۱۳۷ نوزاد سال گذشته از شیرخوارگاه شبیر به فرزندخواندگی رفتهاند
زهره امانآبادی سرپرست شیرخوارگاه شبیر، در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: ما در شیرخوارگاه شبیر هیچ ارتباط مستقیمی با خانوادههای متقاضی فرزندخوانده نداریم و مسئولیت اصلی ما نگهداری از نوزادان و کودکانی است که در مرکز حضور دارند.
وی اضافه کرد: پس از پذیرش اولیه بچهها در شیرخوارگاه شبیر ما برنامههای مختلفی را با حضور چند تیم شروع میکنیم و اولین تیم در این مرکز پس از پذیرش تیم درمان است و بر اساس اطلاعاتی که از وضعیت سلامتی نوزادان و کودکان وجود دارد اقدامات پزشکی موزد نیاز را برای آنها انجام میدهیم.
سرپرست شیرخوارگاه شبیر خاطرنشان کرد: تیم اجتماعی مرکز نیز مددکاران اجتماعی را شامل میشود و بحث اصلی آنها هویت این فرزند و جستجوی خانواده مربوط به نوزاد و کودکان مرکز است و همانطور که گفته شد خیلی از بچههایی که در مرکز شبیر نگهداری میشوند بدسرپرست هستند و یا اصلا مادر یا پدر نشانی از خود به جا نگذاشته و بعد متواری شده و بنابراین در این موارد باید در ابتدا جستجو کنیم تا والدین اصلی کودک را پیدا کرده و پس از آن بحث بازدید منزل است و گروه مددکاران اجتماعی مرکز شبیر روی این مسائل متمرکز میشوند.
امانآبادی همچنین یادآور شد: در نقطهای که مددکاران اجتماعی مرکز شبیر به این نتیجه برسند که هر یک از نوزادان و کودکان حاضر در مرکز که برای آنها هیچ والدین موثری وجود نخواهد داشت، بعد از آن بحث فرزندخواندگی مطرح میشود و با دارا بودن شرایط فرزندخواندگی و پیگیری وضعیت سلامت نوزادان و کودکان، گزارشی از آنها به مجموعه ستادی که کار فرزندخواندگی را انجام میدهند ارائه میشود.
وی تصریح کرد: بر اساس شرایطی که خانوادههای متقاضی فرزندخوانده به تیم ستادی اعلام کرده باشند مناسبترین بجه برای آنها در نظر گرفته شده و به خانواده معرفی میشود و در جریان همه مواردی که به نوزاد یا کودکی که به فرزندخواندگی میگیرند مربوط است قرار میگیرند.
سرپرست شیرخوارگاه شبیر اضافه کرد: در سال گذشته ۱۳۷ نوزاد و کودک از این مرکز به فرزندخواندگی سپرده شدهاند و معمولا سن آنها زیر ۳ سال بوده است و این یکی از مسیرهای خروجی برای ما محسوب میشود و مسیر دوم هم مسیر "باز پیوند" است که مربوط به مددکاران اجتماعی و بازدید آنها از منزل والدین نوزاد یا کودک است و اگر مددکاران مرکز در جریان بازدید احساس کنند که خانواده شرایط بازتوانی مجدد را دارد و با کمک و حمایت میتوانیم به بازتوانی آنها کمک کنیم، آن وقت این بچهها به همان والدین خودشان سپرده شده و اگر والدین شرایط نداشته باشند به اقوام درجه یک مثل پدربزرگ، مادربزرگ، عمو و ... میشوند.
امانآبادی تاکید کرد: مربیان و مددکاران حاضر در شیرخوارگاه شبیر از طریق خود سازمان بهزیستی جذب میشوند و در واقع مددکاران شیرخوارگاههای بهزیستی فعالیت در دیگر حوزههای آسیب را تجربه کردهاند و از روند کار با اطلاع هستند و میدانند که باید در مورد کیسهای مختلف چطور اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: کمک به شیرخوارگاه شبیر از طریق دفتر مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی کشور و بر مبنای لیست نیازهایی که وجود دارد انجام میشود و بهترین شیوه کمو این است که به طور مستقیم همان اقلام مورد نیاز تهیه شود و این کارها از طریق تماس تلفنی با همکاران ما و راهنمایی از طرف آنها صورت میگیرد.
سرپرست شیرخوارگاه شبیر یادآور شد: تمام مایحتاج نوزادان و کودکان حاضر در شیرخوارگاه شبیر از اسباب بازیهایی که دارند تا داروها و لباس و دیگر اقلام همه توسط خیرین تأمین میشود و برای استفاده در اختیار بچهها قرار میگیرد.
انتهای پیام/