۶ محور نقشه راه خاک کشور در برنامه هفتم توسعه
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، صفدر نیازی شهرکی در حاشیه نشست مشترک این معاونت و موسسه تحقیقات خاک و آب کشور با عنوان "نقشه راه خاکهای کشور" افزود: بخش خاک در حوزه کشاورزی مظلوم واقع شده است، در این راستا نشستهای متعددی در موسسه خاک و آب برگزار کردهایم و مقرر شده است تا نقشه راهی برای خاک در برنامه هفتم توسعه داشته باشیم تا معاونت آب و خاک این طرح را اجرایی کند و موسسه تحقیقات خاک و آب نیز ناظر بر مجموعه عملیات باشد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: منابع خاک کشور و بهرهبرداری از آن ظرفیتی برای دستیابی به امنیت غذایی است که باید مورد بررسی قرار گرفته و براساس آن الگوی کشت طراحی شود.
وی اظهارداشت: برنامه نقشه راه خاک پس از تصویب نهایی باید سریعا عملیاتی شود و تحقق این امر به عهده معاونت آب و خاک است.
نیازی شهرکی، همفکری و هماهنگی بین موسسه تحقیقات آب و خاک و معاونت آب و خاک را مهمترین هدف این نشست برشمرد.
هادی اسدی رحمانی رییس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور به هفت دهه نقشآفرینی این موسسه در نظام تحقیقاتی – اجرایی کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به هماهنگی انجام شده با معاون آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی، نقشه راه خاک کشور توسط این موسسه باید تدوین شود.
وی افزود: نقشه راه تدوین شده دارای ۶ محور شامل؛ شناسایی منابع خاک و ارزیابی اراضی، پایش کمی و کیفی خاکهای کشاورزی، حفظ و پایداری حاصلخیزی خاک، افزایش کربن آلی خاکها، پیشگیری از تخریب و آلودگی منابع خاک و بازسازی آن و ترویج، فرهنگسازی و ساماندهی نظامهای آموزشی- تحقیقاتی کشور است.
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیتی که در معاونت آب و خاک وجود دارد، امیدواریم این برنامه عملیاتی شود، در این راستا این موسسه در سال ۱۴۰۱ با اعتبارات خود کارهای آغازین را در این خصوص اجرایی کرده است.
رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور گفت: در این نشست که با حضور مدیران ارشد معاونت آب و خاک برگزار شد، درباره اولویتها، محورها و منابع اعتباری بحث و بررسیهای لازم انجام شد.
انتهای پیام/