سفر رئیسی به آمریکای لاتین میتواند برای شرکتهای ایرانی بازار کار فراهم کند
صباح زنگنه کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص اهمیت سفر رئیس جمهور کشورمان به آمریکای لاتین،گفت: سفرهای مقامات کشور ما به کشورهای دیگر از جایگاه خاصی برخوردار است. کشورهای آمریکای لاتین گرچه از نظر جغرافیایی از کشور ما بسیار دور هستند و هنوز پروازهای مستقیم به آن کشورها را نداریم اما به خاطر آنکه آن کشورها به مدت طولانی سیاست ضد استعماری داشتهاند و از طرف دیگر دارای ظرفیتهای اقتصادی متعددی هستند، میتوانند به روابط اقتصادی کشور ما کمک کنند.
وی افزود: کشورهای آمریکای لاتین از لحاظ ژئوپلیتیک به قاره آمریکای شمالی و آمریکا نزدیک هستند و این موضوع یک فضای دیگری را ایجاد و به شناخت فرصتها و تهدیدهای امنیت کشورمان کمک میکند.
کارشناس مسائل بینالملل در خصوص سفرهای رئیسجمهور کشورمان که در قالب دکترین همسایگی و همگرایی صورت میگیرد، گفت: سفر به آمریکای لاتین در راستای ارتباط با همسایگان محسوب نمیشود، اما از آنجا که به اقتصاد آن کشورها کمک و یا برای شرکتهای خودمان هم می تواند بازار کار و درآمد فراهم کند، تاثیرگذار است.
زنگنه تاکید کرد: اگر رفت و آمدها با یک محاسبه درست اقتصادی سودآور باشد، باید به آنجا توجه کرد اما اگر سود آن چشمگیر نباشد عملاً صرف وقت و هزینه خواهد شد که باید برای آنها یک محاسبه درست اقتصادی کرد.
وی با اشاره به مشکلات توسعه تجاری ایران با کشورهای آمریکای لاتین، بیان کرد: یکی از مشکلات همکاری اقتصادی با این کشورها نبود پرواز مستقیم است. شرکتهایی که میخواهند در آنجا کار کنند، به پرواز مستقیم یا به رفت و آمد دریایی نیاز دارند که بتوانند کالاهای ایرانی را به آنجا برسانند و ارزش افزوده داشته باشد. همه آنها نیازمند یک محاسبه اقتصادی است که مسئولان باید روی آن کار کنند.
کارشناس مسائل بینالملل در خصوص همکاری ایران با کشور ونزوئلا در حوزه دانش بنیانها نیز، اظهار کرد: شرکتهای دانش بنیان میتوانند در همه جای دنیا فعال باشند، اگر بازار یا درخواستی باشد شرکتها میتوانند به آنجا وارد شوند و بازار آنجا را بسنجند.
زنگنه با بیان اینکه بازارسنجی، یک مقدمه است و بدون بازارسنجی نمی توان به نتیجهای دست یافت،افزود: از این رو باید حجم بازارها را دقیق سنجید تا متوجه شد به چه اندازه میتوان از حمایتهای آن کشور استفاده کرد.
وی در خصوص تاثیر این سفر در حوزه تکنولوژی و دانش بنیانها گفت: صنایع دفاعی میتواند جز پیشرفت تکنولوژی به حساب آید اما باید به سایر بخشهای اقتصادی اعم از کشاورزی، صنعتی، تجاری و بانکی هم توجه کرد تا یک اقتصاد متنوع و مکمل هم داشته باشیم.
انتهای پیام/