شیب تند مهاجرت داروسازان به کانادا/ ترکیه شرکتهای داروسازی را جذب کرده است
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهاجرت شرکتهای داروسازی و پزشکان داروساز اتفاق تازهای نیست و دو سال گذشته شیب بسیار تندی گرفته است.
زهرا جعفری آذر رئیس دانشکده داروسازی و علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گفتوگو با خبرنگار آنا گفت: مهاجرت دانشآموختگان رشتههای داروسازی از گذشته وجود داشت؛ اما در دو سال گذشته مهاجرت بسیار زیاد شده است.
وی افزود: حتی دانشآموختگان رشته داروسازی که موفق به تاسیس داروخانه شدهاند و درآمد تقریبا مکفی دارند نیز در دو سال اخیر تصمیم به مهاجرت گرفتهاند.
رئیس دانشکده داروسازی و علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با بیان اینکه شاید ناامیدی از آینده و مسئله تورم دلیل مهاجرت داروسازان کشور شده است، گفت: هرچند مسئله مهاجرت نخبگان را ابتدا جدی نگرفتیم؛ اما مسئله مهاجرت جامعه پزشکی را باید بسیار جدی گرفت و برای تشویق این افراد به ادامه فعالیت در کشور چارهای اندیشید.
وی افزود: متاسفانه حتی کسانی که بهتازگی دانشآموخته شده اند نیز برای دریافت مدارک خود به منظور مهاجرت به دانشگاه مراجعه میکنند و ما متوجه قصد مهاجرت آنها میشویم.
جعفری آذر گفت: کانادا کشوری است که دانشآموختگان رشته داروسازی به آنجا مهاجرت میکنند و ترکیه سعی کرده است شرکتهای داروسازی ما را به خود جذب کند.
تاثیر شرکتهای دانش بنیان و مهاجرت معکوس
بر اساس این گزارش، چندی پیش، رئیس جمهور با بیان اینکه امروز با توسعه شرکتهای دانش بنیان در کشور زمینه برای مهاجرت معکوس پزشکان ایرانی فراهم شده است، به بازدید خود از پارکهای علم و فناوری و پیشرفتهای چشمگیر در حوزه پزشکی و ساخت تجهیزات و دارو اشاره و اظهار کرد: بسیاری از شرکتهای داروسازی امروز پذیرای پزشکان مهاجر ایرانی هستند و زمینه شغل مناسب و باعزت برای آنها در کشور فراهم شده است.
نگرانی نمایندگان مجلس از مهاجرت داروسازان
محمدعلی محسنی بندپی هم در مورد انتقال چند کارخانه داروسازی ایرانی به ترکیه گفته است: کشور ما به صورت کامل به خودکفایی دارو نرسیده است، زمانی میتوانیم ادعا کنیم که در حوزه دارو به خودکفایی رسیدهایم که مردم بدون هیچ دغدغهای دسترسی به داروی با کیفیت و مطلوب داشته باشند؛ اما واقعیت این است که مردم به شدت از کمبود و کیفیت پایین دارو ناراضی هستند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از مهاجرت نخبگان کشور، یادآور شد: از مهاجرت سرمایههای مادی گرفته تا معنوی همه مباحث نگرانکنندهای هستند که در قالب تذکرات کتبی و شفاهی از تربیون خانه ملت بارها به آن تأکید شده است از وزارت بهداشت گرفته تا وزارتخانههای کار، علوم و امورخارجه باید با تشکیل کمیتههایی دغدغه این گروهها را شناسایی و بررسی کرده و مانع خروج آنها از کشور شوند.
انتهای پیام/