دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 تير 1402 - 13:35

نگاهداری: ایران به سمت حکمرانی دانش‌بنیان حرکت می‌کند

نگاهداری: ایران به سمت حکمرانی دانش‌بنیان حرکت می‌کند
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تصویرپردازی برای ایرانِ آینده در شرایط فعلی، ضرورتی ملی است، گفت: ایران به سمت حکمرانی دانش‌بنیان حرکت می‌کند.
کد خبر : 857988

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بابک نگاهداری در مراسم اختتامیه رویداد ملی نوآیند (۲) که به همت مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در مورد آماده سازی و توانمندی نخبگان برای حکمرانی ایران آینده برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی از چهل سال نخست خود با تمام بحران‌ها و خطراتش به سلامت عبور کرد و با موفقیت از گرفتاری‌های دردها و غم های متعدد دست و پنجه نرم کرده است،حال با جامعه جوان و پنجره فرصت جمعیتی در ابتدای گامی جدید قرار دارد.

وی تاکید کرد: تصویرسازی از آینده در شرایطی که مردم گرفتار مصائب اقتصادی و نوسانات متعدد هستند بدون توجه به ظرائف آن مانند خیال پردازی کودکانه است، شروع گام دوم ایران اسلامی همزمان با آغاز قرن ۱۵ هجری شمسی، موعدی منحصر به فرد خواهد بود و می تواند نوید بخش تصویرهای شوق انگیز و ایده آفرین و تازه شدن احساسات و اراده های اجتماعی برای تغییر ایران، آینده باشد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه البته که آن سوی دیگری نیز وجود دارد و ما هم اکنون در یک نقطه عطف آیندگی قرار داریم، اظهار کرد: این تصویر شوق افزا وایده بخش اکسیر جان بخشی است که جامعه ایران امروز به شدت عطشناک آن است. تصویر سازی از آینده در شرایطی که مردم گرفتار مصائب اقتصادی و نوسانات متعدد هستند بدون توجه به ظرائف آن مانند خیال پردازی کودکانه می ماند که با بدنه جامعه ارتباط برقرار نخواهد کرد.

نگاهداری با بیان اینکه ایران به سمت حکمرانی دانش‌بنیان حرکت می‌کند، تاکید کرد: تصویر پردازی برای ایران آینده در شرایط فعلی یک ضرورت ملی است، القاء بی آیندگی در جامعه، عدم اشتراک گذاری رویای ایران، آینده از سوی نخبگان برای جامعه، نبود طرح کلان برای ایران آینده، گم شدن در تصویرهای ساخته شده بدخواهان ایران، قرارگیری در وضعیت تناقض آمیز، بیم و امید نسبت به آینده از جمله شرایطی است که این تصویری سازی را مهمتر می‌کند.

وی با بیان اینکه تغییرات مبتنی بر اراده مدیران، خواسته عمومی نیست بلکه متاثر از شرایط جامعه است، گفت: ممکن است شرایط تلخ اما میوه‌های شیرینی داشته باشد، پیشرفت کشور در تغییرات است، دریچه مدیریت منابع محور در حال بسته شدن و دریچه مدیریت بهره ورانه به ناچار هم کم شده و به علت محدودیت منابع رو به گشوده شدن است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: جمعیت جوان، کیفیت منابع است نه روحیه جهادی، پیوندهای عمیق اجتماعی و جایگاه خانواده، موقعیت ژئوپلتیک، ظرفیت های سرزمینی گسترده، جمعیت و بازار مصرف داخلی و منطقه ای، شکاف بهره وری و جهش اقتصادی نیز نشان از امکان تحقق چشم انداز های مطلوب دارد.

نگاهداری با بیانن اینکه ایران در آینده نیازمند به سطح پیشرفته تری از ایده حکمرانی است، افزود: باید از مدیریت پروژه ای با تکیه بر مزیت‌های سخت افزاری تخصیص منابع فراوان و خروجی محوری با نگاه زیست بومی به حکمرانی با تکیه بر مزیت‌های نرم افزار و ناظر به فرآیند و چگونگی پیشرفت چرخش پیدا کنیم.

وی گفت: تکثیر نوآوری اجتماعی و مردم پایگی حکمرانی مردم پایه باید عملیاتی و نهادینه شود،  در این تصویر عاملیت پیشرفت از آن مردم است رویکرد مردم پایگی به معنای تکثیر و تقویت بازیگران و نهادهای مردمی متنوع و مواجهه غیر متمرکز، گسترده و فعال ساز جریان‌های آنها در جهت حل مسائل اقتصادی و اجتماعی کشور است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در این مسیر باید در ابتدا زیرساخت ارتباطات اجتماعی حاکمیت را توسعه داده و برای واگذاری امور به مردم دست به دامان نوآوری شد،تاکید کرد: حکمرانی ایران در آینده به جای تلاش بر حل مشکلات در توسعه باید تلاش خود را صرف راه حل‌های اجتماعی خارج از دولت و اجتماعی سازی  مسائل کلان کشور تمرکز کند.

نگاهداری افزود: مشی بهره وری اجتماعی به عنوان سومین چرخش تحول آفرین و دستیابی به ایران شاداب و پویا حرکت از مدیریت منبع محور به مدیریت بهره ورانه باید در دستور کار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در نگرش سنتی به مفهوم بهره وری یا ارزیابی روابط و شبکه اجتماعی موجود نادیده گرفته می شود،گفت:  بهره وری اجتماعی به معنای  انجام کار آمد تعاملات اجتماعی و مدیریت روابط اجتماعی و فعالیت اجتماعی مشارکتی است.

*مشارکت نخبگان برای اتخاذ سیاست های مناسب رویکردی مطلوب برای مواجهه با تحولات جهانی است

بابک نگاهداری، در حاشیه برگزاری کارگاه‌های رویداد نوآیند ۲ در پاسخ به اینکه ارائه ایده نخبگان در خصوص کدامیک از چالش‌های کنونی کشور که در دهه‌های آتی به بحران جدی تبدیل می‌شود برای مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در اولویت قرار دارد، گفت: همه استراتژیست‌ها در دنیا به این جمع بندی رسیده اند که تحولات علم و فناوری در آینده کشور‌ها پیشران اصلی تحولات در تمام حوزه‌ها خواهد بود و چه حوزه سیاسی رابطه بین مردم و حاکمیت دچار بازآرایی می‌شود چه در حوزه اقتصاد جهانی و دیجیتال خودنمایی می‌کند.

وی افزود: همچنین مباحث اجتماعی و فرهنگی در آینده دچار یک تحولات اساسی مبتنی بر فناوری‌های نوظهوری که در دنیا شکل می‌گیرد نظیر متاورس، بلاکچن، اینترنت اشیا، اتوماسیون و هوش مصنوعی و بارقه‌های این تغییر و تحول از الان در کشور قابل مشاهده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کشوری موفق است که در این بازآرایی جدیدی که در دنیا رخ می‌دهد در زمان مناسب نسبت به آن طراحی‌های لازم را انجام دهد و طراحی‌های متناسب با شرایط را برای کشور در حکمرانی و مدیریت عرصه‌های مختلف ببیند.

نگاهداری خاطرنشان کرد: مرکز پژوهش‌های مجلس با درکی که از این وضعیت دارد و با توجه به سرعت تحولاتی که رخ می‌دهد بنا را روی مباحث آینده پژوهی و برگزاری رویداد‌هایی همچون نوآیند گذاشته است تا با استفاده از ظرفیت نخبگان جوان کشور که با مسائل فناوری‌های نوظهور بهتر از نسل گذشته ارتباط برقرار می‌کنند از فکر، ایده و طراحی آن‌ها نسبت به اتخاذ سیاست‌های مناسب، تنظیم قوانین و رویکرد‌های متناسب با تحولات بتواند اقدام کند.

نگاهداری یادآور شد: رویداد نوآیند ۲ پاسخی به این دغدغه است تا بتوانیم در قالب تصمیم گیری مشارکتی در کنار تصمیم گیری پارلمانی از حداکثر مشارکت نخبگان کشور در تصمیم سازی‌های مجلس استفاده کنیم.

وی افزود: موضوعات مختلفی در این رویداد مطرح شده است که از بین آن‌ها از هوش مصنوعی و تاثیری که در حکمرانی کشور خواهد داشت اهمیت ویژه‌ای دارد و ما نسبت به حکمرانی هوش مصنوعی باید طراحی‌های دقیقی داشته باشیم، ضمن اینکه تمام ایده‌های ارائه شده در این رویداد نو و آموزنده بودند.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه ایده‌هایی که نسبت به تغییر هویت‌هایی که در نسل آینده وجود دارد و مسائل و مشکلاتی را در آینده در حوزه آموزش و پرورش شکل خواهد گرفت و از الان باید یک نظام حکمرانی هوشمند تدبیری در این زمینه اندیشید، گفت: راهکار‌های ارتقای بهره وری در کشور با استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی از جمله موضوعات مطلوبی بودند که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته