صادرات محصولات فناورانه به آفریقا هموارتر میشود
لیلا باغبان سرپرست اداره کل آفریقای سازمان توسعه تجارت در گفتوگو با گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در سال گذشته ایران ۱.۲ میلیارد دلار کالا به کشورهای آفریقایی صادر کرده است. البته این رقم به غیر از صادرات خدمات فنی و مهندسی است.
وی با اشاره به سفر رئیس جمهوری به کنیا، اوگاندا و زیمباوه اظهار کرد: کنیا یکی از مهمترین کشورها در شرق آفریقا است. میزان مبادلات تجاری ایران با این کشور در سال ۱۴۰۰، ۷۷ میلیون دلار بود، اما این رقم در سال گذشته به ۵۳ میلیون دلار رسید.
سرپرست اداره کل آفریقای سازمان توسعه تجارت تصریح کرد: البته این آمار نشان دهنده میزان واقعی تجارت ایران با کشورهای آفریقایی نیست، زیرا بخش عمدهای از کالاهای ما از طریق عمان، قطر و امارات به این مقاصد انجام میشود.
تاکید بر اهمیت صادرات محصولات دانشبنیان به آفریقا
باغبان درباره سهم دانشبنیانها از سبد تجاری ایران با کشورهای آفریقایی اظهار کرد: در سازمان توسعه تجارت نسبت به اهمیت صادرات محصولات شرکتهای دانشبنیان در حوزه تجارت تاکید داریم، زیرا این شرکتها با تولید و صادرات محصولات فناورانه دارای ارزش افزوده بالا، میتوانند به اقتصاد کشور کمک بیشتری داشته باشند.
وی افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مرکز تجاری در کنیا برای برگزاری نمایشگاه دائمی از محصولات دانشبنیان ایرانی ایجاد کرده است و شرکتها میتوانند محصولات خود را در این فضا به نمایش گذاشته و عرضه کنند.
سرپرست اداره کل آفریقای سازمان توسعه تجارت تاکید کرد: ایران صادرکننده تجهیزات پزشکی و کشاورزی با فناوری پیشرفته به کنیا است.
افزایش حجم مبادلات تجاری با آفریقا
وی اشاره به پیگیری اجرای موافقت نامههایی که پیش از این میان ایران با سه کشور آفریقایی صورت گرفته است، گفت: در این سفر درباره کشت فراسرزمینی، گسترش همکاری در حوزه خدمات فنی و مهندسی، صادرات محصولات شیمیایی، مصالح ساختمانی، بیمارستانی، انرژی، نفت، گاز، پتروشیمی و ... نیز انجام میشود.
سرپرست اداره کل آفریقای سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در این سفر از بخش خصوصی همراه رئیس جمهوری نیستند، اظهار کرد: رئیس قوه مجریه مباحث کلان از جمله افزایش حجم مبادلات تجاری را مطرح میکند.
تلاش برای برقراری حمل دریایی کالا به مقاصد آفریقایی
باغبان درباره اهداف سفر رئیس قوه مجریه به سه کشور آفریقایی اظهار کرد: در این سفر، رئیس جمهور موارد مختلفی را مطرح میکند که یکی از آنها برقراری خطوط کشتیرانی منظم میان ایران با کشورهای مذکور است. البته در حال حاضر خط کشتیرانی از ایران به مقصد اوگاندا و کنیا دایر است، ولی تلاش میکنیم تا مسیر منظم حمل دریایی کالا به مقاصد آفریقایی برقرار شود.
این مقام مسئول ادامه داد: از دیگر مباحثی که در سفر رئیس جمهوری به سه کشور آفریقایی مطرح میشود این است که روادید سیاسی میان ایران و اوگاندا لغو شده و کمیسیونهای مشترک اقتصادی میان کشورها از سر گرفته شود. در حال حاضر کمیسیون مشترک ایران و کنیا چندین سال است که برگزار نمیشود. همچنین برنامه ریزی برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی میان ایران و اوگاندا نیز صورت خواهد گرفت.
انتهای پیام/