ضعف برنامه ریزی توان دانش بنیانها در صنعت بیمه را به حاشیه کشاند
رسول رحمتی نودهی کارشناس صنعت بیمه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار داشت:ضعف برنامهریزی، فقدان ساماندهی و راهبری و در نهایت کنترل و نظارت که فرآیندها را برخط کند موجب شده تا نتوان از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در صنعت بیمه استفاده کرد. اطلاق دانشبنیان به شرکتهای فعال در صنعت بیمه چندان درست نیست و درستتر آن است که آیا توانستهاند دانشی را به آحاد جامعه منتقل کنند یا خیر.
وی عنوان کرد: شرکتهایی که اکنون به صنعت بیمه خدمات میدهند بر فرآیندهای بسیار محدودی در صنعت بیمه متمرکز شده و جای خالی دانشبنیانهایی وجود دارد که خدماتی به شرکتهای بیمه ارایه دهند که دانش آن در شرکتهای مطرح دنیا وجود دارد.
کارشناس صنعت بیمه گفت: شرکتهای دانشبنیان میتوانند نقشه راهی را در اختیار فعالان صنعت بیمه قرار دهند ایجاد این شرایط نیاز به فعل خواستن دارد تا براساس رویکرد دانشبنیان خدمات و محصولات جدید ارایه شود.
وی ادامه داد: هر ساله بر اساس نرخ دیات، حق بیمه شخص ثالث خودروها تغییر میکند در این میان شرکتهای دانشبنیانی که براساس اصولی به تنظیمگران قوانین و مقررات شاخصهایی را ارایه دهند که براساس آن تعرفه بیمهها با نرخهای مناسب انجام شود، وجود ندارد.
این کارشناس صنعت بیمه خاطرنشان کرد: شرکتهای دانشبنیان میتوانند خدمات متنوعی را به صنعت بیمه، مشتریان و مردم ارایه دهند، خدماتی که اکنون به صورت محدود به آنها داده میشود. البته این شرایط به برخی از قوانین بالادستی و ضعف حوزه نظارت و کنترل نیز برمیگردد و موجب شده تا شرکتهای دانشبنیان نتوانند خدماتی متنوعتر در این حوزه ارایه دهند.
وی تصریح کرد: ضعف برنامهریزی، فقدان ساماندهی و راهبری و در نهایت کنترل و نظارت که فرآیندها را برخط کند موجب شده تا نتوان از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در صنعت بیمه استفاده کرد. در حوزه برنامهریزی قوانینی که نوشته شده به روزرسانی نمیشود و در شرایطی که سرعت گردش اطلاعات بالا است، اما فرآیند برنامهریزی دچار تحول نمیشود.
رحمتی نودهی گفت: ضعف برنامهریزی، فقدان ساماندهی و راهبری و در نهایت کنترل و نظارت که فرآیندها را مجددا برخط کند موجب شده تا نتوان از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در صنعت بیمه استفاده کرد.
نقش بیمه مرکزی در ساماندهی و جذب دانشبنیانها در صنعت بیمه
رحمتی نودهی ادامه داد: همچنین در بحث ساماندهی و سازماندهی فرآیندها نیز متولی مشخصی وجود ندارد. بیمه مرکزی به عنوان وظیفه ذاتی خود به عنوان تنظیم گری صنعت بیمه باید در بحث شرکتهای دانشبنیان در حوزه بیمه اقداماتی انجام دهد.
وی به موضوع راهبری نیز در صنعت بیمه اشاره کرد و افزود: در صنعت بیمه تنها یک شرکت دولتی است و سایرنهادها خصوصی هستند و باید بر اساس مکانیزمی، سازمانها به خط شوند تا فرایندها را اجرایی کنند در حالی که در این سیستم کدام شرکت خصوصی وجود دارد که بخواهد این فرایندها را داوطلبانه انجام دهد مگر آنکه خود به این نیاز رسیده باشد که آن را اجرایی کند.
اطلاعات و دیتاهای متعدد در شرکتهای بیمه خاک میخورند
وی به نقش تصمیمساز بیمه مرکزی در برنامهریزیها اشاره کرد و افزود: بیمه مرکزی باید از انحراف از برنامهها جلوگیری کند و آنها را مترقی کند. حرکت به سمت جلو باید اتفاق بیفتد و بحث محاسبهای فنی نیز از جمله موضوعاتی است که شرکتهای دانشبنیان تاکنون اقدامی برای آن انجام ندادهاند تا براساس دیتاها و اطلاعاتی که در دیتاسنترهای بسیاری از شرکتهای بیمه خاک میخورد استفاده کرده و نرخها و شرایط بهینهای را برای مردم و شرکتهای بیمه ایجاد کند.
شناسایی و رفع نقاط حادثهخیز با استفاده از اطلاعات شرکتهای بیمه
رحمتی نودهی گفت: بانک اطلاعات قوی پرداخت خسارت در بسیاری از شرکتهای بیمه وجود دارد که با توجه به محل پرداخت خسارت میتواند اطلاعات مفیدی درباره نقاط حادثهخیز و پرخطر به دست دهد که میتواند کمک بسیار مناسبی به پلیس راهور و وزارت راه و شهرسازی در شناسایی و رفع نقاط حادثهخیز جادهها داشته باشد.
دانشبنیان شدن خدمات در صنعت بیمه نیاز به فعل خواستن دارد
فعال صنعت بیمه عنوان کرد: شرکتهای دانشبنیان میتوانند نقشه راهی را در اختیار فعالان صنعت بیمه قرار دهند تا برنامهریزیها و راهبردها با عملکرد بهتری انجام شود. ایجاد این شرایط نیاز به فعل خواستن دارد تا براساس رویکرد دانشبنیان خدمات و محصولات جدید ارایه شود. این فرایند دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد و صنعت بیمه چارهای جز همگامی با آنچه در صنعت بیمه جهانی در حال وقوع است، ندارد.
انتهای پیام/