صندوق حمایت از هنرمندان عروسکی راهاندازی میشود
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری نوزدهمین جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران مبارک صبح امروز، بیستم خرداد ماه با حضور هادی حجازی فر، دبیر جشنواره، میر آرش مصطفایی، مدیر اجرایی جشنواره، اسرافیل فرجالهی، مدیر عامل انجمن هنرهای نمایشی، کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی، دو پیشکسوت عرصه عروسکی و اصحاب رسانه در سالن کنفرانس دفتر موسیقی برگزار شد.
در ابتدای نشست حجازیفر طی صحبتهایی گفت: تدارک زیادی برای برپایی جشنواره داشتیم، اما نشد! حس کردیم نتایجی که میخواهیم آن زمان حاصل نمیشود، به امید خدا هشتم تیر ماه با حضور ۵۸ گروه خارجی و ۵۰۰ مهمان داخلی و خارجی جشنواره برپا خواهیم کرد. امسال دو بزرگداشت استاد دادشکر و خانم هما جدیکار را نیز در ایام برپایی جشنواره خواهیم داشت.
سپس آیین رونمایی از پوستر جشنواره با طراحی مرضیه سرمشقی و رفعت هاشمی سی سخت با حضور هنرمندان و خبرنگاران انجام شد.
*تغییر تاریخ جشنوارهها، برنامهها را تحت الشعاع قرار داد
حجازی فر در ادامه عنوان کرد: هفت اثر در بخش بین الملل خواهد بود. ما از ابتدا تصمیم گرفتیم کارهای کاربردی برای دانشجویان ارایه دهیم. نقد همیشگی من به جشنوارهها در بخش بین الملل بود که عموم اکارها بدرد دانشجویان و جوانان نمیخورد. خوشبختانه میزان کارها خیلی خوب بود، ولی تاریخ جشنواره که تغییر کرد خیلی برنامهها متفاوت شد. ما الان از اسپانیا، برزیل، پرو و چند کشور دیگر کار در جشنواره داریم. هفت کار هم از بخش فراگیر بهزیستی خواهیم داشت که در بخش مسابقه نیستند صرف حضور یک حمایت و دلگرمی برای آنها خواهد بود.
وی در ادامه گفت: من چون خودم امرار معاشم در دوره دانشجویی با جشنوارهها و جوایز بود، به این عرصه اهمیت میدهم، دراین دوره تقریبا داوری توسط کارگردانهای حاضر در جشنواره انجام میشود. هر کارگردانی به دوازده کار حتما باید نمره دهد و قبلش جلسه هماهنگی داریم و تلاش میکنیم رایها منصفانه باشد و در کنارش تیم فنی نیز حضور خواهند داشت.
حجازیفر همچنین توضیح داد: امیدواریم همه چیز در فضایی شفاف رخ دهد و تمام هزینها انتهای جشنواره کامل و شفاف اعلام خواهد شد، مگر اینکه منع قانونی باشد که بعید میدانم. رویکرد دیگر ما در این جشنواره هم یک بسترسازی برای بچههای عروسکی است همه جای دنیا این رشته پردرآمد است، اما در کشور ما این شرایط نیست، امسال تلاش کردیم در بحث اسپانسر سراغ شرکتهای بزرگ برویم که کارها به تولید بیانجامد. ما در جلسات تخصصی با کارگروها شرکت کردیم و آنها را قانع کردیم که این جشنواره عایدی و خروجی دارد.
وی با اشاره به انتقادات به رقابتی بودن جشنواره گفت: تا به حال ما عمدتا تولید برای اجرا نداشتیم، منتها حضور جشنواره تئاتر عروسکی در کشور خیلی حیاتی است، تئاتر عروسکی از آن رشتههای گران بدون سالن است، با این نیت بخش رقابتی را برگزار میکنیم که کارها دیده شوند.
در ادامه دو پیشکسوت عرصه تئاتر عروسکی صحبتهای گلایه آمیز خود از وضعیت نمایشهای عروسکی در کشور و اتفاق خوب این جشنواره را بیان کردند.
حسن دادشکر در صحبتهایی گفت: خاصیت این جشنواره این است که از هم تاثیر بگیریم نه اینکه کپی کاری کنیم. باید خلاق باشیم مثل خود هادی حجازی فر که با یک سیگار، قوطی کبریت و گچ برای من اجرایی کرد که کاملا خلاقانه بود و از همانجا من آیندهاش را روشن دیدم و حمایتش کردم. اهل هنر تنگ نظریها را کنار بگذارند تا همه در کنار هم موفق باشند.
وی در ادامه گفت: هیچ انسانی دانای مطلق نیست، آرزو میکنم این جشنواره منشا خیری برای اجرای تئتر عروسکی در تک تک شهرهای ایران شود و تئاتر عروسکی در این کشور فقط کاری مختص کودکان قلمداد نشود. من افسوس میخورم که تا بحال بااین جشنوارهها خوب پیش نرفتیم، چرا در این دوره شیفته کارهای خارجی شدیم و تصور میکنیم نمیتوانیم مثل آنها کار کنیم؟
دادشکر اظهار داشت: تئاتر فرآیند انسان سازی برای سالها بعد است، پدیده تفننی نیست هرچند جنبه سرگرمی هم دارد، بلکه بغرنجترین مسائل انسانی را طرح و بررسی میکند و راه بما نشان میدهد. آرزو میکنم همه ما مبلغان خوبی برای این جشنواره و تشویق دوستانمان باشیم و کمک کنیم این هنر به جایگاه واقعیاش برسد.
*۸ تا ۱۶ تیر ماه زمان برپایی جشنواره تئاتر عروسکی تهران مبارک
در ادامه مصطفایی درباره فضای دبیرخانه و فعالیتهای اجرایی نیز در صحبتهایی گفت: ما تمایلمان برپایی جشنواره سر زمان خود است، اما در آن دوره دوره مشکلات زیاد بود و امکانش فراهم نشد. از هشت تیر تا شانزدهم اجراها برگزار خواهد شد و امسال گروها یک روز قبل سالن را تحویل و دکور میزنند.
وی در ادامه افزود: چهار سالن تئاتر شهر، مجموعه مولوی، تالار هنر و کانون پرورشی سالنهای ما است، فضای باز تئاتر شهر نیز اجراهای خیابانی خواهد بود. هجده کار از سی و یک گروه، از شهرستان هستند که تقریبا نیمی از اجراها را تشکیل میدهند و گروها هم از حداکثر کمک هزینه استفاده خواهند کرد. افتتاحیه جشنواره با شروع اجراها و اختتامیه را تلاش داریم در سالن اصلی تئاتر شهر برگزار کنیم.
*میزان کمک هزینهها و جوایز جشنواره چقدر است
حجازی فر در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره میزان حمایت از گروههای نمایشی و وضعیت بودجه جشنواره گفت: سال گذشته به جایزه حمایت میلیون تومانی فکر میکردیم، اما الان این مبلغ خنده دار است! سقف کمک هزینهها امسال پنجاه میلیون تومان برای بخشهای مختلف متفاوت خواهد بود، ولی به این صورت که بیست و پنج درصد آن سال گذشته تخصیص پیدا کرده، یک چهارم آن نیز امروز پرداخت میشود و یک چهارم هم فردای اجرایشان در جشنواره گروهها دریافت خواهند کرد و ما خودمان میدانیم که این مبالغ یک شوخی بیش نیست، ولی در حد توانمان است.
وی در ادامه افزود: وضعیت بودجه هم به نسبت دورههای قبل سیصد ـ چهارصد درصدی افزایش داشته، اما باز هم میگویم تلاشمان این است که یک جذب خوب اسپانسر به انواع مختلف داشته باشیم مثلا تلاش داریم از پتلفرمها کمک بگیریم که در حال مذاکرهایم و تمام تلاشمان هم این است که کارها به مرحله اجرای عموم برسند وگرنه این کمک هزینه تولید اصلا مبلغی نیست.
حجازیفر مبلغ جوایز را نیز بین پانزده تا بیست و پنج میلیون تومان اعلام کرد.
وی در پایان گفت: من بهانهای ندارم ما همه با هم باید همراه شویم، همه چیز با همه مشکلات خوب پیش میرود و امیدوارم از این پس هم همینطور باشد. تاخیر برپایی این دوره جشنواره باعث شد که یک سری کارها مرگ مغزی بشوند، اما تلاش داریم حداقل ده کار خوب به اجرای عموم برسند و ما از آنها حمایت میکنیم. این خیلی دردناک است که یک دانشجو که چهار سال پیش به دانشگاه آمده هنوز نتوانسته باشد یک کار عروسکی خوب ببیند.
*صندوق حمایت از گروههای نمایش عروسکی به همراه چند سالن ایجاد خواهد شد
در ادامه نیز کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی با تشکر ویژه از حجازی فر و تلاشهایش برای هر چه بهتر برپا شدن جشنواره گفت: چند سالی گروههای عروسکی به خاطر مشکلات موفق به تولید کارهای خوب نشدند امسال طراحیها خوب است، حمایت از گروهها خوب صورت گرفته و انشالا با این جشنواره صندوق حمایت از گروههای نمایشی عروسکی هم به راه بیافتد. آقای سالاری معاون هنری نیز رایزنیهای برای اختصاص یکی ـ دو سالن به گروههای عروسکی صورت دادند منتها مکانشان از مرکز شهر دور بود حال تلاش داریم که این نزدیکیها چنین اتفاقی بیافتد و عرصه عروسکی تقویت بشود.
در پایان باز هم هادی حجازی فر با قول به گروههای نمایشی برای دفاع از کارهای خوب عروسکی گفت: ما نیاز به سالن داریم منتها باید کار داشته باشیم که بتوانیم از آن دفاع کنیم وگرنه بودن سالن فایدهای ندارد، این نگاه حمایتگری را ما داریم، مطمئنم دوستان من در مرکز هنرهای نمایشی و تئاتر شهر نیز روی حرفشان برای حمایت از تولیدات خواهند ماند.
انتهای پیام/