دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 خرداد 1402 - 09:59

دهن‌کجی فرانسه، روگردانی آمریکا و سیلی آلبانی/ غرب به‌ اشتباه میزبانی از منافقین اقرار می‌کند؟

دهن‌کجی فرانسه، روگردانی آمریکا و سیلی آلبانی  غرب به‌ اشتباه میزبانی از منافقین اقرار می‌کند؟
غرب که با وجود آگاهی از ماهیت نامشروع فرقه منافقین، به اسم آزادی بیان از آن‌ها میزبانی می‌کند، طی روز گذشته رفتاری نسبتاً متفاوت از خود نشان داد که تحلیل آن مشمول گذر زمان است.
کد خبر : 853865

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای به خبر‌ها درباره حوادثی که روز گذشته در «کمپ اشرف» محل استقرار اعضای گروهک منافقین رخ داد، واکنش نشان داد.

در روز ۳۰ خرداد ۱۴۰۲، درگیری صد‌ها مامور پلیس آلبانی با اعضای منافقین که چند سالی است در این کشور سکونت دارند، به کشته شدن یک از اعضای این گروهک تروریستی منتهی شد.

در همین رابطه، آمریکا می‌گوید از اینکه پلیس آلبانی با حکم دادگاه وارد مجتمع منافقین شده، آگاه است و به واشنگتن اطمینان داده شده که تمام اقدامات صورت‌گرفته قانونی و با رعایت حقوق سایر افراد انجام شده است.

آمریکا در ادامه این بیانیه آورده است که از حق دولت آلبانی برای تحقیق درباره هرگونه فعالیت بالقوه غیرقانونی در داخل مرز‌های این کشور حمایت می‌کند.

همچنین واشنگتن تاکید می‌کند که جنبش به اصطلاح مجاهدین خلق (منافقین) را نماینده مردم ایران ندانسته و از آن‌ها حمایت نمی‌کند و درباره بدرفتاری این فرقه با اعضای خود، به شدت نگران است.

البته اظهارات جدید آمریکا مانع از آن نمی‌شود که رویکرد متناقض واشنگتن را فراموش کنیم چراکه ایالات متحده پیشتر در حمایت از منافقین، نام آن‌ها را از لیست گروه‌های تروریستی خارج کرده بود.

همچنین در ناآرامی‌های اخیر ایران، ۱۶۵ عضو تندرو کنگره آمریکا در اقدامی فراحزبی، از این گروهک تروریستی و سرکرده آن به بهانه پشتیبانی از آینده ایران حمایت کردند.

ماجرای آلبانی چه بود؟

روز گذشته، پلیس آلبانی در بیانیه‌ای اعلام کرد که حمله به مقر منافقین را مطابق با حکم دادگاه این کشور و به دنبال نقض توافقات صورت‌گرفته از سوی این گروهک انجام داده است.

تفتیش مقر‌های منافقین شامل اشرف ۳ و اشرف ۴ با توجه به احتمال حضور تعدادی از مظنونین به حملات سایبری در این محل انجام شد.

به گفته پلیس آلبانی، عملیات جست‌وجو در راستای اجرای قانون ویژه پیگرد علیه فساد و جنایت سازمان‌یافته (GJKKO) انجام شده است.

اما نقطه آغاز درگیری‌ها زمانی بود که تروریست‌های منافق با نیرو‌های پلیس آلبانی که برای بازرسی به کمپ‌ها رفته بود، درگیر شدند و طرف مقابل هم مجبور به استفاده از گاز اشک‌آور شد.

به نوشته رسانه‌های محلی، پلیس آلبانی ۱۵۰ رایانه سازمان مجاهدین خلق (منافقین) را توقیف کرده است.

تحولات جانبی

همزمان با درگیری پلیس آلبانی با منافقین مستقر در کمپ اشرف، پلیس فرانسه هم اعلام کرد که به گردهمایی سالانه این گروهک به «دلایل امنیتی» و با در نظر گرفتن «مخاطرات تروریستی» مجوز نداده است.

در بیانیه‌ای که از سوی «لوران نونز» رئیس پلیس پاریس منتشر شد، می‌خوانیم:‌ علاوه بر اخلال در نظم عمومی به دلیل شرایط ژئوپلیتیک، خطر تروریسم نیز غیرقابل چشم‌پوشی است، امری که تامین امنیت تجمع و همین طور تامین امنیت مهمانان حساس را به طرز قابل توجهی پیچیده می‌کرد.

گمانه‌زنی‌ها چه می‌گویند؟

خبرگزاری‌هایی مثل «رویترز» و «یورو نیوز» تلاش کشور‌های غربی برای کاهش تنش با ایران را در پشت پرده این حوادث می‌بینند به‌ویژه که اخیرا تبادل زندانی هم بین ایران و چند کشور اروپایی انجام شده و همچنین دو هفته پیش «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه تماس تلفنی ۹۰ دقیقه‌ای با «ابراهیم رئیسی» همتای ایرانی داشت.

 همزمان، گروهک منافقین در واکنش به تصمیم دولت پاریس برای لغو گردهمایی، از واژه «معامله» استفاده کرده است.

این گردهمایی از ۱۳۸۳ به این سوی عمدتا در پاریس برگزار می‌شد و عدم اعطای مجوز به آن رویداد نادری است.

 واکنش ایران به عملیات آلبانی

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (چهارشنبه) ۳۱ خرداد، در یک رشته توئیت درباره ارتکاب اقدامات مجرمانه و تروریستی از سوی گروهک تروریستی منافقین، نوشت: براساس خبر‌های منتشره، صبح روز ۳۰ خرداد، پلیس آلبانی براساس حکم دادگاه عالی مبارزه با تروریسم آن کشور، اقدام به ورود به پادگان اشرف جهت بازرسی کرد. دلیل این اقدام، ارتکاب اقدامات مجرمانه و تروریستی توسط منافقین در آلبانی اعلام شد.

وی افزود: مقامات ذی‌ربط کشور آلبانی از کشف و ضبط شماری از سیستم‌های الکترونیکی و پهپاد‌هایی که منافقین اقدامات تروریستی خود را به واسطه آن‌ها پیگیری و هدایت می‌کردند، خبر داده و گفتند آن‌ها (منافقین) با اقدامات تروریستی و سایبری، توافق ۲۰۱۴ با آلبانی را نقض کرده‌اند.

کنعانی اضافه کرد: منافقین به دلیل ذات تروریستی خود، همواره خطری برای امنیت میزبان خود خواهند بود، به همین دلیل دولت عراق آن‌ها را اخراج کرد و دولت‌های دیگر نیز از پذیرش آن‌ها خودداری کردند. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران در پایان افزود: امیدواریم دولت آلبانی اشتباه خود در میزبانی از این فرقه تروریستی را جبران کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب