ضرغامی: ۵۵۰ هزار گردشگر خارجی خرداد ماه وارد کشور شدهاند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره آخرین تحولات آزادسازی سواحل، گفت: یکی از مسایل گردشگری در کشور عدم فرماندهی واحد در این بخش است به شکلی که هر کار خوبی که قرار است انجام شود دستگاههای مختلف به حسب انجام وظایف خود میتوانند مخالفتهایی داشته باشند.
وی اضافه کرد:، اما در لایحه برنامه هفتم این مساله حل شده است و مسوولیت این فرماندهی به عهده استانداران گذاشته شد و شورایی پیش بینی شده با مسوولیت استانداران و دبیری مدیرکل میراث گردشکری و صنایع دستی که به این مساله رسیدگی شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه پاشنه آشیل توسعه و رونق کشور، عدم فرماندهی واحد در بسیاری از ماموریتهای مهم ملی به ویژه گردشگری است، گفت: اداره ناکارآمدی این بخش که از گذشته بوده است، اجازه تحقق برنامهها را نمیدهد.
ضرغامی تاکید کرد: وظیفه مدیر صرفا توصیف نیست بلکه باید پیشنهاد هم بدهد و خوشبختانه ما برای حل این مسایل پیشنهاد دادیم و دولت هم از آن استقبال کرد.
وی با اشاره به اینکه این شورا یک فرماندهی و انسجام واحد بین همه دستگاهها ایجاد خواهد کرد، گفت: استاندار و این شورا میتوانند حرف نهایی را بزنند و بسیاری از طرحهای خوب با وجود این شورا انشاءالله انجام خواهد شد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: از جمله کارهای جدید ما درباره بناهای تاریخی این است که تلاش کنیم آن بخشی از ابنیه که در اختیار دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی و حاکمیتی است با اعتبار خود آنها اقدام به مرمت این ابنیه کنیم.
ضرغامی با بیان اینکه گزارشهای ما وضع خوبی به لحاظ مرمت و نگهداری این ابنیه را نمیگوید، افزود: یک دفتری را ویژه این کار در معاونت میراث ایجاد کردیم تا نظارت بر ابنیه را به عهده بگیرد و هشدارهای لازم را به دستگاهها بدهد. بر اساس قوانینی که در کشور داریم این دستگاهها موظف هستند از ابنیه تاریخی با بودجه و اعتبارات خودشان نگهداری کنند.
وی تاکید کرد: من در این مساله جدی هستیم و پیگیرم تا آنچه قانون تعیین کرده با استفاد از اعتبارات دستگاهها انجام شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر اینکه از ابتدا به عنوان یک سیاست راهبردی موضوع خروج غیرقانونی اشیاء تاریخی از کشور پیگیری شده است، افزود: در نشست سال قبل کشورهای صاحب تمدن باستانی درعراق به عنوان یک پیشنهاد محوری مطرح کردم و ریاست جلسه تایید کرد که اشیاء تاریخی که غیرقانونی از این کشورها خارج شده باید به کشور مبداء بازگردد.
ضرغامی با بیان اینکه در دولت مردمی در این مورد اقداماتی با جدیت انجام شده و تا الان سی اثر برگشته و مهمترین آن مجسمه سرباز هخامنشی بوده است، اظهار کرد: این مجسمهها یک موجود زنده است وقتی شیءای وارد کشور میشود بعد از ۴۸ ساعت باز میشود و این یک اثر ارزشمند تاریخی است و اقداماتمان را برای باقی اشیاء نیز انجام میدهیم.
وی درباره دریافت مالیات از اینفلوئنسرها گفت: دقیقا درباره این قانون اطلاع ندارم. اما درباره مسایل مالیاتی در این حوزه مسایل خودمان را با وزارت اقتصاد داریم و آنها را در دولت حل میکنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: در هر جلسهای با وزیر اقصتاد مواردی از این دست را مطرح کردم و همکاری وزارت اقتصاد هم در این مورد خوب بوده است به ویژه در باره صنایع دستی و لایجه اصلاح مالیاتها که دو سه مورد جدی داشتم که همه اینها تصویب و حل شد.
ضرغامی درباره وضعیت جذب توریست در سال جاری نیز گفت: آمار خرداد ماه در گردشگری خارجی نشان میدهد که ۵۵۰ هزار نفر جذب گردشگر داشتیم.
وی با بیان اینکه با وجود اغتشاشات سال گذشته، یک مقایسه آماری دو ماه اول امسال با دو ماه اول سال گذشته نشان میدهد افزایش ۵۵ درصدی ورود گردشگر به کشور داشتیم، تاکید کرد: برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه اعلام کردند که گردشگر به ایران نیاید، اما فرانسویها گرفتار این مساله شدند و مصداق «مکرو مکرالله» خود مکرون است و کشورشان در آشوب مطلق و آتش سوزی و غارت است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: با درک صحیحی که مسئولان و همه مردم نسبت به اهمیت گردشگر دارند و درک درست از وظایف میتوانیم با این روند شاهد افزایش گردشگر باشیم.
انتهای پیام/