ارتباط مستقیم رشد صنعت و افزایش فروش کتابهای صنعتی
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجیدرضا زرویی مدیر انتشارات دانش بنیاد (فدک ایساتیس) و از ناشران حاضر در بخش دانشگاهی سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران است.
وی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به این که انتشارات فدک ایساتیس کار خود را از سال ۱۳۸۰ شروع کرده است افزود: در این ۲۲ سال موفق شدیم بیش از ۴۹۰ عنوان کتاب تخصصی، علمی و دانشگاهی در رشتههای عمران معماری، برق و الکترونیک، مخابرت، ایمنی و بهداشت، مکانیک و متالوژی را منتشر کنیم.
** دنبال کار تکراری نبودیم
زرویی عنوان کرد: رویکرد ما در انتشار کتاب این است که آن اثر در حوزه صنعت و عمران، کاربردی باشد با این حال از کتابهای نظری و دانشگاهی نیز غافل نشدهایم.
این ناشر حاضر در نمایشگاه کتاب عنوان کرد: معیار ما برای انتشار کتاب این است که کار تکراری تولید نکنیم و حرف جدیدی داشته باشیم. حتی اگر کتابی را منتشر کردهایم که نمونه مشابه داشته، حتماً وجوه تمایزی در آن بوده است که برای چاپ آن اقدام کردیم. خدا را شکر با همین رویکرد در این دو دهه در محافل دانشگاهی و نزد دانشجویان و اساتید رشتههای فنی و صنعتی به یک نشر شاخص و شناختهشده تبدیل شدهایم.
وی گفت: در این مدت کتابهای انتشارات «دانش بنیاد» در بسیاری از رویدادهای فرهنگی مثل جایزه کتاب سال و کتاب سال دانشجویی برگزیده شدهاند. در ادوار مختلف جشنواره رشد و برای کتابهای مرتبط با مهارتهای فنی و حرفهای، حدود ۱۷ جایزه دریافت کردهایم که گهی در یک سال در دو رشته موفق به دریافت جایزه میشدیم. سل گذشته هم کتاب «پوششهای نفوذی» نوشته محمود علیاف خضرایی عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در بخش مکانیک و مواد جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شایسته تقدیر شناخته شد.
زرویی افزود: امسال با حدود ۵۳ عنون جدید در نمایشگاه حضر هستیم. به هر حال لازمه فعالیت در صنعت نشر آن هم در حوزه کتابهای فنی و صنعتی بهروز بودن و پویایی است؛ در این شرایط سخت بسیاری از همکاران من تلاش میکنند تا هر طور که شده چراغ فعالیتشان روشن بماند. چون برای رسیدن به جایگاه فعلی زحمات زیادی کشیدهاند و منتظر فرصتی هستند تا شاید بتوانند زیر بار مشلات اقتصادی کمر راست کنند.
وی اظهار کرد: از آنجایی که ما یک ناشر صنعتی و دانشگاهی هستیم، هر زمان که فعالیت صنایع درکشور رونق گرفته و درآمدزایی آن بالا بوده، انتشار و فروش کتابهای ما نیز افزیش مییابد.
این ناشر حوزه صنایع گفت: وقتی هزینه یک کارخانه یا بنگاه اقتصادی بالا برود و فقط برایش پرداخت حقوق و هزینه جاری اولویت داشته باشد طبیعی است که جایی برای آموزشهای ضمن خدمت و ارتقای سطح کیفی کارگران و مدیران آن باقی نمیماند و در نتیجه نیازی هم به مکتوبات این عرصه نیست. همیشه وقتی صنعت رو به شد بوده آمار فروش کتابهای ما نیز بالا رفته ست و بین این دو متغیر ارتباط مستقیمی وجود دارد.
** از مسیری که رفتهام پشیمان نیستم
مدیر انتشارات دانش بنیاد عنوان کرد: با این حال، من هیچ وقت از انتخاب این مسیر و فعالیت در حوزه نشر پشیمان نیستم. دو روز پیش بود که یکی ز مدیران ارشد وزات نیرو سری به غرفه ما زد و گفت که از دوران دانشجویی مشتری و مخاطب کتابهای ما بوده است. اینگونه برخوردها و البته موارد مشابهی که از سوی مهندسان و کارگران و مدیران صنایع کشور به ما ابراز لطف کرده اند به این معنی است که راهی را که رفتهایم درست بوده؛ به هرحال باید بپذیریم که شرایط قتصادی و اجتماعی ما به گونهای است که کتاب از سبد هزینه مردم حذف شده و دانشجوین و اهالی صنعت هم این موضوع مستثنی نیستند.
لازم به یادآوری است، سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز بهکار کرده و تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.
انتهای پیام/