دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 تير 1402 - 08:55

رئیسی: وظیفه همه دستگاه‌ها پیشگیری از وقوع جرم است

رئیسی: وظیفه همه دستگاه‌ها پیشگیری از وقوع جرم است
رئیس جمهور با بیان اینکه هیچ دستگاهی در کشور نمی‌شناسیم که مأموریت پیگیری از وقوع جرم نه داشته باشد،گفت: نگاه همه باید بر این باشد که جرم و جنایت در جامعه کاهش پیدا کند.
کد خبر : 854675

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی امروز در همایش گرامیداشت هفته قوه قضائیه که در سالن اجلاس سران برگزار شد ضمن گرامیداشت هفته قوه قضائیه، گفت: در آستانه شهادت ۷۲ تن از یاران انقلاب و در راس آنان شهادتدکتر بهشتی هستیم؛ اگرچه او حدود یک سال و نیم در قوه قضاییه مسوولیت داشتند، اما معمار دستگاه قضایی انقلاب اسلامی شد.

وی افزود: در این مدت کوتاه نمی‌توان کاری کرد، اما شخصیت او در دوران قبل از مسوولیتش در قوه قضاییه ساخته شد. نگاه تشکیلاتی، انضباط سازی، علم و تخصص از ویژگی‌های وی بود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکهولایت‌مداری شهید بهشتی در عمل نمایان بود،اظهار کرد: بسیاری بعد از شهادت او با حضور در کنار مزارشان به خاطر بدبین بودن به وی، عذرخواهی کردند. شهید بهشتی نسبت به فضاسازی‌ها در تصمیم گرفتن‌ها و تصمیم نگرفتن‌ها حساسیت داشت.

رئیسی گفت: او در تبلیغ دین و بیان معارف دینی، ترس از خدا را ملاک قرار می‌دادند و به جوسازی‌ها و فضاسازی‌ها اهمیتی نمی‌داد.

وی تاکید کرد: در این سال‌ها کارهای بسیاری در قوه قضائیه انجام شده است، هرکس تلاش کرد، خشتی بر خشت‌های قبلی قرار دهد و جایگاه این قوه را چه در جز چه در کل رأفت ببخشد، اما در این دوران رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که ما نیاز به تحول داریم و این تحول را نیز ذیل موارد شناخت وضع موجود، شناخت وضع مطلوب و کم کردن فاصله این تبیین کردند. ایشان یادآور شدند که تمام تلاش باید در این جهت باشد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه نگاه تحول ی و حضور افراد تحول‌خواه و تحول‌گرا بسیار مهم است،اظهار کرد: دومین شرط تحول، تحول فرآیندی است. باید بازنگاهی در روند دادرسی در این زمینه که کار از دقت و سرعت بیشتری برخوردار شود صورت بگیرد و بهترین افراد برای این تغییر خود قضات و دست اندرکاران دستگاه قضائی هستند.

رئیسی اضافه کرد: برای مثال امور معوقه می‌تواند با استعلامات به روز از دستگاه‌های مختلف برطرف شود تا قاضی بتواند سهل‌تر تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری کند.

وی با بیان اینکه البته در دولت نیز به تحول فرآیندی و بازنگاه نیاز داریم،گفت: از جمله مسائل مهم در این موضوع، افزایش بهره‌وری است که مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید کردند. ما میزان قابل توجهی نیروی انسانی کارآمد، هزینه و اعتبارات و امکانات داریم.

رئیس شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: اگر به دنبال رشد اقتصادی هشت درصدی هستیم، یک پایه تحقق این هدف، افزایش سرمایه‌گذاری و پایه دیگر آن افزایش بهره‌وری است. اگر بهره‌وری در نظام اداری ما بهبود نیابد با مشکل مواجه خواهیم شد.

رئیسی اظهار کرد: نظام پیچیده بروکراسی باید اصلاح شود،بروکراسی و دموکراسی، دوقلوهایی هستند که با یکدیگر متولد شدند. حتی صدای کسانی که درباره دموکراسی و آزادی قلم می‌زنند، به علت بروکراسی درآمده است و می‌گویند قرار نبود با چنین پیچیدگی مواجه شویم. در اداره‌ها یک علم پنهانی به نام کارشناسی وجود دارد تا دانش سازمانی بتواند امور را پیش ببرد اما هنوز نتوانسته است.

وی با بیان اینکه تحول فرآیندی از شقوق تحول است، گفت: باید یک نگاه همدلی، همکاری، همیاری و همراهی را در تمام سازمان‌ها و ادارات کشور داشته باشیم تا بدانیم چقدر به اهداف رهبری نزدیک شده‌ایم. دولت در صف مقدم با کمک دستگاه‌های دیگر شناسایی می‌کند تا ببینیم مسائل امروز مردم چگونه قابل حل است.

رئیس‌جمهور افزود: باید بدانیم نتیجه و محصول اقداماتی که توسط دستگاه قضائی با مفسدان و مجرمان صورت گرفته چیست و چه اقداماتی باید انجام شود تا جامعه‌ای جدای از جرم، جنایت و فساد داشته باشیم.

رئیسی اظهار کرد: تمام تلاش ما در این چهل سال بر این بود که جامعه‌ای مبتنی بر اخلاق، معنویت و عدالت داشته باشیم، برای رسیدن به نقطه‌ای که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به خوبی ترسیم کردند، ضروری است که تمام دستگاه‌ها و قوا به خوبی با یکدیگر همکاری و هم‌افزایی داشته باشند. تلاش همه ما باید گامی برای رسیدن به این هدف و نقطه باشد.

وی با بیان اینکه کار دستگاه قضائی در ارتباط با بازدارندگی، کیفر مجرمان و پیش‌گیری از وقوع جرم بسیار حائز اهمیت است، گفت: هیچ دستگاهی در کشور نمی‌شناسیم که مأموریت پیگیری از وقوع جرم نه داشته باشد. نگاه همه باید بر این باشد که جرم و جنایت در جامعه کاهش پیدا کند. ما در دولت، نمایندگان مجلس در قانونگذاری و همه کسانی که در مسائل مدیریتی و اجرایی هستند باید در این مسیر تلاش کنند تا تعداد پرونده‌های ورودی به دستگاه قضائی روز به روز کمتر شود.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: امروز هم با یکدیگر همکار هستیم تا کار مشترکی تحت عنوان اجرای امنیت و عدالت و افزایش اعتماد عمومی به نظام اداری کشور و ایجاد رضایتمندی را رقم بزنیم،مسائل اداری، مالی و پشتیبانی قوه قضائیه بر عهده دولت هم است و تمام تلاش خود را کرده‌ایم تا مشکلات این مجموعه را حل کنیم.

رئیسی افزود: در این مسیر در بودجه سال ۱۴۰۱ کوشیدیم برخی نواقص را به صورت مقطعی و بعد از آن در بودجه سال ۱۴۰۲ این مسیر را ادامه دادیم.

وی اعلام کرد: بودجه قوه قضائیه در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰ دو برابر شد،همچنین با توجه به کمبود تعداد کارمند مقرر شد ۱۲۵۰۰ کارمند جذب دستگاه قضائی شوند. ۸۰۰ قاضی نیز به مرور به این مجموعه اضافه خواهند شد و به تدریج آنچه برای رفع مشکلات بودجه‌ای، امکانات و پشتیبانی ضروری باشد صورت خواهد گرفت.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه این موارد کف همکاری دولت و قوه قضائیه است،اظهار کرد: سقف این مسئله، همکاری مشترک دو قوه برای کاهش ناهنجاری‌های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی در جامعه، اجرای عدالت، ایجاد امنیت تمام‌عیار و فراگیر، مبارزه جانانه با فساد و اصلاح ساختارهای فسادزا، برخورد با مفسدان است تا آنچه رهبر انقلاب از ما خواسته‌اند عملیاتی شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب