دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

با ربات‌هایی که دنیا را به جای بهتری تبدیل می‌کنند آشنا شوید

با ربات‌هایی که دنیا را به جای بهتری تبدیل می‌کنند آشنا شوید
ربات‌های دستیار در حال تغییر زندگی انسان‌ها به شکل‌های مختلف هستند. این ربات‌ها با استفاده از یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی به ما در زمینه حرکت، ارتباطات، مراقبت از خود و دیگر فعالیت‌های حیاتی روزمره کمک می‌کنند.
کد خبر : 857002

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، به گفته اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) با ورود هوش مصنوعی به عرصه‌های یادگیری جدید و قدرتمند امروزه روز کشورها روی استراتژی‌ها و راهکارهایی به منظور کنترل و اداره هوش مصنوعی کار می‌کنند.

این اتحادیه اخیراً نشستی برای نمایش فناوری‌های جدید از جمله انواع ربات‌هایی که می‌توان از آن‌ها برای انجام هر کاری از پزشکی گرفته تا موزیک راک استفاده کرد برگزار کرده است.

بهره‌مندشدن از یک آینده ماشین‌محور بخشی از این چالش است، چون دولت‌ها و رهبران صنایع دنیا می‌دانند که بیش از پیش امروز نیازمند همکاری با یکدیگر هستند و در این راستا سعی می‌کنند تا راهی برای حفظ بقای بشر در عصر هوش مصنوعی پیدا کنند.

این نشست که با مشارکت فعال سازمان ملل متحد برگزار شد فرصت بی‌سابقه‌ای را برای توانمندسازی مبتکران نوظهور برای غلبه بر چالش‌های جهانی از جمله 17 هدف توسعه پایدار (SDG) تبیین شده در سند توسعه پایدار 2030 فراهم کرد.

ربات‌هایی که منافع اجتماعی را ارتقا می‌دهند

برای این منظور در لیست مهمانان این نشست جهانی 51 ربات نوآور وجود دارند، از جمله ربات‌های انسان‌نمای مجهز که برای کمک به انسان‌ها در جهت انجام اهداف SDG طراحی و ساخته شده‌اند.

ربات‌هایی مانند «گریس» می‌توانند به سلامتی و رفاه حال افراد کمک کنند، خدمات آموزشی باکیفیت ارائه دهند، نابرابری‌ها را با کمک به افراد معلول کاهش دهند، زایدات و تولید زباله را کاهش دهند، به ساخت زیرساخت‌های انعطاف‌پذیر کمک کنند و در کل رفاه اجتماعی را بهبود ببخشند.

پیشرفته‌ترین ربات پزشکی انسان‌نمای دنیا به نام «گریس» می‌تواند احساسات را تشخیص دهد، از خود همدلی انسانی نشان بدهد و بیش از 100 زبان می‌داند.

این ربات که نخستین در اثر همکاری دو شرکت هنسون روباتیکس و سینگولاریتی نت تولید شد اکنون به پیشرفته‌ترین ربات دستیار پزشکی و پرستاری دنیا تبدیل شده است. این ربات درواقع برای حمایت و مراقبت از افراد سالمند طراحی و وارد بازار شد. اما از آن همچنین می‌توان در بخش‌های بیمارستانی و شرایط خانگی نیز استفاده کرد.

ربات سوفیا

«سوفیا» اولین سفیر نوآوری رباتیک برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) است که توسط هنسون رباتیک ساخته شده است. این ربات تجسم رویاهای آینده هوش مصنوعی است.

به‌عنوان ترکیب منحصر به فردی از علم، مهندسی و هنر سوفیا همزمان هم یک کاراکتر علمی تخیلی است که می‌تواند آینده هوش مصنوعی و علم رباتیک را ترسیم کند و هم پلتفرمی است برای تحقیقات رباتیک پیشرفته و هوش مصنوعی در آینده.

او همین الان هم بسیار معروف است. غیر از ایفای نقش سفیر نوآوری UNDP، سوفیا در برنامه‌های تلویزیونی معروفی مانند «تونایت شو» و «صبح به خیر بریتانیا» شرکت کرده است. او در صدها کنفرانس در سراسر دنیا از جمله در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک سخنرانی کرده است.

با آمکا آشنا شوید

«آمکا» رباتی است که توسط شرکت «اینجینییرد آرتز» (Engineered Arts) ساخته شده است و نماینده یک پلتفرم ایدئال برای کشف این است که با ماشین‌ها چگونه می‌توان زندگی کرد، همکاری کرد و آنها چگونه می‌توانند زندگی انسانها را در جوامع پایدار فردا تقویت و غنی کنند.

با ترکیب هوش مصنوعی و جسم مصنوعی (AB)، آمکا دارای یک فرم انسانی و یک چهره رباتی دارد که طوری طراحی شده که تهدیدکننده به نظر نرسد.

ربات‌های دستیار در حال تغییر زندگی انسان‌ها به شکل‌های مختلف هستند. این ربات‌ها با استفاده از یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی به ما در زمینه حرکت، ارتباطات، مراقبت از خود و دیگر فعالیت‌های حیاتی روزمره کمک می‌کنند.




یاسر نظیفی گیلوان

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب