دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 ارديبهشت 1402 - 06:12
کنعانی مقدم در گفتگو با آنا:

ادعای کاهش مشارکت مردم در انتخابات، رمز فتنه جدید است

ادعای کاهش مشارکت مردم در انتخابات، رمز فتنه جدید است
تحلیل‌گر مسائل سیاسی مشروط کردن انتخابات آینده به خواسته‌های شخصی و جناحی را جنگ روانی عنوان کرد و گفت: ادعای کاهش مشارکت در انتخابات ۱۴۰۲، رمز فتنه جدید برای زیر سوال بردن انتخابات مجلس است.
کد خبر : 848214

حسین کنعانی مقدم تحلیل‌گر مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در واکنش به موضع‌گیری برخی اصلاح‌طلبان نسبت به انتخابات ترکیه، گفت: قطعا مشارکت بالا در انتخابات ترکیه، برای ما می‌تواند یک نکته درس‌آموز باشد برای آنکه بتوانیم در کشور با ایجاد رقابت بین احزاب مشارکت بیشتری را ایجاد کنیم. 

وی افزود: اما باید بدانیم با توجه به اینکه ترکیه تعهداتی را نسبت به غرب دارد، نتیجه این نوع دموکراسیِ هدایت شده، تسلیم شدن هر دو جناح در مقابل خواسته‌های آمریکا خواهد بود.

تحلیل‌گر مسائل سیاسی با بیان اینکه وقتی رقابت، سالم و واقعی است که خواست مردم در مقابله با استکبار، در شعار و عملکرد‌های نامزد‌های انتخابات وجود داشته باشد، تاکید کرد: به همین دلیل برخی به دنبال این هستند که برای انتخابات مجلس آینده، بحث «مشارکت حداکثری» را به عنوان بهانه‌ای برای عدم مشارکت خود مطرح کنند. 

اصلاحات تکلیف خود را با انتخابات مشخص کند

کنعانی با اشاره به اینکه اصلاح‌طلبان باید تکلیف خود را با انتخابات مشخص کنند، اضافه کرد: ما زمزمه‌هایی می‌شنویم مبنی بر اینکه برخی گروه‌های اصلاح‌طلب، انتخابات آینده را زیر سوال بردند، از هم اکنون قبول ندارند و معتقدند باید یکسری اقدامات انجام شود تا در انتخابات آینده شرکت کنند. 

وی مشروط کردن انتخابات آینده به خواسته‌های شخصی و جناحی را جنگ روانی عنوان و تصریح کرد: معتقدم ادعای کاهش مشارکت در انتخابات مجلس، رمز فتنه جدید برای زیر سوال بردن انتخابات آینده خواهد بود. 

کارشناس مسائل سیاسی همچنین در مورد میزان مشارکت مردم ترکیه در انتخابات، گفت: علت مشارکت حداکثری مردم ترکیه، دو قطبی شدن انتخابات بود؛ این دو قطبی شدن باعث شد همه نیرو‌های سیاسی پای کار آیند تا بتوانند نتیجه انتخابات را به دور دوم بکشانند. 

دولتِ جدید ترکیه با چالش جدی مواجه می‌شود

کنعانی افزود: وقتی دولت منتخب در ترکیه مشخص شد باید پایگاه اجتماعی خود را حفظ کند و رقبای خود را در مدیریت کشور سهیم کند. 

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد دولت آینده ترکیه دچار یک چالش جدی خواهد شد، گفت: چرا که باید بتواند این دوقطبی شدن را مدیریت کند.

اصلاح‌طلبان در انتخابات ترکیه و مجلس دوازدهم چه می‌گویند؟

گفتنی است، پس از مشارکت بالای مردم ترکیه در انتخابات ریاست جمهوری برخی از کنشگران سیاسی اصلاح طلب مدعی شدند باید از انتخابات ترکیه درس بگیریم!

عباس عبدی روزنامه نگار اصلاح طلب ضمن بیان این مطلب به انتقاد از انتخابات ۱۴۰۰ پرداخت و با تشبیه کردن آن به کاریکاتور، مدعی شد که راه «نجات» ایران را از ترکیه یاد بگیرید.

علاوه بر او محمد رضا عارف معاون اول دولتِ اصلاحات هم ضمن اشاره به برگزاری انتخابات ترکیه با بیان اینکه این انتخابات می تواند برای ما درس آموز باشد، گفته بود: باید تصمیمات بزرگی در عرصه سیاست کشور گرفته شود وگرنه صرفا باید با نگاه حسرت آلود انتخاباتی، نظیر انتخابات ترکیه را نظاره گر بود!

مواضع این دست از اصلاح طلبان در حالی مطرح می‌شود که پیش از این «علی صوفی» عضو جبهه اصلاحات در گفتگو با خبرنگار سیاسی آنا، درباره حضور و نقش آفرینی جریان اصلاحات و اعتدالی‌ها در انتخابات سال جاری، ضمن زیر سوال بردن جایگاه شورای نگهبان، گفت: آن‌ها می‌توانند به فکر معرفی نامزد و فهرست خود در انتخابات باشند، اما در اینکه با اقبال مردمی مواجه شوند تردید داریم؛ حتی اگر اصلاح‌طلبان هم لیست ارائه دهند تردید دارم اقبالی از آنها صورت گیرد، چه برسد به روحانی که منشاء نارضایتی مردم در دور دوم ریاست جمهوری خود بود.[متن کامل این گفتگو را اینجا بخوانید]

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب