دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 خرداد 1402 - 06:12
در گفتگو با آنا پاسخ داده شد؛

چرا سفر رئیسی به آمریکای لاتین اهمیت دارد؟

چرا سفر رئیسی به آمریکای لاتین اهمیت دارد؟
کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اهمیت سفر رئیس‌جمهور به آمریکای لاتین، گفت: جمهوری اسلامی ایران با ایالات متحده در تضاد است، به همین جهت این گونه سفر‌ها را می‌توانیم در قالب دور زدن تحریم‌ها تلقی کنیم.
کد خبر : 852518

هادی اعلمی فریمان، کارشناس مسائل آمریکای لاتین در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص اهمیت سفر رئیس‌جمهور کشورمان به آمریکای لاتین، گفت: جمهوری اسلامی ایران با ایالات متحده در تضاد است، به همین جهت این گونه سفر‌ها را می‌توانیم در قالب دور زدن تحریم‌ها تلقی کنیم.

وی افزود: جمهوری اسلامی به کشور‌هایی که با ایالات متحده در تضاد هستند نزدیک می‌شود و این سفر در همین قالب صورت گرفت، یعنی در یک کلام دو زدن تحریم‌ها و بعد از آن همسویی با کشور‌هایی است که معمولاً خود آن‌ها مورد تحریم قرار می‌گیرند و در واقع یک باشگاهی از کشور‌های تحریمی شکل گرفته که جمهوری اسلامی ایران به همه آن‌ها نزدیک شده است.

کارشناس مسائل آمریکای لاتین بیان کرد: کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه عمدتا تحت تحریم هستند و به نظر می‌رسد که جمهوری اسلامی ایران قصد دارد یک همسویی با این کشور‌های تحریمی ایجاد کند.

اعلمی فریمان در خصوص همکاری ایران با کشور ونزوئلا در حوزه دانش بنیان‌ها، اظهار کرد: ما تحریم‌ها را داریم و مبنای تجارت‌های جهانی هم بر پایه دلار است. البته برخی کشور‌ها مانند برزیل، چین و روسیه درحال «دلارزدایی» هستند و بسیاری از کشور‌ها که عضو «بریکس» هستند تمایل دارند با ارز‌های جدیدی مبادله کنند.

وی افزود: این تمایل خوب است، اما واقعیت این است که هنوز مبنا بر پایه دلار است، یعنی تأثیری که دلار بر حاکمیت اقتصادی کشور‌ها دارد را نمی‌شود نادیده گرفت.

کارشناس مسائل آمریکای لاتین با بیان اینکه تحریم‌ها ضربه بسیار سنگینی به ساختار شریان‌های اقتصادی کشور زده است، تاکید کرد: من فکر می‌کنم اگر بحث تحریم‌ها به نحوی حل و فصل شود، خیلی از گشایش‌ها بلافاصله اتفاق خواهد افتاد و بسیاری از گره‌هایی که الان ایجاد شده است، باز خواهد شد و ما‌خیلی راحت‌تر می‌توانیم مبادله داشته باشیم.

اعلمی فریمان گفت: در حال حاضر مبادلات اقتصادی ما بسیار محدود است و ما بیشتر بر تقاطع کالایی متمرکز هستیم که یک کالای خاص را وارد یا صادر کنیم.

وی با بیان اینکه کشور ما باید روی بحث تحریم‌ها خیلی جدی متمرکز شویم، اظهار کرد: رفع یا خنثی کردن تحریم‌ها قطعاً گشایش‌های بهتری را خواهد داشت. اما اکنون هدف، دور زدن تحریم‌ها است.

چرا سفر رئیسی به آمریکای لاتین اهمیت دارد؟

کارشناس مسائل آمریکای لاتین با بیان اینکه ونزوئلا یک کشور نفت محور است، افزود: فعالیت آن در حوزه‌های فناوری کمتر است. سال‌ها است که صادرات اصلی ونزوئلا فقط نفت بوده و تلاش زیادی در راستای آنکه در حوزه‌های دیگر وارد شود، صورت نگرفت.

اعلمی فریمان افزود: آن‌ها خیلی به بحث‌های دانش بنیان، نانو و حوزه‌هایی که جمهوری اسلامی ایران در آن پیشرو است، علاقمند هستند، اما در داخل بخش خصوصیِ قدرتمند که بتواند از این مسئله بهره‌برداری کند را نداریم.

وی با اشاره به اینکه باید یک بخش خصوصی را داشته باشیم که بتواند بهره‌برداری لازم را در این حوزه‌ها داشته باشد، اظهار کرد: دولت تلاش می‌کند که مشکلات اقتصادی را تا حد امکان برطرف کند.

کارشناس مسائل آمریکای لاتین تاکید کرد: ما برای آنکه بتوانیم راهکار‌های توسعه را پیش بگیریم، باید راهکار‌های توسعه متوازن و هماهنگ در همه حوزه‌ها را در نظر داشته باشیم.

اعلمی فریمان تصریح کرد: ما شاهد هستیم که میزان مهاجرت خیلی گسترده شده است؛ دانش آموزان و دانشجویانی را با هزینه‌های بسیار کلان به عنوان یک سرمایه اجتماعی بسیار قدرتمند تربیت می‌کنیم، سال‌ها برای یک نیروی متخصص و تحصیل کرده هزینه می‌کنیم که بتواند در خدمت و شکوفایی کشور بارور شود، اما بلافاصله این سرمایه‌های اجتماعی خودمان را دو دستی تقدیم دانشگاه‌های غرب می‌کنیم.

وی اضافه کرد: یعنی بخشی از آن‌ها جذب ایالات متحده و اروپا یا کشور‌هایی می‌شوند که فکر می‌کنند در آنجا امنیت و رفاه بیشتری وجود دارد!

کارشناس مسائل آمریکای لاتین با بیان اینکه این سیاست، سیاست بسیار اشتباهی است، تاکید کرد: اگر ما بتوانیم زمینه‌های جذب آن‌ها را در مقاطع و سازمان‌های مختلف فراهم کنیم قطعاً در حوزه دانش‌بنیان بسیار قوی خواهیم بود.

اعلمی فریمان تاکید کرد: باید «پایه سیستم» دانش بنیان بر سرمایه اجتماعی نیروی تحصیل کرده بنا گذاشته شود، متاسفانه ما این سیاست‌ها را نداریم، این نیرو‌ها را رایگان از دست می‌دهیم و با بی تفاوتی مواجه می‌شویم.

وی گفت: سیاست جذب ما بسیار ضعیف است و نتیجه‌اش این می‌شود که حتی در حوزه دانش‌بنیان خیلی نتوانیم به بخش خصوصی متکی باشیم و هزینه‌هایی که بخش دولتی می‌کند، می‌تواند آن‌ها را پوشش دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب