توصیهنامه سیاستی عفاف و حجاب در دانشگاهها در دستور کار قرار گرفت
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، رشید جعفرپور، قائم مقام و مشاور معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در نشست هیئت رئیسه دانشگاه سیرجان گفت: ساختارهای فرهنگی و اجتماعی در دانشگاهها باید بازآفرینی شوند.
وی به اهمیت فعالیت کانونها و تشکلهای دانشجویی اشاره کرد و افزود: تابستان فرصت خوبی است تا ضمن آسیب شناسی، برنامه ریزی لازم برای اجرای فرهنگی و اجتماعی در دانشگاهها انجام گردد.
جعفرپور با بیان اینکه توصیه نامه سیاستی برای دانشگاهها ارسال شده است، اظهار داشت: دانشگاهها با اقتضای شرایط منطقهای و بومی میتوانند برنامههای فرهنگی و اجتماعی را بر اساس این توصیه نامه اجرا کنند.
وی ادامه داد: باید مجموعههای شناسنامه دار دانشگاهها را شناسایی و تقویت کنیم کارها را به انجمنها و تشکلهای دانشجویی واگذار کنیم.
جعفرپور اضافه کرد: دانشگاهها بسترساز، سیاستگذار و ناظر به انجام فعالیتها توسط دانشجویان باشند و باید تمرین و خطای گروهی را پذیرفته و به رفع اشتباهات کمک کنیم.
وی با اشاره به اینکه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی به دانشجویان واگذار شود، گفت: باید حس تعلق دانشجو به دانشگاه را تقویت کنیم و این میتواند مسئولیت پذیری دانشجویان را بیشتر کند.
جعفرپور اظهار داشت: خلاقیتهای فرهنگی با توجه به سلایق و ظرفیتهای دانشجویان، میتواند جذابیت و زیبایی ویژهای به فعالیتهای فرهنگی بدهد.
وی افزود: روسای دانشگاهها باید مشاوران دانشجویی داشته باشند و دانشگاه را از نگاه دانشجو هم ببیند و این تعامل و ارتباط سازنده میتواند کمک شایانی به پیشبرد اهداف دانشگاه کند.
مشاور معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه توصیه نامه سیاستی عفاف و حجاب در دانشگاهها در دستور کار قرار گرفت، خاطرنشان کرد: رعایت پوشش اسلامی و عفاف و حجاب در محیط دانشگاه نسبت به محیط خارج از دانشگاه، نسبت بسیار خوبی است.
وی گفت: هر چقدر مبتنی بر رفتارهای فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب رفتار کنیم، نتایج خوبی میگیریم. باید کارهای اثباتی و ایجابی را نسبت به کارها سلبی، بیشتر انجام داد و ماهیت معاونت فرهنگی و اجتماعی این است.
قائم مقام و مشاور معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تاکید کرد: با جان و دل در حوزه اربعین، راهیان نور، قرآن و عترت و ایثار و شهادت فعالیت خواهیم کرد و این اولویت اول ما است که اتفاق نظر همه طیفهای سیاسی و اجتماعی را نیز به همراه دارد.
وی ادامه داد: اگر در حوزه فرهنگی و اجتماعی هزینه نکنیم مجبور خواهیم بود بعد هزینه بیشتری انجام دهیم تا به نقطه اول برسیم و شاید به نقطه اول هم نرسیم.
جعفرپور با بیان اینکه ۳ درصد بودجه دانشگاهها باید مصروف فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی شود، گفت: هزینه کردن در فرهنگ، سرمایه گذاری و بسترسازی برای حوزههای آموزش و پژوهش است و دانشجویان پویا و با نشاط را به دانشگاه تحویل میدهد.
وی به مسئله درگاه اشاره کرد و اذعان داشت: سامانه درگاه جامع فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم راه اندازی شده است و کارشناسان فعال دانشگاهها تقدیر خواهد شد.
انتهای پیام/