از راهاندازی خط تولید اسانسگیری تا قرارگیری در سطح یک مراکز رشد
ابراهیم رحیمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: در راستای حمایت از مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یکی از اجزای زیست بوم فناوری و نوآوری کشور، سطحبندی مراکز رشد دانشگاه یکی از اقدامات مؤثر در راستای تحقق اهداف سند تحول و تعالی دانشگاه است که بهصورت سالانه توسط ادارهکل سراهای نوآوری و مراکز رشد سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی انجام میشود.
وی افزود: مطابق با آخرین سطحبندی مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۴۰۱، فروردین تا اسفندماه مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با کسب امتیاز ۷۵/۸۸۶ در سطح یک مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در امتیازبندی واحدهای سراسر کشور تا سقف امتیاز ۳۰۰ مراکز رشد در سطح ۳، از امتیاز ۳۰۰ تا ۶۰۰ در سطح ۲ و بالاتر از ۶۰۰ در سطح یک قرار میگیرند که در سطحبندی سال ۱۴۰۰ امتیاز مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد ۳۰۵ و در سطح ۲ قرار داشت و در سال ۱۴۰۱ با افزایش ۲۹۰ درصدی امتیاز به سطح یک ارتقاء یافت.
رحیمی، اطلاعات کمّی و کیفی مرکز رشد نظیر تعداد دورههای تخصصی و عمومی برگزار شده در حوزه کسب و کار، برگزاری ایدهآراها، استارتآپها و رویدادها در دانشگاه، حضور در نمایشگاهها و فنبازارهای کشوری و منطقهای، تعداد اعضای هیئت علمی و دانشجویانی که در مراکز رشد در حال فعالیت هستند، زیرساختارهای فناوری استفاده شده برای مراکز، اطلاعات مربوط به هستهها و واحدهای فناور، شرکتهای خلّاق و دانشبنیان نظیر تعداد قراردادهای هستهها یا واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان مستقر در مراکز رشد دانشگاه، تعداد محصولات تولیدشده، اخذ مجوز محصول و گزارش مالی نظیر میزان درآمدها و هزینههای صورت گرفته در این مراکز رشد و جذب سرمایه برای حمایت واحدهای مستقر و همچنین سایر امور فناورانه در واحدهای دانشگاهی را از جمله شاخصهای ارزیابی عنوان کرد.
وی در ادامه توضیح داد: تعداد قراردادهای منعقد شده با هستهها و واحدهای فناور در سال ۱۴۰۱ با افزایش ۲۱۷ درصدی همراه بود و مرکز رشد مجموعاً افزایش ۳۰۰ درصدی حضور در نمایشگاهها و فنبازارهای کشوری و رونمایی از محصولات جدید را در کارنامه علمی خود ثبت کرده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: همچنین مرکز رشد واحد در راستای عمل به رسالت خود درباره حمایت از ایدهها و فعالیتهای نوآورانه، رویدادهای تخصصی در حوزههای مختلف و با هدف توانمندسازی، دانشافزایی و آشنایی بیشتر دانشجویان و استادان با زیستبوم فناوری طراحی و اجرا کرده که منجر به پویایی دانشگاه در مسیر فناوری و تعامل دانشجویان و استادان با مراکز رشد و فعالیتهای دانشمحور شده است.
رحیمی یادآور شد: نشستهای مرکز رشد با توجه به اهداف مشخص در پنج گروه مجزا تحت عناوین در پنج گروه تخصصی دانشافزایی و توانمندسازی هستهها و واحدهای فناور، رویدادهای پاورآپ، تجربههای تلخ و شیرین در راهاندازی یک کسب و کار، رویدادهای تجربستان، همنشینی ارائه تجربیات برای دانشجویان، رویدادهای بلدچی، مسیر فناوری برای یک استاد دانشگاه، رویدادهای فناستاد و همکاری با دانشکده مهارت و کارآفرینی در برگزاری دورههای توانمندسازی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، رویدادهای ماهران از آغاز سال ۱۴۰۱ به صورت منظم برگزار شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد تبیین کرد: با توجه به افزایش تقاضای استقرار هستهها و واحدهای فناور در مرکز رشد، بخشی از طبقه همکف ساختمان فرهنگی دانشگاه آزاد واحد شهرکرد مجهز به امکانات اداری شد و به مجموعه مرکز رشد افزوده شد.
رحیمی افزود: با پیگیریها و اقدامات مرکز رشد و عقد قرارداد با شرکت دانشبنیان اندیشه سلامت سبلان، خط تولید اسانسگیری دانشگاه در حال راهاندازی است.
وی عنوان کرد: مرکز رشد واحد شهرکرد تعامل بسیار مطلوبی با صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی دارد و تاکنون علاوه بر سفرهای استانی اعضای هئیت مدیره صندوق به استان چهارمحال و بختیاری برای بازدید از ظرفیتها، امکانات و ظرفیتهای موجود در استان چهارمحال و بختیاری، ارائه میز خدمت به هستهها و شرکتهای مستقر در مرکز رشد با هدف حمایت از ایدههای دانشمحور و برگزاری جلسات و نشستهایی برای آشنایی فناوران و نوآوران با خدمات و تسهیلات صندوق و فرآیندهای دانشبنیانی انجام گرفته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد خاطرنشان کرد: در این راستا طرحهای متعددی برای ورود به فرآیند ارزیابی صندوق و ارائه تسهیلات از طریق مرکز رشد معرفی و در سال ۱۴۰۱ نیز مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد شهرکرد بهعنوان مدیر برتر مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی از سوی صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی معرفی شد.
انتهای پیام/