دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ورود دانشگاه امیرکبیر به تدوین نقشه راه شهر هوشمند

ورود دانشگاه امیرکبیر به تدوین نقشه راه شهر هوشمند
در اولین نشست کارگروه هوش مصنوعی، ورود دانشگاه صنعتی امیرکبیر به تدوین نقشه راه شهر هوشمند بررسی و راهکار‌هایی در این خصوص ارائه شد.
کد خبر : 855842

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید حسن قدسی‌پور، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر نقش هوشمندسازی در عصر جدید و نقش دانشگاه صنعتی امیرکبیر در توسعه پروژه‌های هوشمندسازی گفت:تجربیات بسیار گسترده در این دانشگاه برای ارتقای گام به گام پروژه‌های هوشمندسازی درون دانشگاهی و نیز در حوزه صنعت؛ ورود دانشگاه در حوزه تدوین نقشه راه شهر هوشمند مهم است. 

مهدی قطعی؛ رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با ارائه آمار‌هایی در زمینه جایگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه هوش مصنوعی و شهر هوشمند، گفت: طی سالیان اخیر، بیش از ۲۱۳ پایان‌نامه تحصیلات تکمیلی در حوزه هوشمندسازی با راهنمایی و هدایت ۵۴ عضو هیات علمی از سه دانشکده مهندسی کامپیوتر، مهندسی صنایع و ریاضی و علوم کامپیوتر ارائه شده است.

وی ادامه داد: از این میان ۲۵ درصد پایان‌نامه‌ها در زمینه تجارت، ۱۸ درصد در زمینه حمل و نقل هوشمند، ۱۰ درصد در خصوص شبکه هوشمند، ۹ درصد در زمینه ساختمان هوشمند و ۹ درصد با موضوع انرژی هوشمند بوده است.

وی به نقش آموزشی دانشگاه امیرکبیر در این حوزه اشاره کرد و گفت: در ترم جاری ۴۰۶ دانشجوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ۲۸ درس مرتبط با هوش مصنوعی شرکت کرده‌اند که تعداد آن‌ها معادل با تعداد پرسنل شاخص‌ترین شرکت‌های فعال در حوزه خدمات دیجیتال (بر اساس آمار‌های ایران تلنت) است.

به گفته این استاد دانشگاه، تجربیات دانشگاه امیرکبیر در طرح کلان ملی «مطالعه و طراحی سیستم‌های حمل‌ونقل هوشمند درون‌شهری و برون‌شهری» در سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵ در کنار تجربیات انباشته شده در سایر پروژه‌های صنعتی اجراشده در حوزه‌های ساختمان هوشمند، حمل‌ونقل و ترافیک کلان‌شهرها، شبکه حسگر‌ها و مدیریت انرژی، این آمادگی را به وجود آورده است که دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی از بهترین گزینه‌ها جهت ورود به پروژه تدوین نقشه راه شهر هوشمند باشد.

در ادامه مهرداد تقی‌زاده؛ بنیان‌گذار گروه مشاوره مدیریت شهر دانش و معاون اسبق وزیر راه و شهرسازی نیز ضمن تمجید از اقدام دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ورود به مبحث شهر هوشمند، به بررسی شرایط فعلی شهر‌های هوشمند در ایران پرداخت.

به گفته این مدیر اجرایی با سابقه، فقدان یکپارچگی بین شهر‌های هوشمند، عدم درک درست از سطح یکپارچگی، عدم دریافت بازخورد تصمیمات، عدم صحت‌سنجی و عدم ضمانت اجرای سیستم‌ها ضعف‌های اساسی طرح‌های اجرا شده در زمینه شهر هوشمند هستند.

وی همچنین تدوین صحیح نقشه راه شهر هوشمند را منوط به همگرایی متخصصان حوزه فناوری اطلاعات، متخصصان سیستم و مدیریت شهری و حقوقدانان آشنا به لوایح قانونی و جرم‌شناسی دانست.

همچنین محمد جواد عامری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امیرکبیر نیز با اشاره به مرجعیت دانشگاه صنعتی امیرکبیر در هوشمندسازی در بسیاری از زمینه‌های حوزه دفاعی و نفتی، گفت: دانشگاه مصمم به پیگیری پروژه‌های شهر هوشمند است. وی همچنین بر تسریع در اجرای برنامه‌های مرتبط با شهر هوشمند تاکید کرد.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کنفرانس بین‌المللی هوش مصنوعی و خودروی هوشمند در خردادماه امسال در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد. در حاشیه این کنفرانس جلسه هم‌اندیشی در خصوص تدوین «سند نقشه راه شهر هوشمند»، با حضور وحیدی وزیر کشور،  قدسی‌پور رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر و تعدادی از صاحبنظران حوزه شهر هوشمند برگزار شد و کارگروه تدوین سند نقشه راه شهر هوشمند متعاقبا آغاز به کار کرد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته