دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تاریخ شیراز ۳ هزار سال بیشتر می‌شود

نتایج کاوش‌هایی که توسط هیئت باستان شناسی بر روی محوطه‌ تاریخی در شهر شیراز در حال انجام است این احتمال را می‌دهد که تاریخ این شهر سه تا چهار هزار سال بیشتر شود.
کد خبر : 85775

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از مهر، اخیرا یک هیئت باستان شناسی مشغول کاوش یک محوطه تاریخی به نام تپه «پوستچی» در شهر شیراز است. محوطه‌ای که اسرار زیادی را از تاریخ شیراز نمایان خواهد کرد.




بر اساس نتایجی که تاکنون از این کاوش به دست آمده، احتمال اینکه تاریخ شیراز سه الی چهار هزار سال عقب تر برود، وجود دارد.


یکی از سرپرستان تیم کاوش محوطه تاریخی در بولوار رحمت شیراز در این خصوص گفت: کاوش باستان شناسی از دو هفته قبل در یک محوطه تاریخی در بولوار رحمت با همکاری دانشکده هنر و معماری شیراز و پژوهشکده میراث فرهنگی آغاز شده است.​


​حسنعلی عرب افزود: بر اساس عکسهای هوایی، این محوطه نزدیک به ۲۴ هکتار بوده که ۱۲ هکتار از آن از بین رفته و کاوش در ۱۲ هکتار باقی مانده آغاز شده است.


وی با بیان اینکه ۱۲ هکتار از این محوطه مسکونی شده، بیان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده آثاری از دوره «باکون» و هزاره سه الی چهار پیش از میلاد به دست آمده است.


این سرپرست تیم کاوش محوطه تاریخی با اشاره به اینکه قدمت برخی از این آثار به شش هزار و ۵۰۰ سال قبل بر می گردد، اظهار داشت: نتایج کاوشها با توجه به برشی که در محوطه دیواره ای ایجاد شده که چهار متر ارتفاع دارد و آثار معماری که در این محوطه کشف شده از دوره باکون هزاره سوم و چهارم است.


احتمال دسترسی باستان شناسی به معماری دوره نوسنگی


عرب ادامه داد: بر اساس این نتایج انتظار می رود که در صورت ادامه کاوش در قسمتهای پایین تر به معماری دوره نوسنگی نیز برسیم که این موضوع ارزش زیادی دارد.


وی گفت: عکسهای قدیمی شیراز که مربوط به سال ۴۸ است نشان می دهد قدمت شیراز فراهخامنشی است.


این سرپرست تیم کاوش محوطه تاریخی با بیان اینکه بر اساس نتایج باید قدمت شیراز سه الی چهار هزار قبل تر برود، افزود: فصل اول این کاوش تا ۲۰ خردادماه ادامه دارد و یک کاوش آموزشی است که توسط دانشجویان انجام می شود.


وی با اشاره به اینکه این محوطه به شماره ۲۱۴۶۲ ثبت ملی شده، اظهار داشت: تاکنون آثاری از قطعات سفالی، مهره های سنگ، ابزارها و استخوان کشف شده که نشان می دهد ارزش دشت شیراز فراتر از مطالعاتی است که تاکنون صورت گرفته است.


عرب ادامه داد: پیشنهاد دانشکده هنر و معماری و پژوهشکده این است که یک سایت موزه ایجاد و این آثار در معرض دید مردم قرار گیرد.




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب