دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی اعلام کرد؛

ایجاد ۶ گروه در دپارتمان ریاضی برای کمک به علوم پایه

ایجاد ۶ گروه در دپارتمان ریاضی برای کمک به علوم پایه
رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی گفت: با توجه به اینکه مفهوم علوم پایه امروزه هم تغییر یافته و هم متنوع شده است، در این دپارتمان ۶ گروه را ایجاد کردیم تا به علوم پایه کمک کنند.
کد خبر : 854138

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد جواد لاریجانی رئیس پژوهشگاه دانش‌های های بنیادی در نهمین دوره تجلیل از پژوهشگران جوان که امزروز در محل فرهنگستان علوم برگزار شد، با اشاره به بخش‌های تحقیقاتی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، دپارتمان ریاضی را به عنوان یکی از بزرگترین دپارتمان‌های این پژوهشگاه دانست و اظهار کرد: با توجه به اینکه مفهوم علوم پایه امروزه هم تغییر یافته و هم متنوع شده است. در این دپارتمان ۶ گروه را ایجاد کردیم تا به علوم پایه کمک کنند.

وی اظهار کرد: علوم پایه به دلایل مختلفی پایه محسوب می‌شود و پایه اول آن بر بررسی پدیده‌ها است که شامل مسایلی، چون جِرم و شناخت آن محسوب می‌شود و شامل سیستم‌های زنده و بایو تکنولوژی علوم شناختی (Cognitive Science) می‌شود.

رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی تاکید کرد: علوم شناختی جزء علوم پایه محسوب می‌شود که در این زمینه نیز دپارتمانی در این پژوهشگاه راه اندازی شده که عمده فعالیت آن بر مطالعه روی مغز متمرکز است.

لاریجانی محور دیگر پایه بودن علوم پایه را پایه بودن این علوم در سایر علوم عنوان کرد و ادامه داد: امروز مفهوم ریاضیات به "competition " توسعه یافته است و بخش مهمی از علم ریاضیات، موضوع محاسبات است.

رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، پایش در کاربرد را از دیگر دلایل پایه بودن علوم پایه ذکر کرد و افزود: برخی از انواع علوم به دلیل وسعت کاربردی شان؛ کاربردی می‌شوند و این از ویژگی‌های علم مدرن است.

لاریجانی بیان کرد: مرز بین علوم محض و کاربردی خیلی باریک شده است به گونه‌ای که می‌توان ادعا کرد مرزی میان آن‌ها وجود ندارد. از این رو روش‌های بین علومی پیدا شده است به این معنا که برای درک موضوعی، همه محققان مرتبط دور هم جمع می‌شوند تا به درک مشترکی برسند و از این طریق همکاری‌های بین رشته‌ای ایجاد شده است.

به گفته وی، همکاری بین رشته‌ای مخالف موضوع پایه بودن علوم پایه نیست بلکه علوم بین رشته‌ای عالمان را آچار به دست می‌کند تا از همه علوم شناخت کسب کنند.

لاریجانی با اشاره به نقش خواجه نصیر طوسی در احیا علوم در جهان اسلام، گفت: به دلیل تعصب سنی گری از این دانشمند زیاد سخن به میان نمی‌آید، چون خواجه در معرض این بود که هلاکو را تحریک به حمله به بغداد کند. از این رو، در بین متون تاریخ نویسان عرب، اسمی از خواجه نصیرالدین طوسی نیست. این در حالی است که خواجه متون ریاضیات و نجوم را ترجمه و تحریر کرده و مدارس مختلف را در زمینه نجوم عملی راه اندازی کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب