دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ساماندهی دستفروشان بازار تهران در انتظار یافتن راهکار عملی

ساماندهی دستفروشان بازار تهران در انتظار یافتن راهکار عملی
رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران در جلسه ساماندهی دستفروشان بازار تهران در شهرداری منطقه ۱۲ تأکید کرد: باید برای کسانی که می‌خواهند از طریق دستفروشی، نانی به سر سفره‌هایشان ببرند، فکری اندیشید؛ چراکه حساب نیازمندان از متخلفان جداست.
کد خبر : 853527

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسه ساماندهی دستفروشان بازار تهران با حضور داود گودرزی، رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران، پیلتن، نماینده معاونت دادستانی و سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۱۲ تهران، امیر یزدی، شهردار منطقه ۱۲، احمد کریمی اصفهانی، دبیرکل جامعه اصناف و بازار، مسعود رنجبریان، مدیرعامل شرکت شهربان و حریم‌بان شهرداری تهران و مسؤولان و نمایندگان دیگر دستگاه‌ها مانند سرکلانتری، پلیس امنیت و آتش‌نشانی در سالن جلسات شهرداری منطقه ۱۲ برگزار شد.

** بازار متعلق به بازاریان است و ما خدمت‌گزاریم

در این جلسه نخست رنجبریان، مدیرعامل شرکت شهربان و حریم‌بان شهرداری تهران با بیان گزارش‌های شرکت شهربان و حریم‌بان در مورد رفع سد معبر از محدوده بازار تهران طی هفته‌های گذشته، ساماندهی دستفروشان در این محدوده را ضروری دانست و گفت: می‌توان در ساعاتی مانند ساعات تعطیلی بازار هنگام عصر با هماهنگی کسبه محترم بازار به دستفروشان اجازه فعالیت داد تا آن‌ها جایی برای فعالیت داشته باشند.

در ادامه یزدی، شهردار منطقه ۱۲ بر برنامه‌ریزی برای رسیدن به راهکاری مؤثر در حوزه ساماندهی دستفروشان بازار تأکید کرد و گفت: با توجه به اولویت امنیت شهروندان و انتظار بازاریان و کسبه برای رفع سد معبر، اجرای نادرست هر برنامه‌ای در این زمینه سبب به‌هم‌خوردن نظم در محدوده بازار می‌شود و از این منظر شهرداری منطقه برای هرگونه تصمیمی در این حوزه، نیازمند مشارکت فعال همه ذی‌نفعان است؛ از جمله ۲۵ تا ۳۰ اتحادیه‌ای که در بازار وجود دارند.

یزدی تجربه خیابان باغ سپه‌سالار را تجربه موفقی در امر ساماندهی دستفروشان با کمک خود کسبه دانست و گفت: در این خیابان، هیأت امنای متشکل از کسبه توانسته‌اند در این زمینه موفق عمل کنند؛ حال آنکه تجربه خیابان ناصرخسرو که شهرداری به‌تن‌هایی در آن اقدام به ساماندهی دستفروشان کرد، به تجربه ناموفقی در این زمینه تبدیل شد که به بازنگری نیاز دارد.

یزدی با بیان اینکه شهرداری از محل ساماندهی دستفروشان، انتظار کسب هیچ درآمدی ندارد، ادامه داد: بازار متعلق به بازاریان است و ما فقط خدمتگزاریم. کار بازار را باید به دست خود بازاریان سپرد و اگر ساماندهی درآمدی هم داشته باشد، این درآمد باید نصیب خود بازار برای امر ساماندهی شود و بازار در نهایت باید به الگوی بازار اسلامی-ایرانی و در شأن شهر تهران و نظام جمهوری اسلامی تبدیل شود.

** اولین حق شهروند در بازار، امنیت در خرید است

کریمی اصفهانی نیز در‌این‌باره گفت: همه ما موافقیم که ساماندهی باید انجام شود و شاید فقط در شکل اجرا اختلاف نظر داریم. در بیشتر کشورها، روز‌های پایانی هفته به روزبازار‌هایی برای فعالیت دستفروشان اختصاص دارد. در هر حال باید راهی پیدا کرد که برخی سودجویان از محل این ساماندهی، سرقفلی‌دار نشوند؛ چراکه در این صورت به معضلی برای بازار تبدیل خواهند شد.

سپس گودرزی، رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران ضمن استقبال از پیشنهادات ارائه‌شده در مورد ساماندهی دستفروشان گفت: موضوع ساماندهی دستفروشان باید با محوریت شهرداری منطقه ۱۲ و آقای یزدی صورت گیرد و تصمیم‌گیری و تدبیر در این زمینه به عهده ایشان است.

وی افزود: در این موضوع باید مصالح و منافع همه ذی‌نفعان دیده شود که شامل «بازاریان»، «دستفروشان واقعی و نیازمند» و «شهروندانی که در بازار رفت‌وآمد می‌کنند»، می‌شود؛ همچنین باید شرایطی فراهم شود که شهروندانی که از مترو خارج می‌شوند، بتوانند در امنیت کامل در بازار گردش کنند و اولین حقی که یک شهروند در بازار دارد، امنیت در خرید است و به همین دلیل باید به‌طور جدی با متخلفان و سودجویان به‌طور جدی برخورد قانونی صورت گیرد.

رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران، استفاده از همه ظرفیت‌ها و فرصت‌ها را برای ساماندهی دستفروشان ضروری دانست و بیان کرد: باید حساب نیازمندان از متخلفان جدا شود و با شناسایی افراد نیازمند، آن‌ها را ساماندهی کنیم. برای این‌کار اگر مجموعه‌ای می‌تواند بعدازظهر‌ها فعال شود، با دستورالعمل و برنامه مشخص از آن بهره ببریم.

در پایان مقرر شد همه حاضران طی ضرب‌الاجل یک هفته‌ای، پیشنهادات خود را برای رسیدن به بهترین راهکار برای ساماندهی دستفروشان بازار تهران تهیه و در جلسه آینده که شنبه هفته بعد برگزار می‌شود، ارائه کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب