دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در خانه هنرمندان ایران؛

نهمین دوره «۱۰ روز با عکاسان ایران» افتتاح شد

نهمین دوره «۱۰ روز با عکاسان ایران» افتتاح شد
نمایشگاه و نشست‌های تخصصی نهمین دوره «۱۰ روز با عکاسان ایران» از ۳۱ اردیبهشت تا ۸ خرداد در خانه هنرمندان ایران برپاست.
کد خبر : 848345

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم افتتاحیه نهمین دوره «۱۰ روز با عکاسان ایران» جمعه ۲۹ اردیبهشت در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

در ابتدای این برنامه با پخش یک کلیپ کوتاه، یاد و خاطره عکاسانی مانند اکبر عالمی، مژگان پارسا مقام، آرش عاشوری نیا، بابک برزویه و... که در سه سال اخیر درگذشته‌اند، گرامی داشته شد.

پس از آن افشین شاهرودی، رئیس هیئت مدیره انجمن عکاسان ایران به سخنرانی پرداخت و با بیان اینکه ویژگی این دوره «۱۰ روز با عکاسان ایران» اهمیت دادن بیشتر به جوانان است، گفت: با اطمینان بیشتر به جوانانی که از بدنه آکادمیک عکاسی برآمدند، این دوره سامان داده شد و امیدوارم در سال‌های آینده با کمک و همراهی دوستان جوان با انگیزه و پرشور، بتوانیم این رویداد را هرچه بهتر پیش ببریم.

شاهرودی ادامه داد: در حال حاضر «۱۰ روز با عکاسان ایران» در شرایطی است که می‌توانیم از آن به عنوان مهم‌ترین رویداد جمعی عکاسی ایران نام ببریم و در فقدان دوسالانه‌ها و رویداد‌هایی از این دست، باید از این موهبت استفاده کنیم. امیدوارم در سال‌های آینده این رویداد را در شرایطی برگزار کنیم که جامعه ما سرشار از خبر‌ها و اتفاقات خوش باشد.

در ادامه با پخش قسمت‌هایی از فیلم مستند «یحیی دهقانپور» به کارگردانی ویدا شیخ محمدی، اعلام شد که نهمین دوره «۱۰ روز با عکاسان ایران» و کتاب این رویداد به این عکاس تقدیم شده است.

رامیار منوچهرزاده، دبیر نهمین دوره «۱۰ روز با عکاسان ایران» نیز درباره شرایط برگزاری این رویداد گفت: فعالیت هنری هیچ‌گاه متوقف نمی‌شود و هنرمند کسی است که در هر شرایطی در حال رصد کردن اطراف است، اما گاه شرایط برای بروز فعالیت هنری فراهم نیست. ما سال گذشته اقدامات لازم برای برگزاری ده روز با عکاسان را پر قدرت آغاز کردیم و با توجه به توقف سه ساله این رویداد به دلیل شیوع کرونا، قصد داشتیم این دوره را بسیار پرشور برگزار کنیم. اما شرایط اجتماعی باعث شد این رویداد را به تعویق بیندازیم.

منوچهرزاده ادامه داد: بزرگترین چالشی که در جریان هنر و عکاسی ایران وجود دارد، مسأله اقتصاد است. رویداد‌های هنری در صورت حمایت ارگان‌های دولتی برگزار می‌شوند و اگر این حمایت نباشد آن‌ها نیز تعطیل می‌شوند. نخستین اقدام ما این بود که رویداد را به سمت حامیان خصوصی ببریم و خوشبختانه حامیانی بودند که بدون هیچ چشمداشتی با ما همراه شدند. من از همه آن‌ها تشکر می‌کنم، زیرا به عقیده من در شرایط فعلی کسی که از هنر حمایت می‌کند هیچ توقعی ندارد و این کار هیچ بازدهی برایش ندارد.

وی ضمن بیان خلاصه‌ای درباره نحوه فعالیت داوران و انتخاب عکاسان برگزیده، اظهار کرد: از مجموعه خانه هنرمندان تشکر می‌کنم که این امکان را فراهم کردند تا بتوانیم از همه بخش‌های خانه استفاده کنیم و نمایش کاملی از آثار این رویداد داشته باشیم. این دوره «۱۰ روز با عکاسان ایران» به نام یحیی دهقان پور مزین شده است که برای عکاسی ایران پدری کرده و معلم بسیاری از ما بوده است. امیدوارم این نمایشگاه در شآن نام ایشان باشد.

در ادامه با حضور اسماعیل عباسی، رومین محتشم، زانیار بلوری و رامیار منوچهرزاده، به نمایندگی از داوران این رویداد، از ۴۰ هنرمند شرکت‌کننده در نمایشگاه تقدیر شد.

اسامی هنرمندان و پروژه‌های آن‌ها به شرح زیر است: ابوالفضل دنگچی - جایی که بوسیده شد؛ امیربهادر بیات - آن‌جا؛ امیرهادی شیرزادی - درباره پس‌زمینه؛ اویس رمضانی - زمستان زیبا؛ آیدا گلچین - پرسه‌ای به درون، پرسه‌ای به بیرون؛ پارمیس حکیمی - پالیمسست (انقلاب)؛ ثنا احمدی‌زاده - سرزمین پنهان؛ ثنا حسینی - جشن و جنگ؛ جاوید تفضلی - مسیر نامشخص؛ درسا اسماعیل‌خانی – پتوس؛ زهرا شاه‌چراغی - منظره من؛ ژوبین عبدیانی - طبیعت بی‌جان؛ سبا صفایی – انقلاب؛ سجاد اسلامی - تماس انسانی؛ سجاد آورند - گسست زیستگاه؛ سمانه غلام‌نژاد - عابران بی‌عنوان؛ سیمین بنا - بدون عنوان؛ شیوا خادمی - سوت خاموش؛ علی سلطانی تهرانی – ۱۹۸۸؛ علی معرف - اهواز، محو در گرد و خاک؛ غزاله عمیدی - در میان آن‌ها؛ گلناز زیبنده‌خو - درنگ، مکث؛ مجتبی اسماعیل‌زاد - بندر فراموش شده؛ محمد‌امین وزیری‌زاده – انقلاب؛ مسعود زراعت‌کار - ۵۰۴ کلمه کاملاً ضروری؛ معصومه بهرامی - انعکاس بنفشگی؛ معین بهرامی - تصویر پنهان؛ مهتاب قائدی - ۴۱ شمال؛ مهدی ناظری - اکبر پسر‌امیل؛ مهرداد فتحی – آلابولا؛ مهری رحیم‌زاده - طبیعت چیست، طبیعت کجاست؛ مهشید محبوبی‌فر - زوال تقویم؛ میلاد گرگین – کولطورپاس؛ میناالسادات فلاح - کنج خیال؛ ندا حیدری - نور در حرکت؛ نسرین لاریجانی - شش یاد؛ نگار یغماییان - بوی خاک و درخت؛ نگین فیروزی – انقلاب؛ هاشم حمید – حلم؛ هدایت علیپور - کیفیت بی‌نام. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب