دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 تير 1402 - 11:16

کاهش صادرات گالیوم و ژرمانیوم؛ آمریکا هدف انتقام جویی چین قرار گرفت

کاهش صادرات گالیوم و ژرمانیوم؛ آمریکا هدف انتقام جویی چین قرار گرفت
تصمیم پکن برای اعمال کنترل بر صادرات فلزات اساسی تولید تراشه، پاسخی به کارشکنی واشنگتن در مسیر پیشرفت فناوری چین تلقی می‌شود.
کد خبر : 856180

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، اقدام اخیر چین مبنی بر اعمال محدودیت بر صادرات برخی فلزات کلیدی در تولید نیمه رساناها، خودرو‌های برقی و صنایع مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته، به جنگ تجاری میان پکن-واشنگتن دامن زده و به احتمال زیاد چرخه تأمین را با مشکلاتی مواجه می‌کند.

درحالیکه شرکت‌های فناوری از این خبر که روز دوشنبه اعلام شد، شوکه شده و از هم اکنون به دنبال کسب معافیت هستند، قیمت فلزات مشمول محدودیت، یک شبه افزایش چشمگیری داشته است.

به گفته وزارت تجارت چین، از ابتدای ماه میلادی آگوست، در راستای حراست از امنیت و منافع ملی، بر صادرات هشت قلم از محصولات گالیوم و شش قلم از محصولات ژرمانیوم، محدودیت‌هایی اعمال خواهد شد- اقدامی که به تعبیر تحلیلگران با هدف انتقام جویی از تلاش‌های واشنگتن در راستای مهار پیشرفت‌های فناوری چین انجام می‌شود.

به تعبیری، چین به تجارت آمریکا، درست از جایی ضربه می‌زند که در آن نقطه ضعف دارد.

گالیوم و ژرمانیوم ازجمله فلزات معدنی بسیار مهم در تولید محصولات فناوری هستند و انحصار تولید آن‌ها تقریبا در دست چین است و اینکه تصور کنیم در کوتاه مدت یا حتی میان مدت، کشور دیگری می‌تواند کسری بازار را جبران کند، تقریبا خیال بافی است.

 در حال حاضر، آمریکا، ژاپن، فرانسه و آلمان بزرگترین واردکنندگان گالیوم و ژرمانیوم چین به حساب می‌آیند.

به بیان ساده، اگرچه صنعت تولید ریزتراشه‌ها به ترتیب در اختیار تایوان و کره جنوبی است، اما تقریبا همه میکرو چیپ‌ها با نرم افزار آمریکایی طراحی می‌شوند. با این حال، محصولات خام کمیاب را چین به بازار ارائه می‌دهد.

وابستگی صنعت تولید ریزتراشه به فناوری آمریکایی، واشنگتن را به این فکر انداخت که با اعمال محدودیت‌های صادراتی سفت و سخت، سد راه پیشروی پکن در این عرصه فوقِ حساس شود.

برای مثال، از اکتبر گذشته به این سوی، آمریکا به جای آنکه شرکت‌های فناوری برتر چین را مستقیما هدف بگیرد، صادرات همه انواع ریزتراشه و ابزار‌های تولید نیمه رسانه (نیمه هادی) به چین را که در آن‌ها از فناوری آمریکایی استفاده شده است، مشمول اخذ مجوز‌های ویژه کرد و به شهروندان آمریکایی هم هشدار داد که برای همکاری با شرکت‌های چینی باید مجوز بگیرند.

این محدودیت ها، بی آنکه برچسب «تحریم اقتصادی» را با خود داشته باشند، تا حد زیادی همان کار را انجام می‌دهند. 

در طرف مقابل، گمان می‌رود که چین هم می‌خواهد با کاهش دسترسی آمریکا و متحدانش به فلزات کاربردی در تولیدات مرتبط با فناوری، موانع ایجاد شده از سوی واشنگتن را کم اثر کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب