دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 تير 1402 - 09:52

جنگ فناوری/ چین پیامی واضح به دولت «بایدن» فرستاد

جنگ فناوری  چین پیامی واضح به دولت «بایدن» فرستاد
تحلیلگران بر این باورند که اعمال محدودیت چین بر صادرات فلزات استراتژیک، آن هم در سالروز استقلال آمریکا و در آستانه سفر وزیر خزانه داری این کشور به پکن، حاوی پیام واضحی برای واشنگتن است.
کد خبر : 856368

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، تنها چند روز مانده به سفر «ژانت یلن» وزیر خزانه داری آمریکا به پکن، «وی ژیانگو» (Wei Jianguo) یکی از مشاوران تاثیرگذار در سیاست گذاری تجاری چین، در واکنش به تصمیم این کشور برای اعمال محدودیت بر صادرات فلزات استراتژیک، گفت: این تازه آغاز کار است.

به گفته وزارت تجارت چین، از ابتدای ماه میلادی آگوست، در راستای حراست از امنیت و منافع ملی، بر صادرات هشت قلم از محصولات گالیوم و شش قلم از محصولات ژرمانیوم، محدودیت‌هایی اعمال خواهد شد- اقدامی که به تعبیر تحلیلگران با هدف انتقام جویی از تلاش‌های واشنگتن در راستای مهار پیشرفت‌های فناوری چین انجام می‌شود.

اعلام تصمیم چین برای اعمال محدودیت بر صادرات فلزاتی که برای تولید ریزتراشه‌ها و نیمه رسانا‌ها حیاتی هستند، آن هم در سالروز استقلال آمریکا و در آستانه سفر وزیر خزانه داری این کشور به پکن، حاوی پیام واضحی برای واشنگتن است که از سال گذشته، بخش تولید ریزتراشه چین را هدف گرفته و شرکایی چون ژاپن و هلند را نیز ترغیب به همراهی می‌کند.

از اکتبر گذشته به این سوی، آمریکا به جای آنکه شرکت‌های فناوری برتر چین را مستقیما هدف بگیرد، صادرات همه انواع ریزتراشه و ابزار‌های تولید نیمه رسانه (نیمه هادی) به چین را که در آن‌ها از فناوری آمریکایی استفاده شده است، مشمول اخذ مجوز‌های ویژه کرد و به شهروندان آمریکایی هم هشدار داد که برای همکاری با شرکت‌های چینی باید مجوز بگیرند.

این محدودیت ها، بی آنکه برچسب «تحریم اقتصادی» را با خود داشته باشند، تا حد زیادی همان کار را انجام می‌دهند. 

در طرف مقابل، گمان می‌رود که چین هم می‌خواهد با کاهش دسترسی آمریکا و متحدانش به فلزات کاربردی در تولیدات مرتبط با فناوری، موانع ایجاد شده از سوی واشنگتن را کم اثر کند.

همچنین، تصمیم اخیر پکن به نگرانی درباره احتمال تداوم اعمال محدودیت بر صادرات منابع معدنی نایاب که چین بزرگترین تولیدکننده آن‌ها به شمار می‌رود، دامن زده است.

تحلیلگران می‌گویند که این برای دومین بار در طول جنگ فناوری میان چین-آمریکا است که پکن چنین اقدامات بازدارنده‌ای را در قبال طرف مقابل انجام می‌دهد.

در ماه میلادی می‌ نیز، چین صنایع داخلی خود را از خرید تولیدات شرکت «میکرون» آمریکا که در حوزه ریزتراشه فعالیت می‌کند، منع کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب