طرح «دانشجوی مسئول» در دانشگاهها اجرا میشود/ لزوم گردآوری مصادیق معروف و منکر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، اعضای شورای امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با حضور دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر این استان با هدف همفکری و قوامبخشی به امور این شورا، گرد هم آمدند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر اصفهان در این نشست گفت: در شورای امر به معروف و نهی از منکر سیاست اصولی ما ارتقای معروف بهخصوص معروفی است که کمتر مورد توجه واقع شدهاند.
حجتالاسلام محسن مظاهری اضافه کرد: انتظار از مجموعه دانشگاهی مانند دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان با وجود ظرفیتهای قابل توجه علمی و پژوهشی آن است که مصادیق معروف و منکراتی که دانشگاه میتواند بر روی آنها کار کند احصاء کرده و با تشکیل کارگروههای تخصصی این موارد در حوزههای علمی، آموزشی، معنویات، آسیبهای اجتماعی، امید و آیندهسازی، اشتغال و ... مورد بررسی واقع شده و راهکارهای علمی مناسب ارائه و تصویب شود.
وی یادآور شد: یکی از مواردی که این ستاد تأکید ویژهای برای اجرای آن دارد، طرح «دانشجوی مسئول» بوده که در این طرح دنبال تربیت آحاد دانشجویان برای ایجاد حس تعهد و مسئولیت در این افراد برای اجرای معروف و نهی از منکر از مسائل زیستمحیطی گرفته تا مباحث معنوی هستیم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان اضافه کرد: دو اصل آموزش مطالبهگری به دانشجو و پذیرش وی با گرایش و علائق مختلف و اعمال تساهل در پذیرش افراد با ظاهر و پوشش مختلف باید از سیاستهای اصلی در جذب افراد و اعطای مسئولیت اجتماعی به آنها در مسیر تربیت نیروی متعهد و مسئول در دانشگاه قرار گیرد.
**نگاه به رسالت اجتماعی دانشگاه مسئلهمحور کنار اجرای امور فرهنگی
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان هم گفت: یکی از اصلیترین مواردی که این دانشگاه دنبال میکند، تلاش در حوزه اشتغال دانشجویان است که این خود میتواند از بهترین مصادیق امر به معروف قلمداد شود.
حجتالاسلام حسن عارضی افزود: باید با اقدامات درست و جریانسازی با نیروی انسانی آموزشدیده و توانمند سراغ مباحثی مهم مانند امر به معروف و نهی از منکر برویم، چراکه امر به معروف واژهای مقدس است و گاهی عملکرد غلط ما ممکن است آن را خدشهدار کند.
وی با اشاره به رویارویی دانشگاه با مسائل اجتماعی و اغتشاشات سال گذشته عنوان کرد: ما ناگزیر از حضور در یک جنگ ترکیبی تحمیلی با ماهیت غلبه امور فرهنگی هستیم و سال گذشته روزهای بسیار سختی را سپری کردیم؛ اما خانواده دانشگاه آزاد اسلامی تمام تلاش خود را کرد تا با اقدامات ترکیبی بتواند بر مشکلات فائق آید و تأکید ما نیز بر گفتوگو و کار اقناعی فرهنگی بود و یکی از کارهایی که در این راستا انجام شد، گفتوگو با خانوادهها بود که از این فرآیند بازخورد خوبی گرفتیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در این نشست گفت: این دانشگاه نمونه کوچک و خلاصهشدهای از شهر اصفهان با همه خصوصیات و تنوع اقوام و مهاجران آن است که با تمرکز کار فرهنگی روی آن میتواند الگوی اجرایی مناسبی در سطحی وسیعتر و سنجیدهتر برای تمام استان باشد.
پیام نجفی افزود: در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با نگاه به رسالت اجتماعی دانشگاه مسئلهمحور و جامعهمدار کنار اجرای امور فرهنگی و عقیدتی بر بسط و توسعه معروف ازجمله رشد هرم هیئت علمی و ارتقای مدرسین از حقالتدریس به وابسته، پیوسته و در نهایت هیئت علمی پیوسته، پایهریزی و تقویت طرح ملی اشتغال همزمان با تحصیل دانشجویان و بسیاری از موارد و مسائل اجتماعی علممحور سودمند دیگر تأکید شده است.
وی بیان کرد: در پروسه تبدیل مدرسین از مرتبه حقالتدریس به استاد وابسته و پیوسته هزینهای بسیار سنگین از جهات مختلف بر دانشگاه تحمیل میشود؛ اما با افق پیشروی روشن و آثار مثبتی که در این اقدام قابل مشاهده است، این هزینه را تقبل کرده و با قوت برای عملی شدن این امر به پیش میرویم.
رئیس شورای امر به معروف دانشگاه آزاد استان اصفهان تأکید کرد: در اجرای اموری حساس مانند امر به معروف و نهی از منکر آنچه قابل تأمل است، نگاه نوعدوستانه توأم با در نظر داشتن تفاوتها و اختلاف سلایق است و اگر با دیدی پدرانه و برادرانه در مسیر امر به معروف و نهی از منکر گام گذاشته شود، نتایج به مراتب راضیکنندهتری بهدست خواهیم آورد.
نجفی تبیین کرد: راهحل اساسی در حوزه فرهنگی از دید دانشگاه آن است که بپذیریم و بدانیم اعم از مخالف و موافق، اعضای یک پیکره هستیم و نباید مستقیماٌ به سمت و سوی اقدامات سلبی برویم تا هویت و شاکله فرهنگی ما آسیب نبیند.
در پایان این جلسه علاوه بر اعطای احکام پیام نجفی بهعنوان رییس شورای امر به معروف دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و محسن شریعتی سرپرست حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی بهعنوان دبیر شورا توسط دبیر ستاد احیای امر به معروف استان اصفهان از تلاشهای فاطمه ولی، اشرف دموری، اعظم صالحی، زهرا کرمی، عزت حیدری و فاطمه غلامالدین در حوزه امر به معروف و نهی از منکر تجلیل شد.
انتهای پیام/