آیا هوش مصنوعی جایگزین پزشکان خواهد شد؟
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، گزارش اخیر موسسه گلدمن ساکس نشان داد که هوش مصنوعی در آینده ممکن است ۳۰۰ میلیون شغل را از بین ببرد. شغلهایی که به آموزش پیشرفته نیاز دارند به خصوص در معرض خطر قرار دارند.
این خبر خوب و خوشایندی برای افرادی که عمر خود را صرف کسب تخصص در رشته و حرفهشان کردهاند و از این راه امرار معاش میکنند نیست.
تا همین اواخر، هدف اصلی دانشجوهای پزشکی کسب تخصص در رشته پزشکی بود. دانشجوهای رشته پزشکی هزاران ساعت از عمر خود را صرف یادگیری آناتومی، بیوشیمی، بافت شناسی، پاتولوژی، داروسازی، فیزیولوژی و ... میکردند. دانش برای حرفه پزشکی ضروری و حیاتی است.
با این حال، هوش مصنوعی میتواند اطلاعات را سریعتر و بهتر از هر دانشجویی حفظ کند و بعد به موقع ازش استفاده کند. حتی یک عمر مطالعه هم نمیتواند با هزاران گیگابایت حافظه هوش مصنوعی و آرشیوهای الگوریتمهای مورد استفاده هوش مصنوعی رقابت کند. حالا که هوش مصنوعی به اینجا رسیده، دانشجوهای پزشکی باید بیشتر روی هنر پزشکی تمرکز کنند.
علیرغم تمام تواناییهایش، هوش مصنوعی از محدودیتهای زیادی رنج میبرد. برای مثال، اخیراً یک محقق از دستورات سیستم راهبری خودرویش (یک فرم پرکاربرد هوش مصنوعی) برای یافتن نزدیکترین مسیر به مقصدش پیروی کرده بود. هوش مصنوعی خوب عمل کرده بود، اما یک ساخت و ساز جدید آن خیابانی که هوش مصنوعی انتخاب کرده بود را به یک خیابان بن بست تبدیل کرده بود.
عدم به روزرسانی یک نرم افزار روی GPS گوشی افراد مشکل حادی نیست، اما اطلاعات تاریخ گذشته میتواند در طول یک عمل جراحی عصبی فاجعه بار باشد.
علاوه بر این، هوش مصنوعی نمیتواند از هنر پزشکی روی یک بیمار استفاده کند. آیا هوش مصنوعی میتواند واکنشهای یک بیمار را با دقت تجزیه تحلیل کند؟ آیا هوش مصنوعی میتواند درزمان مناسب به شکل مناسب سوال مناسب از بیمار بپرسد؟ آیا هوش مصنوعی میتواند بین آنچه بیمار میخواهد و بین آنچه واقعاً لازم دارد تمایز قائل شود؟ آیا هوش مصنوعی میتواند به هر بیمار به یک شکل درست نزدیک شود؟ آیا هوش مصنوعی میتواند ترس بیمار را درست هدایت کند؟
شاید روزی هوش مصنوعی قادر به انجام تمام این کارها بشود، اما فعلاً چنین کارهایی از دستانش ساخته نیست.
انتهای پیام/