزشکی خانواده تلاش داریم بهداشت جامعه را تقویت کنیم، به برنامه پزشکی خانواده که اکنون نسخه جدیدی از آن تدوین شده، اشاره و این برنامه را یکی از برنامههایی دانست که بیش از ۲۰ سال برای تقویت و کارآمد بودن آن تلاش شده است.
معاون بهداشت، استقرار شبکههای بهداشت و درمان در سراسر کشور بهویژه در بخش روستایی را عامل اصلی دادههای مثبت سلامت عنوان و تأکید کرد: شاخصهایی مانند مرگومیر نوزادان و مادران و فرزندان زیر یکسال تا پنج سال، قابل قیاس با گذشته نیست و در بسیاری از شاخصهای بهداشتی، دستاوردهای بسیار خوبی به دست آوردهایم.
به گفته فرشیدی، چنانچه باور بهداشت و پیشگیری در جامعه تقویت شود، بسیاری از بیماریهای مزمن و درمانهای بسیار پرهزینه کاهش محسوسی خواهد داشت.
وی در این خصوص به تأکید رئیسجمهور کشورمان مبنی بر توجه جدی به بهداشت و پیشگیری اشاره و خاطرنشان کرد: دولت در تحقق این مهم اراده جدی دارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ارائه آماری در خصوص فعالیت مراکز بهداشتی و درمانی پرداخت و اظهار کرد: بیش از ۲۹ هزار مرکز بهداشتی و درمانی در کشور داریم که از این تعداد ۱۸ هزار و ۲۵۰ مرکز، خانه بهداشت و ۲ هزار و ۸۰۰ مرکز، مربوط به خدمات بهداشت روستایی است.
وی، به بحث ماندگاری پزشکان در مراکز بهداشتی و درمانی مناطق محروم اشاره و افزایش اعتبار در نسخه جدید تفاهمنامه پزشکی خانواده را عامل مهمی در تحقق این مهم عنوان کرد.
فرشیدی گفت: در این تفاهمنامه، افزایش اعتبارات کمک میکند که پزشکان در مراکز درمانی ماندگار شوند. درصدد هستیم که در سال جاری رفاه اجتماعی کارکنان را افزایش دهیم و این موضوع باعث بهتر شدن خدمات درمانی خواهد شد.
معاونت بهداشت وزارت بهداشت با اشاره بهاضافه شدن کارشناس تغذیه در بسته جدید خدمات بهداشتی در تفاهمنامه پزشکی خانواده، گفت: باید در جامعه سواد تغذیه را بالا ببریم؛ بنابراین هر بیماری که به تشخیص بهورز دارای ضعف تغذیه باشد به مراکز دارای کارشناس تغذیه ارجاع داده میشود.
وی گفت: به ازای هر ۴ هزار نفر، یک پزشک در مراکز بهداشتی و درمانی مستقر است و این بدین معناست که دسترسی مردم به پزشک بهبود خواهد یافت.
به گفته حسین فرشیدی، برخی از مراکز بهداشتی و درمانی بهصورت شبانهروزی به مردم خدمات ارائه میدهند، بنابراین در این مراکز باید ۴ پزشک مستقر باشند که افزایش منابع مالی در تفاهمنامه جدید پزشکی خانواده کمک میکند تا مراکز بیشتری شبانهروزی شده و پزشکان بیشتری حضور داشته باشند.
وی به اهمیت نظام ارجاع در برنامه سلامت خانواده اشاره و تأکید کرد: در نظام ارجاع، تجویز منطقی آنتیبیوتیکها نیز بررسی میشود که البته نیازمند زیرساخت پرونده الکترونیک سلامت است.
فرشیدی در پاسخ به این سؤال که وضعیت نظام ارجاع در برخی از روستاها به دلیل عدم اتصال به اینترنت چگونه است؟ گفت: بالای ۹۳ درصد از مراکز روستایی به اینترنت دسترسی دارند و نظام ارجاع در روستاها بهتر از شهرها است.
انتهای پیام/