خلأ وجود حکمرانی فرهنگی مبتنی بر اصول و مبانی ایران
به گزارش خبرنگار آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ۳۱ خرداد مصادف با سالروز شهادت دکتر چمران مراسم ملی بسیج اساتید با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم ، عبدالحسین خسروپناه رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و ۳۰ هزار استاد بسیجی سراسر کشور با شعار « استاد بسیجی، جهاد تبیین، امیدآفرینی و اعتلای حکمرانی» برگزار شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در میان ۳۰ هزار از اساتید بسیجی کشور ضمن گرامیداشت شهادت شهید چمران گفت: مقصود از واژه حکمرانی فرآیند سیاست گذاری و تنطیم گری است. باتوجه به اینکه در این سالها کارگروههای مختلف اساتید ایجاد شده، اما متاسفانه تاکنون نتوانستند الگوی فرهنگی که بتواند امید آفرین و بر مبنای علمی باشد تهیه و ارائه کنند.
خسروپناه افزود: با توجه به اینکه خلأ شدیدی در زمینه ارائه الگو حس میشود ما از حوزهها و دانشگاهها میخواهیم که در زمینه حکمرانی و ارائه تئوری سیاست گذاری، تظیمگری و تصدیگری الگوهایی ارائه دهند.
وی ادامه داد: متاسفانه الگوی حکمرانی فرهنگی مبتنی بر اصول ایرانی نداریم که بتوانیم از آن استفاده کنیم.
خسروپناه ادامه داد: با توجه به منویات رهبری و نقشه راهی که در ادامه به آن اشاره میکنم باید الگوها طراحی شود.
تدوین حکمرانی به کمک نقشه راه رهبری
خسروپناه گفت: اولین و مهم ترین نکته رکن مهم حکمرانی مردمی است چیزی که در غرب بر مبنای حزب و توده است، اما در جامعه ما، مقام معظم رهبری بر حلقههای میانی که مردم هستند تاکید دارند. همان طور که بسیج در زمان انقلاب مصداق مهمی از مردمی بودن کشور بود و توانست در مقابل تجزیه گران و منافقین بگیرد.
وی افزود: حکمرانی در مقام تحقق باید با محوریت حلقه میانی صورت بگیرد که باید با کمک دانشگاه و حوزه صورت بگیرد.
خسروپناه ادامه داد: همانطور که در زمان انتخابات نطر مردم مهم است باید در سیاست گذاری و تنظیم گری و تصدی گری نقش آنها نیز معلوم شود.
وی گفت: در گام بعدی باید معارف انقلابی و اسلامی را به زبان زمانه ترجمه کنیم و تولید فناوری نرم اجتماعی مانند راهیان پیشرفت داشته باشیم.
هویتسازی به کمک فرهنگسازی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اصل فرهنگ سازی به جای سطحینگری از طریق صنایع فرهنگی از عقل و ایمان متاثر میشود که باعث هویت سازی میشود.
خسروپناه با اشاره به حضور تنوعی که کشور از لحاظ قومی و مذهبی ادامه داد: با توجه به وجود اقوام ایرانی باید با وحدت برای موضوعات برنامه ریزی کنیم که یکی دیگر از الزامات تنطیم گری و حکمرانی است.
انتهای پیام/