دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 اسفند 1393 - 15:03

توصیه‌های انتخاباتی سخنگوی شورای نگهبان به رسانه‌ها/ارزیابی عملکرد نهادها از آزادی‌های مشروع ملت و رسانه‌هاست

سخنگوی شورای نگهبان با مهم برشمردن دو انتخابات پیش رو در سال 94، تأکید کرد: انتقاد و ارزیابی عملکرد نهادها از آزادی‌های مشروع ملت و رسانه‌هاست.
کد خبر : 8486

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا،نجات‌الله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان در آخرین نشست خود درسال 93 به اهمیت سیاسی 94 از لحاظ برگزاری دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد و از اصحاب رسانه خواست که با قلم خود از دستاوردها و ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی حفاظت و پاسداری کنند.


متن سخنان امروز سخنگوی شورای نگهبان، به شرح ذیل است:


«هر یک از رسانه‌ها بر اساس تعلق به سلایق سیاسی مختلف، تلاش خواهند کرد تا شعارهای گروه وابسته را برجسته نموده و از جریان سیاسی منتخب خود طرفداری نمایند. این اختلاف سلیقه، طبیعت فعالیت سیاسی و رسانه‌ای است.


رسانه‌ها یک گروه سرود با لحن و صوت یکسان نیستند اما نباید فراموش کرد که امروزه وحدت ملی و امنیت این کشور نه تنها محتاج پاسداری مدافعان عرصه جهاد و شهادت مانند شهید تقوایی و الله‌دادی است که در خاکریزهای دوردست به دفاع از امنیت پرداختند؛ بلکه ثبات، امنیت، وحدت و یکپارچگی این کشور به مدافعانی هوشیار در عرصه رسانه و قلم هنر محتاج است.


دشمن بدخواه ما نه تنها در قالب نیروی نظامی بلکه عمدتا با ابزار رسانه و تأثیرگذاری بر فهم مردم به میدان تضعیف نظام اسلامی وارد شده است.


دفاع از حریم این نظام به سربازانی از همین جنس نیاز دارد. از هر سلیقه که باشید اگر حفظ این آشیانه امن و پایگاه اسلام و اهل بیت پیامبر علیهم السلام برای شما مهم باشد که هست محور اصلی تلاش‌های گروهی و حزبی شما نیز سربلندی این آب و خاک و ارتقاء قدرت مقاومت کشور خواهد بود.








باید از گذشته‌ها عبرت بگیریم و فرصت‌های طلایی خود را به خطر و تهدید تبدیل نکنیم

عزیزان! انتخابات یک مانور قدرت و صلابت برای ناامید کردن بدخواهان ایران اسلامی است. شما عنصر مؤثر این مانور هستید. قلم شما، تیترها و ستونهای رسانه‌تان و نحوه نگاه شما به وقایع و انعکاس آن سهم بی‌بدیلی در توفیق آن دارد.


باید از گذشته‌ها عبرت بگیریم و فرصت‌های طلایی خود را به خطر و تهدید تبدیل نکنیم. اما چگونه؟ قبول دارید که در منطقه پرتلاطم و آشوب خاورمیانه از نعمت امنیت و استقلال و امکان زندگی بر اساس آموزه‌ای اسلامی، شیعی برخورداریم. از وضعیت همسایگان دور و نزدیک ما به خوبی با خبرید. شکر نعمت امنیت و استقلال با تلاش برای حفظ آن ممکن می‌گردد.


کفران نعمت الهی است اگر مطبوعات و فعالان این عرصه برای نشان دادن تمایز خود از سایر گروه‌ها به جای برجسته کردن افکار نو و تعالی بخش به سراغ عادت ماجراجویانه تابو شکنی حمله به ارکان نظام اسلامی، پاشیدن بذر تردید و ابهام در ارزش‌های بنیادین مورد احترام مردم و رفتارهای از سر هیجان زدگی در رقابت‌های انتخاباتی مانند دامن زدن به قومیت گرایی و اصرار بر اختلاف موهوم بروند.


این قبیل رفتارها در سرزمینی که تمام قومیتها به اتکاء اسلام و آموزه‌های پیامبر و اهل بیت طاهرینش علیهم السّلام قرنهاست خمیرمایه لازم برای اتصال و تشکیل ملت واحد را یافته‌اند بی‌معنی است. ملتی که با وجود تنوع قومیتی اکنون در سایه رهبری فرزانه راه خود را برای آینده بهتر به سرعت می‌‌پیماید.


وانگهی شیوه تامین و استمرار امنیت و آرامش امروزه دستخوش تغییر شده است زیرا تهدیدات امنیت هم اشکال نوین به خود گرفته است. ایجاد ناامنی روانی در اجتماع با از کار انداختن نهادهای اصلی نظام مثل نهاد نظارت یا داوری انتخاباتی و نتیجتا تضعیف مقبولیت نظام ابزار مرجح تغییر نظامهای مستقل شده است. التزام و انقیاد در مقابل نهادی که در فرایند انتخابات حرف آخر را می‌زند در فضاهای تردید و ابهام این فرصت را از دشمنان ملت ما خواهد گرفت.








انتقاد و ارزیابی عملکرد نهادها از آزادی‌های مشروع ملت و رسانه‌هاست

البته انتقاد و ارزیابی عملکرد نهادها از آزادی‌های مشروع ملت و رسانه‌هاست. بنده به حکم اصل قانون اساسی به بهانه امنیت درصدد نفی آزادی های مشروع نیستیم اما هر انسان آزاده برای بقای آزادی باید مرزهای آن را بشناسد. شما نه تنها نگهبان و مروج آزادی‌های مشروع هستید بلکه باید از حدود و قیود آن نیز پاسداری نمایید. احترام به قانون، قاضی، داور و ناظر در یک فرایند قانونی شرط به ثمر رسیدن اهداف ملی است.


انتقاد توأم با تبعیت از تصمیمات داور نهایی و ناظر جمع بین آزادی و مرزهای آن است. ما باید در نزد اهل علم و ادب و فرهنگ شاهد حد اعلای خود تنظیمی باشیم. به جهت درجه بالای دانش و فرهنگ اهل رسانه، باید مداخله نیروی نظم و قاضی برای نظم بخشی به حداقل برسد.


شما می‌‎دانید در بسیاری از ممالک انتقاد از تصمیمات مراجع عالی قضایی مثل دیوان عالی کشور یا شورای قانون اساسی یک سنت علمی دیرین است اما هرگز چنین نقدی ملازمه با دعوت به شورش و تمرد و اقدامات براندازانه ندارد. سال آینده شورای نگهبان مطبوعات و رسانه‌ها در آزمونی دیگر در جهت حفظ امنیت و ثبات و قدرت ایران اسلامی نقش آفرینی خواهند نمود.


چه نیکو می‌گوید شاعر نامدار ایران: عالمی را یک سخن ویران کند. انتقاد به نهادهای قانونی نمی‌تواند به دعوت به تمرد و بی‌نظمی و آنارشی منتهی شود و در این راستا ارائه تعلیمات مدنی لازم به عهده رسانه‌هاست و آنها خود الگوهای رفتاری موثری هستند. مگر اینکه بخواهیم برای منافع شخصی و گروهی خانه را ویران کنیم.


غالب مدیران جراید و رسانه‌ها اگر دلبستگی‌شان به ایران اسلامی و این آب و خاک معطر به نام نبی و علی و اولاد او علیهم السّلام بیشتر از بنده نباشد قطعا کمتر نیست. اگر نگوییم بی‌انصافی است لااقل نهایت بد سلیقگی است چنانچه فردا برای عرایض حقیر تیتر «خط و نشان‌های سخنگو برای مطبوعات» برگزینید.


این نه خط و نشان بلکه خواهشی است از سرِ درد از سوی برادری کوچک از یاران و برادران بزرگوار برای همراهی و همدلی در جهت حفظ نظام اسلامی و اقتدار و قدرت روزافزون آن. لازمه این روش هرگز تملق و سکوت در مقابل کژی‌ها نیست اما آنچه بزرگان دین و رهبری نظام از آن به بصیرت یاد کرده‌اند باید چاشنی همه مواضع ما باشد یعنی لزوم مرزبندی بین همه سلیقه‌های درون نظام از کینه‌توزان و بدخواهان و حسودان بی‌ریشه و تاریخ ایران اسلامی و وحدت و یکپارچگی آن. و بالاخره از همه اهل قلم می‌خواهیم ادب و حیای ایرانی و شیعی را در اعمال حرفه و مبارزات انتخاباتی نیز به نمایش گذارند و از هل دادن یکدیگر به دایره بی‌ایمانی و بی‌دینی و استبداد رأی و انحراف و انحصار و امثال آن بدون حجت شرعی بپرهیزند.


در سال آینده همکاری ما با اصحاب محترم رسانه تابعی از میزان التزام به این ضرورت‌های ملی و دینی خواهد بود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب