چرا قیمت طلا و سکه عقب نشینی کرد؟
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در هفته جاری سکه امامی، نیمسکه و هر مثقال طلا یک کانال سقوط کردند و سایر قطعات سکه نیز کاهش قیمت را پس از مدتها تجربه کرده اند. این کاهش قیمت با توجه به افت نرخ دلار و انس جهانی طلا اتفاق افتاد و بازار معاملهگران را در رکود برد.
قیمت طلا اردیبهشت امسال در بازارهای داخلی و جهانی رکوردهایی را تجربه کرد این در حالی است که دلار نقش تحریک کنندهای در تعیین قیمت طلا نداشته، اما به اعتقاد کارشناسان این مسیر نمیتواند خیلی طولانی باشد.
قیمت طلا در چند روز گذشته بیش از ۵۰ هزار تومان کاهش پیدا کرده است. در هفتههای اخیر قیمت طلا و سکه همگرایی بالایی با دلار نشان داده است. معاملهگران، بازار فلزات گرانبها را چشمانتظار روندهای افزایشی برای قیمت دلار میدانند. آنها معتقدند تا دلار در کانالهای قیمتی بالاتر قرار نگیرد قیمت طلا و سکه شانسی برای صعود ندارد.
علاوه بر کاهش قیمت طلای جهانی و دلار، معاملهگران بازار طلا نیز به جهت ریزشهای مکرر قیمت در این بازار طی هفتههای اخیر ترجیح میدهند از رکب بازارساز در امان بمانند و فعلا دست به معامله نزنند.
نقش سیاست درتعیین قیمت طلا و ارز
در این رابطه ابراهیم محمدولی رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، گفت: همواره تعیین نرخ طلا و سکه در بازار داخل به ارزش گذاری دلار درهمین بازار وابسته است؛ اما قطعاً موارد دیگری هم نقش تعیین کننده مسیر قیمت طلا دربازار را دارد.
محمد، ولی گفت: پس از سیاستهای اجرایی تصمیم گیران کشور به ویژه نقش بانک مرکزی، به نظر میرسد بهبود ارتباطات ایران در خاورمیانه و با شرق، از جمله عواملی بوده که از نیمه دوم اسفند مانع از جهش قیمت دلار تهران شده است.
به گفته این کارشناس و فعال بازار طلا، بحث از سرگیری ارتباط ایران با عربستان، دلار تهران را تحت تاثیر قرار داد و این جریان اگر به طور کامل محقق شود ریزش بیشتر نرخ دلار را به همراه خواهد داشت.
محمد، ولی ادامه داد: از سوی دیگر سیاستهای بانک مرکزی در مهار و تنظیم بازار دلار دلیل دیگری بر ریزش قیمت طلا در بازار شده است.
رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: حرکت سرمایهها از بازار ارز و طلا و سکه به بازار خودرو نیز یکی دیگر از دلایل ریزش قیمت طلا در بازار داخلی است.
اثر گذاری دلار بر قیمت طلای بازار داخل
این کارشناس صنعت طلا با اشاره به اینکه نمیتوان نقش جهت دهی دلار به بازار طلا و سکه را نادیده گرفت، گفت: روزگذشته سکه امامی، نیمسکه و هر مثقال طلا یک کانال سقوط کردند و سایر قطعات سکه نیز کاهش قیمت داشتند. این کاهش قیمت با ریزش قیمت دلار و انس جهانی طلا اتفاق افتاد و معاملهگران را نسبت به هر مبادلهای در این بازار دلسرد و رکود را برقرار کرد.
محمدولی تأکید داشت: با این حال کاهش قیمتها در بازار تا حدی مورد استقبال خریداران و سایر فعالان بازار قرار میگیرد و انتظار افزایش معاملات در بازار سکه و طلا در طی این روزها بسیار کم است.
او تصریح داشت: هر چند پیش بینی برای قیمت طلا وسکه تا حد زیادی غیر ممکن است، اما با همین روند، ریزشهای اندک قیمت طلا و سکه تا پایان ماه اردیبهشت وجود دارد و اگر هیچ تغییری در روند سیاستهای خارجی و داخلی به وجود نیاید این تثبیت قیمت تا نیمه خرداد هم در بازار باقی خواهد ماند.
انتهای پیام/