سه ویژگی خاص حضرت شاهچراغ (ع) و فتنهای که توسط او خاموش شد
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، امروز (جمعه پنجم خردادماه) برابر با ششم ذیالقعده، روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی الکاظم شاهچراغ (ع) است که در دهه کرامت سال جاری با عنوان «آستان احمدی، ستاره درخشان و ماندگار تاریخ» نامگذاری شده است، به همین منظور برای شناخت بیشتر این امامزاده واجب التکریم با حجتالاسلام محمدمهدی مسجدی آرانی کارشناس دینی و از طلاب درس خارج حوزه علمیه مروی گفتوگو کردیم که در ادامه میخوانید:
**سه ویژگی خاص برادر بزرگ امام رضا (ع)
حجتالاسلام مسجدی آرانی با اشاره به ویژگیهای شخصیتی حضرت احمد بن موسی (ع) بیان داشت: در رابطه با مقام منزلت حضرت احمد بن موسی (ع) فرمایشات فراوانی منقول است، اما میتوان در یک دسته بندی، شخصیت برجسته این امامزاده والامقام را در قالب سه ویژگی اصلی و اساسی که این شخصیت را از سایرین متمایز کرده است اشاره کرد.
وی افزود: اولین و مهمترین این ویژگیها، بحث ولایتمداری و امامشناسی فوقالعاده ایشان است. جناب احمد بن موسی (ع)، برای دیدار با امام رضا (ع) با مشقت و سختی فراوان از مدینه به طوس شتافت و این خود گواهی بر محبت و عشق ایشان به مقام ولایت است.
**نمود ولایتمداری احمد بن موسی (ع) بعد از شهادت پدرش
این کارشناس دینی ابراز داشت: در بعضی از نقلهای تاریخی ذکر شده است که این مسافرت همراه با کاروانی عظیم که جمعیت آن تا 15 هزار نفر نیز بیان شده است صورت پذیرفته است. نمود حقیقی این ولایتمداری نیز در قضایای پس از شهادت امام کاظم (ع) و عودت مردم به سوی حضرت رضا (ع) است.
وی ادامه داد: دومین خصوصیت این جناب، شجاعت بینظیر بود. شجاعتی که در نهایت موجب میشود در مسیر دفاع از مقام ولایت و امامت به مقام شامخ شهادت نائل آید. شرح ماوقع شهادت ایشان توسط عمال مامون، بیانگر شجاعت این شخصیت با کرامت است.
**امامزادهای که مورد عنایت معصومین (ع) بود
حجتالاسلام مسجدی آرانی اظهار داشت: سومین ویژگی به نوعی نتیجه خصوصیتهای پسندیده جناب احمد بن موسی (ع) است، از این قرار است که ایشان مورد عنایت و محبت معصومین (ع) قرار داشت. شیخ مفید در توصیف و منزلت ایشان این چنین یاد کرده است: «کانَ أَحْمَدُ بْنُ مُوسَى کَرِیماً جَلِیلًا وَرِعاً وَ کَانَ أَبُو الْحَسَنِ مُوسَى ع یُحِبُّهُ وَ یُقَدِّمُهُ»؛ احمد بن موسى مردى کریم و بزرگوار و پارسا بوده، و حضرت موسى بن جعفر (ع) او را دوست داشت و مقدم میداشت.
وی با تأکید بر اینکه شخصیت برجسته جناب احمد بن موسی (ع) که در میان امامزادگان شناختهشده خاندان پیغمبر، جزو برجستگان محسوب میشود، گفت: در رابطه مواجهه ایشان با مسأله ولایت و امامت حضرت رضا (ع) که سابقاً اشاره شد، ابتدا باید به این نکته توجه شود که حضرت احمد بن موسی (ع)، فرزند ارشد امام کاظم (ع) و مادر گرامیشان اُم احمد بودهاند. انبوهی از بزرگان دین و علمای شیعه در توصیف جایگاه معنوی، وثاقت و اعتبار شخصیت والای ایشان نزد اهل بیت عصمت و طهارت (ع) سخن گفتهاند.
**فتنهای که توسط احمد بن موسی (ع) خاموش شد
این کارشناس دینی تصریح کرد: در مسأله ولایت و امامت پس از امام کاظم (ع) علیرغم جایگاهی مناسبی که داشتند اما این جایگاه و اعتبار باعث چشمپوشی از حق و حقیقت و دنیاگرایی در وجود ایشان نشد. آن زمان که فتنهانگیزان پس از شهادت امام کاظم (ع) برای بیعت با جناب احمد بن موسی جلوی منزلشان صف بستند و اعلام اشتیاق برای بیعت با او را مطرح کردند، ایشان با صراحت اعلام کردند: «أیها الناس کما أنکم جمیعا فی بیعتی فإنی فی بیعة أخی علی بن موسى الرضا و اعلموا أنه الإمام و الخلیفة من بعد أبی و هو ولی الله و الفرض علی و علیکم من الله و رسوله طاعته بکل ما یأمرنا».
وی افزود: احمد بن موسی (ع) فرمودند: «آن چنان که شما در بیعت من هستید، من در بیعت برادرم علی بن موسی الرضا هستم و او ولیّ خدا، پیشوا و جانشین پس از پدرم است. سپس همگان با علی بن موسی (ع) بیعت کردند و امام رضا در حق برادرش دعا کرد.» (بحار الأنوار، ج48، ص 308)
انتهای پیام/